Márki-Zay Péter: Éppen elég bűnöző van ebben az országban, nem kell ide még importálni is

2022. április 2. – 18:56

Másolás

Vágólapra másolva

Még a fideszesek is tudják, hogy Orbán Viktor hazudik – mondta Márki-Zay Péter egy közvélemény-kutatásra hivatkozva. „Nagyon szégyellném, ha Orbán Viktor az én miniszterelnök-jelöltem lenne. Azt is szégyellem, hogy az én miniszterelnököm” – jelentette ki.

Ismertetett pár pontot ezután az ellenzék programjából. A mi programunkban nem az van, hogy átműtetjük a gyerekeket, hanem egy valódi pedofilellenes törvényt fogunk elfogadni – mondta. Nem tesszük fizetőssé az állami egészségügyet, hanem szükség esetén ingyenessé tesszük a magánegészségügyet. Megtartjuk a kerítést, önálló határőrségünk lesz, de átvilágítjuk a Fidesz által átengedett menekültek tízezreit is, és minden bűnözőt kiadunk – sorolta. „Éppen elég bűnöző van ebben az országban, nem kell ide még importálni is.”

Arról beszélt Márki-Zay, hogy öt éven belül bevezetik az eurót, csatlakoznak az Európai Ügyészséghez, és lesz elszámoltatás.

„Itt vagyunk a győzelem kapujában, minden feltétel adott.”

Közös listája van az ellenzéknek, 106 közös jelöltje, és három roma képviselő is bejut a parlamentbe. Márki-Zay azt ígérte, felemelik a teljes magyar cigányságot, és minden kiszolgáltatottnak támogatást nyújtanak.

A konzervatívob, a jobboldaliak is velünk vannak – mondta Márki-Zay Péter. Felidézte, hogy Donald Tusk március 15-én nem Orbán Viktorral ünnepelt a Békemeneten, hanem az egyesület ellenzék nagygyűlésén vett részt.

„Őszintén hiszek a győzelemben” – fogalmazott az ellenzéki miniszterelnök-jelölt. A mi kutatásaink szerint fej-fej mellett állunk – tette hozzá. Márki-Zay szerint minden egyes szavazat eldöntheti ezt a küzdelmet, egy-egy szavazat ugyanis eldönthet egy választókerületet, egy választókerület pedig a választást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!