Karácsony: Magyarországon ismét trónfosztásra van szükség

2022. április 2. – 18:36

Másolás

Vágólapra másolva

Tudom, milyen hatalommal állunk szemben – mondta Karácsony Gergely főpolgármester. Arról beszélt, az elmúlt két és fél évben járt kormányülésen, ült szemben a miniszterrel, aki rezzenéstelen arccal hazudott a szemébe, amikor kiderült, hogy kínai kommunista egyetemet akarnak építeni a Diákváros helyett. „Tudom, mire készülnek, ismerem őket” – fogalmazott a főpolgármester.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Budapesten az is tét, hogy megmarad-e a város olyannak, amilyennek szeretjük. Az otthonunkról is szavazunk Budapesten – tette hozzá. Az a választás tétje, hogy magunk döntünk a sorsunkról, vagy mások döntenek helyettünk és nélkülünk.

Karácsony szerint Márki-Zay Péter tudja kivezetni abból a morális, gazdasági válságból, amibe Orbán Viktor vezette az országot.

Azt is mondta, ma sem döntene másként, mint ősszel, az előválasztás két fordulója között, amikor visszalépett a hódmezővásárhelyi polgármester javára miniszterelnök-jelöltként.

A hatalom nem szólhat pártérdekekről Karácsony szerint. Magyarországon ismét trónfosztásra van szükség, de nem azért, hogy valaki más üljön a trónra uralkodni, hanem vigyük ki a tróntermet a magyar politika színpadáról – fogalmazott. Azért van szükség szerinte változásra, hogy soha többet ne legyen a hatalom uralkodás, csak szolgálat.

Nem arra kérünk felhatalmazást, hogy hibátlannak vagy tévedhetetlennek lássatok minket – mondta Karácsony. Mi olyan országot akarunk, ahol valódi kérdésekre valódi válaszokat kell adnia a kormánynak. „A szeretet tartogassátok a családtagjaitoknak, a rajongást a rocksztároknak” – fogalmazott, hozzátéve, ők felelősséget vállalnak, ha kormányra kerülnek. A választás tétje szerinte az is, hogy Európához tartozunk, vagy nem.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!