Menő japán gyorsétel pár elérhető alapanyagból, olcsón

Lehet-e fejenként 600 forintból érdekes, izgalmas és mégis laktató ételeket készíteni? Ezt a kihívást ugorja meg remekül ez a magyar valóságra optimalizált okonomijaki.

Szabad-e összekeverni a pizzát a kebabbal?

Miért jelenik meg mostanában annyi fúziós étterem, miért keverednek különböző nemzetiségek ételei egymással, és ez mikor vezet furcsa eredményekre vagy éppen eredményez jó új fogásokat?

A vajalternatíva csak egy drága margarin

Minek kell a polcokra egy újabb margarin, aminek szebb, hangzatosabb nevet adnak, és valóban közelebb áll-e a vajhoz, mint korrekt nevű társai?

A kínai büfék sztárja, a szójás-mogyorós kung pao csirke

Ne rettentsen el senkit a sok alapanyag, valójában csak arról van szó, hogy kevergetünk és pirítgatunk, aztán egy kínai büféket megszégyenítően remek étel lesz a dologból.

Mitől lesz egy receptből megfőzhető étel?

Rengeteg recept vesz minket körül, de hogyan keletkeznek most és milyenek voltak az internet előtt, hogyan bízzunk meg bennük? Miként fejleszt és ír receptet egy szakács és egy gasztroblogger?

Intim viszonyba kerültünk Budapest legjobb péksütiző helyeivel

Beleharapni, belenyalni és beleszeretni. Krémek, extrém alapanyagok, ropogós állagok. Francia, ír és skandináv ihletésű budapesti pékségek, absztrakt szobrokra hasonlító péksütik. Lépjen be velünk a...

Olcsó és szuper alapanyagok: így lesz sült céklából sokféle finom étel

A cékla még mindig egy olcsó, szezonális, helyi és millióféleképpen variálható zöldség, most túróval és dióval, sütve esszük.

Nosztalgia vagy kifinomult technikák tesznek egy ételt finommá?

Indul a Telex gasztropodcastja, az Ízfokozó, amelyben Keve Marci szakáccsal beszélgetünk. Az első adásban arról lesz szó, mi minden határozza meg, hogy egy étel ízlik-e nekünk.

Elronthatatlan receptek: foszlós húsvéti kalács kezdőknek

Olyanoknak mutatunk részletes, lépésről lépésre leírt, százszor kipróbált kalácsreceptet, akik még sosem mertek belevágni ilyesmibe. Foszlós, felhős, napokig puha, két és fél óra alatt kész!

Mi van a kötözött sonkában, és hogyan vegyünk valódi húsvéti sonkát?

Mi a sonka, és mi nem az? Mi a baj a kötözött sonkákkal, miért számít olyan sokat az idő, és mégis hogyan válasszunk húsvétra finom darabot? Egy szakács segít eligazodni.

Kövess minket Facebookon is!