A több ezer éves étel, ami fenntartható, tápláló és pihenni hagy

A sólet magát készíti el, így egy ősi megoldást ad a hétvégi pihenésre, ráadásul a jövő alapanyagából készül, szóval egy sok ezer éves módszer, ami 2023-ban is releváns.

Együnk lejárt élelmiszereket! Együnk lejárt élelmiszereket?!

Rizsek, tészták, konzervek, csokik, amelyeken a dátum lejárt: kidobjam vagy legyintsek rá, és megegyem? Milyen esetben kell megszabadulni tőle, és mikor jó még az akár többéves étel is? Egyáltalán,...

Elronthatatlan receptek: a roppanós, mégis lágy bundás kenyér

Milyen kenyérből a legjobb? Mi az ideális arány, hőfok, eszköz? Főzőiskolánk mai leckéje a méltatlanul mellőzött és lenézett bundás kenyérről szól, ami ebédnek is ideális.

Így lesz a maciból kávé

A százéves jánossomorjai cikóriafeldolgozó üzem nagy része üresen áll, de a legendás Maci kávé még mindig itt készül. Lesz-e menő márka az újra magyar tulajdonú cikóriakávéból? Az íze egészen...

Dildók tündérországban

Nem tabu a női szexualitás, ha beszélünk róla – ezt üzeni egy fotósorozat, amely valódi párbeszédet indít a női szexualitásról, az azt övező örökölt csendről és szégyenről és az önismeret...

Elronthatatlan receptek: trükkök a könnyű, csúszós nokedlihez

Hogyan kell nokedlit szaggatni, mik a recept arányai, melyik a legmegfelelőbb eszköz? Főzőiskolánk e heti epizódjában a legkedvesebb magyar köret trükkjeit mutatjuk meg.

Nyársra húzott csirkeszívet sütöttünk a szerelmesek napjára

Mert 2023 szuperétele az, ami fenntarthatóbb, egészségesebb, és még olcsó is. Hogy a szívnek van-e köze a szerelemhez, az már más kérdés.

A magyar churros rejtélye és a szalagos fánk fortélyai

A legrégebbi magyar fánk pont olyan, mint a menő spanyol churros – de tudjuk, hogy mindenki a tökéletes szalagos fánk fortélyaira kíváncsi, és mivel már sokszor rontottuk el, elmondjuk, mik azok a...

Elronthatatlan receptek, kezdőknek: székelykáposzta, egyszerűen

Egy sertéspörkölt, párolt káposztával. De miért készítsünk két külön ételt, ha még jobb lesz egyben? És egyáltalán, hogyan kell felvágni egy hagymát?

Túlélni a vegán januárt

A húsról meglepően könnyű volt lejönni az év első 31 napjára, a sajt pótlása viszont valóságos pokol, és a tej helyettesítésével is meggyűlt a bajunk. Házi mandulatej, sörélesztőpehely, vegán alaplé...

Kövess minket Facebookon is!