Hová lett a bolti paradicsom íze?
2023. augusztus 30. – 16:32
–
Ács Bori
Csúcsszezonja van egy sokak által szeretett magyar zöldségnek, mégis nehéz feladat belőle ízes, finom példányt találni. Miért nincs a szupermarketekben igazán jó paradicsom nyáron sem? És mitől lesz...
Szalonnával még a jégsaláta is értelmet nyer
2023. augusztus 27. – 12:36
–
Ács Bori
A jégsaláta már száz éve a legstrapabíróbb zöld levél, de nem fogyókúrára való. Sokkal inkább arra, hogy szalonnával és súlyos öntetekkel öntsük le, darált húst töltsünk bele vagy szendvicsbe tegyük.
Így kell enni a friss paradicsomot csúcsszezonban
2023. augusztus 24. – 12:49
–
Ács Bori
Minden, ami a friss paradicsommal még jobbat tesz a tojástól a sajton át egészen a majonézig. Levesek, saláták, szendvicsek és tészta, minden paradicsomból és paradicsommal.
Mit mondjak, ha a gyerek megkérdezi, miért nincs a bácsinak lába?
2023. augusztus 19. – 22:58
–
Ács Bori
Formabontó és hasznos gyerekpszichológiai könyv a Kibeszélő, amely interaktív módon, tanácsokkal és versekkel segít, hogy ne izzadjunk némán, makogva, mikor a gyerekünk kényes témákról kérdez.
Van jó csevap Budapesten!
2023. augusztus 14. – 12:54
–
Ács Bori
Csak húsból gyúrt rudacskák lepénykenyérrel, ennyi a csevap, mégis jóval rafináltabb egy sima fasírtnál. Hogyan lehet, hogy valakinek sikerült végre olyat készítenie belőle itthon, ami szarajevói...
A legkrémesebb házi fagyihoz még csak fagyigép sem kell
2023. augusztus 13. – 14:46
–
Ács Bori
Csak sok jó alapanyag, tejszín és tojás, esetleg joghurt kell az egyszerűbb verzióhoz. Olyan variálható alapfagyikat mutatunk, amiknek bárki bátran nekiállhat, és sikerrel fog járni. Bónusz: az...
Tzatziki: nem mindegy, hogyan találkozik a joghurt és az uborka
2023. augusztus 8. – 12:46
–
Ács Bori
Milyen uborka? Milyen joghurt? Meg egyáltalán, hogyan lesz egy tzatziki igazán krémes, sűrű és frissítő nyári étel?
Hogyan kell levegőt sütni? A tojáshab, a szuflé és a salzburgi galuska csodái
2023. augusztus 6. – 13:27
–
Ács Bori
A feladat: felvert tojáshab segítségével a lehető legtöbb levegőt bejuttatni egy édesség belsejébe. Erre keressük a legjobb megoldást és a legravaszabb trükköket a világ leghabosabb palacsintáján és...
Éttermet nyitni pokoli stresszes, de a traumáinkkal szembenézni még nehezebb
2023. augusztus 3. – 20:36
–
Ács Bori
A kegyetlen éttermi világot bemutató A mackó (The Bear) második évadában a konyha harcosai próbálnak fejlődni, továbblépni és megtanulni együtt élni a lelki sérüléseikkel, miközben szendvicsezőből...
Bármilyen gyümölcs, két tál és 10 perc kell a legjobb nyári desszerthez
2023. augusztus 2. – 14:38
–
Ács Bori
Cobbler, crisp, clafoutis – mind kódnevek a legegyszerűbb és legcsodálatosabb nyári édességekhez. Bármilyen gyümölcs + egy percek alatt összekevert vagy morzsolt tészta + fél óra sütés, és...