Hajós András: Aki fideszes, az holnapig már az is marad

2022. április 2. – 17:46

Másolás

Vágólapra másolva

Hívőkkel nem is szabad vitatkozni – mondta a zenész a kampányzáró első felszólalójaként. Hajós András a fiatal, első választó, bizonytalanokhoz kívánt szólni, és igyekezett őket rábírni arra, hogy bármilyen jól sikerül is a szombat esti buli, vasárnap menjenek el szavazni.

Hajós arról beszélt, hogy a fideszesek között is éppen annyi tisztességes, rendes ember van, és megérti, hogy a fiatalok körében van bizonytalanság, távolmaradási vágy, mert nem szeretnék, ha a világukat megosztaná a politika. Hajsó András szerint ugyanakkor úgy látja, különös jelentősége van annak, hogy a bizonytalanok, és elsősorban a fiatalok holnap hallassák a hangjuk, hiszen az ő jövőjükről van szó.

Egy tipikus, jól körülírható forgatókönyvet vázolt fel az autokratikus hatalomgyakorlás bevett módszereiről, és intézkedéseiről, amelyek a világ számos pontján ismerős, bevált receptként szolgálhatnak minden olyan vezetőnek, amely népe felett a hatalom kizárólagos birtoklására tör. Hajós szerint Oroszország erre az útra lépett, és a putyini úton pontosan ugyanezt a mintát követik a hozzá hasonuló, vele barátkozók:

holott látjuk, hogy az ukrán menekültek szemében a rémület, nem pedig a rezsicsökkentés iránti vágy, vagy épp a „genderőrület” látszik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!