Húszperces, egyszerűsített ratatouille, amihez rajzfilmpatkány sem kell
2023. szeptember 20. – 18:13
–
Ács Bori
A nyár végi zöldségdömping legjobb formája a franciák zöldségraguja, amihez most egy mosogatás- és emberbarát, időtakarékos módszert mutatunk.
Hogyan kell egy ételt megsózni?
2023. szeptember 20. – 13:18
–
Ács Bori
Van különbség a drága, szép rózsaszín kristályos és a finom szemcséjű, porszerű, olcsó só között? Szabad sózni húsokat sütés előtt? Mennyire legyen sós a tészta főzővize? Sómagyarázó a sóbizniszről,...
Amiért egy kis thai curryzőhöz hűségesek lettünk
Fűszeres, szószos ételek, levesek, rizs – néha ennyi elég is ahhoz, hogy magához szoktasson egy hely. De mitől van annyiféle ízük és illatuk a thai curryknek?
Több száz éves egészséges recept, amitől a levesek üdébbek lesznek: a cibere
2023. szeptember 17. – 10:34
–
Ács Bori
Ősi magyar módszer, amely a most legdivatosabb konyhai divatokba illik, mégsem erjeszt ma senki búzakorpát, hogy ételeit ízesítse vele. Megéri-e 2023-ban több száz éves magyar recepttel kísérletezni?
A hazai fine dining üstökösként hasít el a gumis trappista fölött
2023. szeptember 16. – 07:37
–
Ács Bori
A rengeteg közpénzzel támogatott hazai gasztronómiában óriási szakadék vájódott a fine dining és a méregdrága strandlángos közé, amit abszurd szintre mélyít a napokban másodszor megjelenő magyar...
Jobb, mint a bolti: háztartási keksz és zabkeksz házilag
2023. szeptember 14. – 14:43
–
Ács Bori
Milyen érvek szólnak az angol rostos, egészséges kekszek és a magyar háztartási keksz mellett? Mi a magyar változat roppanásának titka, és mitől lesz finom a zabos angol?
Nekünk nincs saját zakuszkánk, se ajvárunk. De csinálunk magunknak!
2023. szeptember 10. – 13:12
–
Ács Bori
Paprika, padlizsán, esetleg paradicsom, hagyma, fűszerek. Hosszadalmas és fárasztó munkával lesz belőlük sűrű krém, amit minden nemzet másképp nevez. Nekünk nincs sajátunk, hát úgy csináljuk, ahogy...
Nem ciki a Vegeta!
2023. szeptember 6. – 12:55
–
Ács Bori
Hogyan kapott stigmát az ízfokozó a világban és aztán hazai változatában is, és hogyan lehet mégis helye a konyhában? Egyáltalán mi az a nátrium-glutamát vagy MSG, és hogy kerül a sajtba és a...
Segítünk a legcsúcsabb iskolai tízórai összerakásában
2023. szeptember 3. – 11:02
–
Ács Bori
Sok szendvics van, ami annyira jó, hogy felér egy tál meleg ebéddel, de az uzsonnásdobozba olyan kell, ami szállítható, nem csöpög, csúszik, és még finom is. Ehhez mutatunk pár biztos receptet és...
Paradicsombefőzés halálos kínok nélkül, egyszerűen
2023. augusztus 31. – 13:52
–
Ács Bori
Egyetlen tepsiben, macerás passzírozás nélkül, egyszerűbb héjazós trükkökkel készül a legemberbarátabb paradicsombefőtt.