Elég a rántás-shamingből, igenis van helye a konyhában!

A rántás nem a gulyáskommunizmus szülötte, hanem nemes, 17. századi francia eljárás. A mára sokat csúfolt módszert megvédve érveket vonultatunk fel a liszttel való sűrítés mellett: mikor van helye a...

Insta-kompatibilis, egészséges és finom fogás adagonként 400 forintból

Kihozható-e egy szezonális, vega, divatos, szép és izgalmas étel adagonként ennyiből? Simán, ráadásul a csípős sült répa sűrű joghurttal olyan lesz a zöldség, amilyennek még nem ettük.

A kalóriatáblázatok pontatlanok, akkor miért számolgassunk?

A kalóriaszámlálás során egy megfoghatatlan jelenséget szeretnénk számszerűsíteni. Dietetikus segítségével próbáljuk megérteni, hogyan működnek az adatok, és valóban fogyhatunk-e kalóriadeficittel?

Akkor is a trappista az igazi magyar sajt, ha drága?

Miért hír az, hogy leárazzák a trappistát, ha már sem árban, sem minőségben nem veszi fel a versenyt a sajtpiacon? Miért kötődik hozzá úgy a magyar lélek, és valóban csak vele lehet igazán kerek a...

Elronthatatlan receptek, kezdőknek: lágy, de formázható túrógombóc

Sok túrógombócrecept létezik, de melyiket tudja elkészíteni az, aki még sosem csinálta? Az egyik legcsodálatosabb magyar desszert, lépésről lépésre.

Miért ilyen nehéz helyi élelmiszert kapni a boltban?

Miért jobb céklát enni télen, paradicsomot nyáron, és kanadai helyett magyar babot venni? Lehet-e teljes étkezéseket elkészíteni hazai alapanyagokból egy átlagos boltból? Kipróbáltuk.

Olcsó és jó ételek: a káposztás tészta

Lehet egyáltalán a mai árak mellett háromszáz forintból ebédet készíteni? Simán, és még jó is lesz, csak egy kis idő és türelem kell hozzá.

Miért innánk olívaolajjal a kávénkat?

A Starbucks olívaolajos kávéval tervez forradalmat robbantani a kávéiparban. Kipróbáltuk, milyen az olajos kávé, majd azt is, kakaóval működik-e az ízes zsiradék, sütiben, és hogy valóban vele...

Mi történik egy apával, aki hónapokat tölt együtt a gyerekével?

Kevesen tudnak és akarnak élni a lehetőséggel, hogy otthon maradjanak a gyerekükkel, apaként. Három olyan férfi mesélt nekünk, akinek volt lehetősége kipróbálni.

Elronthatatlan receptek: az igazi Cézár saláta ropogós házi krutonnal

Kell bele szalonna? Milyen alapanyaggal az igazi? Mi az elképesztően ropogós házi kenyérkruton titka? Főzőiskolánk e heti epizódja a kenyérropogósról és az egyik legnépszerűbb salátáról szól.

Kövess minket Facebookon is!