Hungarian chef among the world's top 100 chefs for first time
Szilárd Tóth, chef of the Budapest restaurant Salt has been ranked 93rd among the 100 best chefs in the world, on a list put together by the industry's professionals.
Először került magyar szakács a világ száz legjobb séfje közé
2023. november 21. – 11:44
–
Ács Bori
Tóth Szilárd, a Michelin-csillagos budapesti Salt étterem séfje 93. lett egy listán, melyet a világ száz legjobb séfjeiből állított össze a szakma.
A lecsó és a zakuszka szerelme Tunéziában teljesült be
2023. november 19. – 11:07
–
Ács Bori
A nyárnak vége, de még mindig akad paprika, amit odaégethetünk egy kis paradicsommal, hogy tunéziai illatokról álmodozzunk közben. A mechouia egy sültzöldség-saláta, amelyet tunkolni kell.
Az igazi savanyú káposztához csak só kell
2023. november 12. – 11:14
–
Ács Bori
Semmi okunk nem lenne rá 2023-ban, hogy telekáposztázzuk a lakást sózás és üvegbe passzírozás közben, sajnos mégis muszáj, mert a bolti savanyú káposztáknak egyszerűen nem jó az ízük.
A vargabéles tízpercesre egyszerűsítve is ugyanolyan csodás
2023. november 10. – 16:20
–
Ács Bori
A vargabéles lényegében egy sült, édes túrós tészta, ha van rajta burok, ha nincs. Ebben a receptben eldobjuk a külső réteget, ettől gyorsabb, egyszerűbb, de az eredeti élmény nem változik, sőt.
A kétméteres, hangos nő, aki megváltoztatta a nők konyhai szerepét
2023. november 9. – 19:25
–
Ács Bori
Julia Child, aki a titkosszolgálatnak is dolgozott, könyveiben és főzőműsoraiban feminista jelszavak nélkül változtatta meg a nők konyhai szerepét. Receptjei nem puccosak, vagy bonyolultak, és nála...
Önmagunkkal foglalkozni a legnehezebb feladat
2023. november 2. – 18:11
–
Ács Bori
Az érzelmi öngondoskodás olyasmi, amire nem sokan szánunk időt és energiát, pedig rengeteg lelki probléma megelőzhető vele a kiégéstől a depresszión át az olyan hétköznapi szorongásokig, amelyeket...
Mit csináljon a káposztával az, aki nem tölti meg?
2023. október 29. – 11:59
–
Ács Bori
Sült káposzta, édes-savanyú mogyorós káposzta saláta, káposztás pompos – csupa olyan káposztás étel, ami jó, de nem töltött vagy székely.
Különleges gombát szereztem, most mit kezdjek vele?
2023. október 26. – 16:09
–
Ács Bori
Az erdei gomba a növényi – illetve nem állati – alapanyagok libamája, csodálatos bármihez – most éppen mandulával kevert tölteléknek, sütőtökben kapott helyett.
Mutatunk egy képletet, amivel bármilyen izgalmas és szuperegészséges leves összeállítható
2023. október 22. – 13:02
–
Ács Bori
Hogyan legyen leves bármiből, ami éppen van otthon a hűtőben és a kamrában? Legyen az hús, zöldség, babféle vagy tészta, biztosan alkalmas rá, hogy tápláló és meleg levessé váljon.