Márki-Zay: Egyetlenegy tisztességes, becsületes magyar ember sem szavazhat Orbánra

2022. április 2. – 15:11

frissítve

Márki-Zay: Egyetlenegy tisztességes, becsületes magyar ember sem szavazhat Orbánra
Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva
  • „Itt állunk a győzelem kapujában” – jelentette ki Márki-Zay Péter a budapesti kampányzárón a Madách téren, és arról is beszélt, hogy ő őszintén hisz a győzelemben. A kutatások szerint fej-fej mellett áll az ellenzéki szövetség a Fidesszel, és akár egy szavazat is eldöntheti vasárnap a választást.
  • „Orbán Viktor hazaáruló. Egyetlen egy tisztességes, becsületes magyar ember sem szavazhat Orbánra” – mondta az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, de azt is elmagyarázta, hogy szerinte keresztény ember miért nem szavazhat gyilkosokra, hazugokra és tolvajokra. Orbán nemzeti szégyen lett szerinte, és azt kérte a szavazóitól, hogy gondoskodjanak róla, hogy holnap lemossuk ezt a szégyent a magyar névről.
  • Eljött az ideje, hogy beteljesítsük, amit két és fél éve elkezdtünk, és Magyarország ismét mindannyiunké legyen – mondta Karácsony Gergely. A főpolgármester arról beszélt, Orbán leváltása a mi békemissziónk, és Magyarországon ismét trónfosztásra van szükség. Na nem azért, hogy valaki más üljön a trónra uralkodni, hanem Karácsony azt szeretné, hogy vigyük ki a tróntermet a magyar politika színpadáról egyszer és mindenkorra.
  • A főpolgármester nem bánta meg, hogy visszalépett Márki-Zay javára az előválasztás két fordulója között, mert szerinte a hódmezővásárhelyi polgármester tudja kivezetni az országot abból a morális, gazdasági válságból, amibe Orbán Viktor vitte.
  • A szabadság nem egy lehetőség. Kötelesek vagyunk küzdeni a szabadságunkért – mondta Iványi Gábor lelkész, aki arról beszélt, bármi történjen is, nem adjuk fel, hogy szabadok legyünk, és ha ez megtörtént, küzdenünk kell mások szabadságáért is. „Küzdeni akarunk Ukrajna szabadságáért is” – tette hozzá a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője.
  • Hajós András a fiatal, első választó, bizonytalanokhoz kívánt szólni, és igyekezett őket rábírni arra, hogy bármilyen jól sikerül is a szombat esti buli, vasárnap menjenek el szavazni. Azt szeretné, hogy most az egyszer ez az éjjel véget érjen, és az after a szavazófülkékben legyen holnap, a legjobb lejövés ugyanis szerinte a szabadság.
  • A kampányzárón színpadra lépett az Egységben Magyarországért 18 fővárosi jelöltje, és elmondták, hogyan fog kormányozni az ellenzék győzelem esetén.

A rendezvény véget ért. A Himnusz eléneklése után a – Hatalom a népe című dalra – viszonylag gyorsan elkezdtek szétszéledni az összegyűltek, percek alatt kiürült a Madách tér. Több tucat résztvevő körbevette Márki-Zay Pétert, akivel kezet fognak és fotózkodnak.

Fotó: Nagy Bálint / Telex
Fotó: Nagy Bálint / Telex

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról beszélt, vasárnap mindenkinek a kezében lesz egy toll, hogy pontot tehessen Magyarország történelmének legkorruptabb kormányzására. „Végre tényleg utolérhetjük Ausztriát, és nem Románia fog utolérni bennünket.”

Mint ahogy a sötétséget nem lehet sötétséggel legyőzni, csak világossággal, a gyűlöletet sem lehet gyűlölettel legyőzni, csak szeretettel – mondta Márki-Zay. Az út nem jobbra, vagy balra vezet, hanem csak fölfelé – zárta beszédét az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

Háromszor megcsináltuk a csodát, csináljuk meg negyedjére is – mondta Márki-Zay Péter, felidézve, milyen sokan segítették ezt a kampányt, milyen sok aktivista összefogásából és önkéntes munkájából futhatnak együtt neki az április 3-i választásnak. Eközben szerinte Orbánnak fizetett aktivistái, és egy kisszéke van, és egyébként egyre többen érzik azt, hogy

Orbán nemzeti szégyen lett a világban, gondoskodjunk róla, hogy holnap lemossuk ezt a szégyent a magyar névről

– mondta Márki-Zay Péter.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Gyilkosokra, hazugokra, tolvajokra egy keresztény ember nem szavazhat Márki-Zay Péter szerint. A plébánosok gyilkosok és hazugok támogatására biztatja a híveket az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint.

Elegünk van a békepapokból, és elegünk van azokból, akik a menekülteket, hajléktalanokra segítő Iványi Gáborékra küldik a NAV fegyvereseit, és nem a bűnözőkre, akik szabadon grasszálnak az országban – mondta az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

Szerinte Orbán volt már kommunista, volt már liberális, volt már konzervatív is, most pedig fasiszta szövetséget épít Európában. Becsületes ember szerinte ugyanis nem szavaz arra a pártra, amelyiknek a vezetője nem határolódik el a 160 gyerek haláláért felelős Vlagyimir Putyintól.

Orbán Viktor elárulta a nemzetet Márki-Zay szerint, mint ahogy elárulta a NATO-t, Európát és a kárpátaljai magyarokat. „Orbán Viktor hazaáruló. Egyetlen egy tisztességes, becsületes magyar ember sem szavazhat Orbánra” – jelentette ki az ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Egyetlen egy keresztény sem szavazhat Orbánra szerinte.

Most nem márciusi, hanem áprilisi ifjak fogják meggyőzni a szüleiket, nagyszüleiket, hogy váltsák le a magyar történelem legkorruptabb kormányát – mondta a kormányfő-jelölt. Márki-Zay szerint az előválasztást is a fiatalok támogatásának köszönhetően nyerte meg, és holnap is a fiatalokon fog múlni az, felismerik-e, hogy a tét a jövőjük, az ő jövőjük szól a holnapi nap. A fiatalok tisztasága, lelkesedése és ereje segíti majd át az ellenzéki szövetséget a győzelem kapuján, mondta, hozzátéve, „hozzuk ide Európát Magyarországra”.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Márki-Zay Péter a kampány körülményeit felidézve arról beszélt, hogy Orbán Viktor egyedül maradt, és szégyen lett nemcsak Európában, hanem az országhatárokon belül is, ezért járja titokban az országot egy kiszékkel, még a sajátjai elé sem mer kiállni nyilvános rendezvényen.

Még a fideszesek is tudják, hogy Orbán Viktor hazudik – mondta Márki-Zay Péter egy közvélemény-kutatásra hivatkozva. „Nagyon szégyellném, ha Orbán Viktor az én miniszterelnök-jelöltem lenne. Azt is szégyellem, hogy az én miniszterelnököm” – jelentette ki.

Ismertetett pár pontot ezután az ellenzék programjából. A mi programunkban nem az van, hogy átműtetjük a gyerekeket, hanem egy valódi pedofilellenes törvényt fogunk elfogadni – mondta. Nem tesszük fizetőssé az állami egészségügyet, hanem szükség esetén ingyenessé tesszük a magánegészségügyet. Megtartjuk a kerítést, önálló határőrségünk lesz, de átvilágítjuk a Fidesz által átengedett menekültek tízezreit is, és minden bűnözőt kiadunk – sorolta. „Éppen elég bűnöző van ebben az országban, nem kell ide még importálni is.”

Arról beszélt Márki-Zay, hogy öt éven belül bevezetik az eurót, csatlakoznak az Európai Ügyészséghez, és lesz elszámoltatás.

„Itt vagyunk a győzelem kapujában, minden feltétel adott.”

Közös listája van az ellenzéknek, 106 közös jelöltje, és három roma képviselő is bejut a parlamentbe. Márki-Zay azt ígérte, felemelik a teljes magyar cigányságot, és minden kiszolgáltatottnak támogatást nyújtanak.

A konzervatívob, a jobboldaliak is velünk vannak – mondta Márki-Zay Péter. Felidézte, hogy Donald Tusk március 15-én nem Orbán Viktorral ünnepelt a Békemeneten, hanem az egyesület ellenzék nagygyűlésén vett részt.

„Őszintén hiszek a győzelemben” – fogalmazott az ellenzéki miniszterelnök-jelölt. A mi kutatásaink szerint fej-fej mellett állunk – tette hozzá. Márki-Zay szerint minden egyes szavazat eldöntheti ezt a küzdelmet, egy-egy szavazat ugyanis eldönthet egy választókerületet, egy választókerület pedig a választást.

Időközben több ezresre duzzadt a kampányzáró, és a rossz idő ellenére megtelt a Madách tér. Az eseményre még mindig érkeznek, a hátul állók megtöltötték a Kiskörutat.

Fotó: Nagy Bálint / Telex
Fotó: Nagy Bálint / Telex


Tudják, mi a közös Karácsony Gergelyben és benne? Hogyha a közvélemény-kutatásokra hallgatnánk, akkor egyikünk sem lenne polgármester – mondta az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltje, aki a főpolgármestert megölelve lépett színpadra. Márki-Zay ezt követően indíttatásáról beszélt, hogy mikor érezte úgy, neki van politikai küldetése. Hódmezővásárhelyi, 2018 februári sikerét is az összefogásban látta, ezt azonban akkor még országosan nem lehetett megvalósítani.

„Négy év kemény munkája után azonban azt mondhatom egyetlen nappal a választás előtt: itt állunk a győzelem kapujában”

– mondta. Márki-Zay Péter szerint a Fidesz nagy bajban van, ezt naponta bizonyítják azokkal a hazugságokkal, amelyekkel az ellenzéket kívánják lejáratni.

Azt fogja mondani Karácsony hétfőn a gyermekének, hogy egy jobb országot építenek. A haza mindenek előtt – idézte a főpolgármestert Kölcseyt. A haza érdeke a pártérdek, az egyéni érdek előtt áll.

Egy lépésre állunk attól szerinte, hogy tizenkét év sötétség után ismét fény legyen az országban, hogy tizenkét év után a politika az uralkodás helyett ismét a szolgálatról szóljon. Sok lépést tett meg szerinte az ellenzék, amíg összefogtak és eljutottak máig, sok kilométert tettek meg a kampányban, hogy megpróbálják túlkiabálni a hatalmat. Az utolsó lépést azonban már közösen kell meglépnünk, együtt, veletek – mondta a közönségnek Karácsony.

A főpolgármester szerint az Egységben Magyarrszágért programja a zöld, fenntartható, egységes Magyarország programja, és noha kivételesen a Fidesznek is van ezen a választáson programja, azt úgy hívják, hogy Pegasus. Ez a kettő áll egymással szemben, és az ellenzék azért egyeztette, írta meg, tette közzé a közös programot, hogy ezt számon lehessen, és kérjék is számon rajtuk.

Karácsony Gergely azt is mondta, hogy a gyermekeiért érzett felelősségből fakadóan tudja, hogy van elszámolni valójuk a múlttal, de ha a gyerekei megkérdezik, hogy „és akkor most jobb lesz”, akkor bátran azt tudja mondani nekik, hogy igen, jobb lesz. A főpolgármester szerint erkölcsi és morális kötelesség teszi egyszerűvé a vasárnapi választást, hiszen Orbán nem tudja már megkülönböztetni a jót a rossztól, az agresszort az áldozattól, a bűnöst az ártatlantól.

Mindennek oka Karácsony szerint az, hogy Orbán morális iránytűjét Putyin közelsége, a sok-sok üzlet és pénz elvette, a sok évnyi üzletelés és az elvtelen alkuk. Mindez a főpolgármester szerint Orbán szégyene, és nem Magyarországé, Orbán nem egyenlő Magyarországgal,

és ezt holnap olyan hangosan üzenjük meg, hogy mindenki hallja. Ez a mi békemissziónk, Orbán leváltása a mi békemissziónk. Ez teheti ugyanis újra békés, egységes demokratikus jogállammá a hazánkat.

Az ellenzéki politikusok közül Barkóczi Balázs (12. OEVK) megígérte, hogy alacsonypadlós villamosok fognak járni Újpalotán is. Szerinte ha a kormány nem vette volna el Budapest pénzét, ez már rég megvalósult volna. Vajda Zoltán (13. OEVK) azt, mondta, hogy a Fidesz egy évtizede ígéri a 2-es metró és a gödöllői HÉV összekötését, de még csak a tervezés tervezésééig jutottak el. Ha kormányváltás lesz, EU-s pénzeket tudnak majd erre szerezni.

Szilágyi György (14. OEVK) megígérte, hogy meg fogják oldani a ferihegyi Repülőtér hangszennyezését. Szerinte Orbán „egy kisszékről papoló Mini Putyin”. Szabó Szabolcs (17. OEVK) hozzátette, hogy kormányváltás esetén a csepeli HÉV alacsonypadlós, fűthető és hűthető kocsikkal fog járni, ráadásul északon a Kálvin térig, délen az agglomerációig meg fogják hosszabbítani.

Tóth Endre (18. OEVK) szerint meg kell védeni a természeti értékeinket nem csak Budapesten, de az egész országban. Azt mondta, le kell állítani azokat a beruházásokat, amik a nagy tavakat veszélyeztetik, emellett ki kell terjeszteni a természetvédelmi területeket, ehhez viszont kormányváltás szükséges.

Tudom, milyen hatalommal állunk szemben – mondta Karácsony Gergely főpolgármester. Arról beszélt, az elmúlt két és fél évben járt kormányülésen, ült szemben a miniszterrel, aki rezzenéstelen arccal hazudott a szemébe, amikor kiderült, hogy kínai kommunista egyetemet akarnak építeni a Diákváros helyett. „Tudom, mire készülnek, ismerem őket” – fogalmazott a főpolgármester.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Budapesten az is tét, hogy megmarad-e a város olyannak, amilyennek szeretjük. Az otthonunkról is szavazunk Budapesten – tette hozzá. Az a választás tétje, hogy magunk döntünk a sorsunkról, vagy mások döntenek helyettünk és nélkülünk.

Karácsony szerint Márki-Zay Péter tudja kivezetni abból a morális, gazdasági válságból, amibe Orbán Viktor vezette az országot.

Azt is mondta, ma sem döntene másként, mint ősszel, az előválasztás két fordulója között, amikor visszalépett a hódmezővásárhelyi polgármester javára miniszterelnök-jelöltként.

A hatalom nem szólhat pártérdekekről Karácsony szerint. Magyarországon ismét trónfosztásra van szükség, de nem azért, hogy valaki más üljön a trónra uralkodni, hanem vigyük ki a tróntermet a magyar politika színpadáról – fogalmazott. Azért van szükség szerinte változásra, hogy soha többet ne legyen a hatalom uralkodás, csak szolgálat.

Nem arra kérünk felhatalmazást, hogy hibátlannak vagy tévedhetetlennek lássatok minket – mondta Karácsony. Mi olyan országot akarunk, ahol valódi kérdésekre valódi válaszokat kell adnia a kormánynak. „A szeretet tartogassátok a családtagjaitoknak, a rajongást a rocksztároknak” – fogalmazott, hozzátéve, ők felelősséget vállalnak, ha kormányra kerülnek. A választás tétje szerinte az is, hogy Európához tartozunk, vagy nem.

A kampányzárón Szabó Tímea (10. OEVK) azt mondta: Orbán legfőbb bűne, hogy fizetőssé tette az egészségügyet. Szerint a Fidesz annyira pusztította az állami ellátást, hogy az emberek nem jutnak hozzá az ellátáshoz az állami kórházakban. Ráadásul Óbudáról is elvontak 3,5 milliárd forintot az egészségügytől, többek között ezt is vissza fogja adni az új kormányzat. Varju László (11. OEVK) ehhez tette hozzá, hogy az ellenzék kormányváltás esetén meg fogja építeni az újpesti kórházat, ha holnap le tudják váltani Orbánt.

Kunhalmi Ágnes (15. OEVK) egy papírt lobogtatott a színpadon. Azt mondta, ez a bizonyíték arra, hogy Orbán hazudik. A papíron a március 10-i békenyilatkozat áll, amit a Orbán Viktor nyújtott be és a Fidesz mellett az ellenzék is megszavazott. Hiller István (16. OEVK) szerint vissza kell venni a vidéki tudományegyetemeket, és pedagógus béremelésre is szükség van.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Jó estét változás – köszönt a főpolgármester, aki rögtön felidézte, hogy 2,5 évvel ezelőtt már állt a színpadon egy kampányzárón, akkor azt mondta, Budapesten kell elkezdődjön a változás. Karácsony Gergely azt kérte a jelenlévőktől és a közvetítést nézőktől, hogy menjenek el szavazni, mert vasárnap jön el az ideje annak, hogy véghez vigyék a változást az egész országban, hogy beteljesítsék azt, amit annak idején úgy nevezett, hogy legyen Budapest mindenkié.

Eljött az ideje, hogy beteljesítsük, amit két és fél éve elkezdtünk, legyen Magyarország ismét mindannyiunké

– mondta.

Felvonult a színpadra az Egységben Magyarországért 18 budapesti jelöltje, és egy-egy rövid – a választókerületükre vonatkozó – kérdésre válaszoltak egymás után.

Visszaadná a rakpartokat a gyalogosoknak Csárdi Antal (Budapest 1.), Hajnal Miklós (Budapest 3.) pedig arról beszélt, eltöröljék a kiemelt nemzetgazdasági beruházás fogalmát, és így akadályozzák meg a Normafa beépítését.

„Amit a fideszesek elvettek, azt mi visszaadjuk a budaiaknak” – idézte Márki-Zayt Tordai Bence (Budapest 4.) a budai egészségügyi intézmény építésének leállítása után. Oláh Lajos (Budapest 5.) azt kérte a szavazóktól, küldjék nyugdíjba Orbánt.

„Az a jó hírem, hogy lesz Diákváros, mert holnap győzni fogunk” – jelentette ki Jámbor András (Budapest 6.), és a lakhatási válság felszámolásáról beszélt. Állami bérlakásokat építenek ezerszámra, és energetikai korszerűsítést ígért Hiszékeny Dezső (Budapest 7.).

Felelősségre kell vonni az előző időszak elkövetőit, és nem szabad megengedni a sajátjainkat, hogy lopjanak – mondta az elszámoltatásról Hadházy Ákos (Budapest 8.). Ha kétharmados többséggel nyer az ellenzék, csatlakozni tudunk az Európai Ügyészséghez – tette hozzá.

Hadházy Ákos – Fotó: Huszti István / Telex
Hadházy Ákos – Fotó: Huszti István / Telex

A panelprogramról és a klímavédelemről beszélt Arató Gergely (Budapest 9.), aki szerint Kőbányán és Kispesten az az emberek legnagyobb problémája, hogy elmegy a nyugdíjakuk nagy része a fűtésre, rezsire.

Többen a tér túloldaláról követték az Iványi Gábor által elmondott imát, a zebra mögött állnak és onnan nézik a kivetítőt miközben mennek el előttük a pótlóbuszok és az autók. A téren állókat a szervezők próbálják leterelni az út széléről.

A rendőrség némi egyeztetés és fejvakarás után – nem volt egyetértés – elkezdte lezárni a Kiskörút Deák tér fele vezető oldalát.

Bármi történjen is, nem adjuk fel, hogy szabadok legyünk, és ha ez megtörtént, küzdenünk kell mások szabadságáért is – mondta Iványi. „Küzdeni akarunk Ukrajna szabadságáért is”.

Szégyelljék magukat azok, akik azzal próbáltak ránk kenni dolgokat, hogy fegyvert és katonát akarunk Ukrajnába küldeni – mondta. „Mi együtt érzünk az ukránokkal” – tette hozzá. Szeretettel, imádsággal fordulunk hozzájuk, kötszert és élelmiszert viszünk folyamatosan.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Isten hisz bennünk, és megáldja azokat, akik lépnek – fogalmazott, és elmondott egy imát. „Imádkozzunk, hogy mindig az igazságot mondjuk” – mondta. „Éljen a szabad Magyarország.”

A szabadság nem egy lehetőség. Kötelesek vagyunk küzdeni a szabadságunkért – folytatta Iványi Gábor, és emlékeztetett arra, hogy a rendszerváltás előtt is ezért küzdöttek, még akkor is, amikor a hatalom rendre 99% fölötti eredménnyel „nyerte” a választásokat. A lelkész szerint most hasonló helyzetben, de hasonlóan töretlen a szabadság vágya a magyar emberekben, és ez a vágy, az eszme érdekében tett lépések vezethetnek sikerre.

A szabadság szeretete és vágya meg fogja sokszorozni az erőnket

– jelentette ki, mert sosem fogják feladni a reményt, hogy szabadok leszünk.

Lehet óhajtani a szabadságot, lehet imádkozni érte, de anélkül, hogy lépnénk, semmi nem fog történni – mondta a lelkész. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője szerint csupán órák választják el az ellenzéket attól, hogy győzzenek, és noha a neheze csak most, jön, de

„nem fogunk félni cselekedni, mert ismét a tisztességes kultúrnépek közé akarunk tartozni.”

A kezdésre a Madách tér megtelt esőernyős szimpatizánsokkal, akik között minden korosztályból vannak résztvevők. Sok fiatal és középkorú is kilátogatott – nem véletlen hozzájuk is szól az esemény elején Hajós András.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex


Az orosz fiatalok nem mondhatnak szabadon azt Hajós szerint, amit akarnak, nincs már internetük, és csak minimális anyagi biztonságuk van. De ez még semmi, most tízezrével Ukrajnába viszik őket, hogy a kortársaikat öljék.

Ide vezet a túlhatalom útja – mondta Hajós. Bizonytalan, hintázó lépésekkel mi is ide tartunk. Nem kell elemzőnek lenni ehhez szerinte, csak a szabadsághoz kell érteni: „fiatalok, normálisak és pozitívak vagytok”.

Azt szeretné, hogy most az egyszer ez az éjjel érjen véget, és az after a szavazófülkékben legyen holnap, a legjobb lejövés ugyanis a szabadság.

Hívőkkel nem is szabad vitatkozni – mondta a zenész a kampányzáró első felszólalójaként. Hajós András a fiatal, első választó, bizonytalanokhoz kívánt szólni, és igyekezett őket rábírni arra, hogy bármilyen jól sikerül is a szombat esti buli, vasárnap menjenek el szavazni.

Hajós arról beszélt, hogy a fideszesek között is éppen annyi tisztességes, rendes ember van, és megérti, hogy a fiatalok körében van bizonytalanság, távolmaradási vágy, mert nem szeretnék, ha a világukat megosztaná a politika. Hajsó András szerint ugyanakkor úgy látja, különös jelentősége van annak, hogy a bizonytalanok, és elsősorban a fiatalok holnap hallassák a hangjuk, hiszen az ő jövőjükről van szó.

Egy tipikus, jól körülírható forgatókönyvet vázolt fel az autokratikus hatalomgyakorlás bevett módszereiről, és intézkedéseiről, amelyek a világ számos pontján ismerős, bevált receptként szolgálhatnak minden olyan vezetőnek, amely népe felett a hatalom kizárólagos birtoklására tör. Hajós szerint Oroszország erre az útra lépett, és a putyini úton pontosan ugyanezt a mintát követik a hozzá hasonuló, vele barátkozók:

holott látjuk, hogy az ukrán menekültek szemében a rémület, nem pedig a rezsicsökkentés iránti vágy, vagy épp a „genderőrület” látszik.

Sokan vagyunk – köszöntötte a közönséget Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője. Azt mondta, energikus kampányzárót terveznek, már csak az esős idő miatt is.

Több településen is járt az utóbbi napokban-hetekben, és mindenhol sokan voltak, a Párbeszéd újbudai alpolgármestere szerint sokan akarnak vasárnap változást.

Több nemzetközi TV-stáb is interjúztatja a kampányzáró résztvevőit. Az osztrák közmédia, az ORF mellett, többek az olasz közmédia, a Radio Rai 1, és egy szlovák TV-csatorna is a helyszínen van.

Az esemény hivatalos kezdete előtt pár perccel több százan vannak a téren. A kivetítőkön a kampány már ismert reklámjai mennék és szól a Hatalom a népé c. kampánydal is. Nemsokára kezdődik az ellenzéki kampányzáró.

Fotó: Nagy Bálint / Telex
Fotó: Nagy Bálint / Telex

Fotó: Német Tamás / Telex
Fotó: Német Tamás / Telex

A hatalom a népé lesz! címmel szervez a Putyin-ellenes, civil tüntetést követően, 17:30-kor kezdődően nagy kampányrendezvényt a budapesti Madách téren az ellenzéki pártszövetség. Az eseményen felszólal:

  • Hajós András dalszerző, zenész
  • Iványi Gábor lelkész
  • Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere
  • és Márki-Zay Péter, az összefogott hat ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje.

Részt vesznek még a rendezvényen az Egységben Magyarországért budapesti országgyűlési képviselőjelöltjei is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!