Mi köze a goulashnak a magyar gulyáshoz?
2021. március 14. – 14:58
–
Ács Bori
Ha valaki nem ért magyarul, valószínűleg soha nem tudja meg, hogyan készül az igazi pörkölt, gulyás vagy paprikás, a tányérján pedig egy lisztes, répás, krumplis ragut talál majd. Hogyan látják a...
Mind másképp főzzük a húslevest, és ez összeköt minket
2021. március 10. – 21:31
–
Ács Bori
Európában mi, magyarok szeretjük legjobban a húslevest, egészen Kelet-Ázsiáig kell menni hasonló szenvedélyért. Meghatározható-e a magyar húsleves, vagy tényleg minden fazékban más fő?
Ha beég az agyadba a fetás tészta képe, muszáj megsütnöd
2021. március 7. – 21:11
–
Ács Bori
Hogyan történhet meg az, hogy egy szimpla tészta elkészítését bemutató videót több százmilliószor néznek meg? Mitől lesz a közösségi médiában kirobbanóan népszerű egy étel, és érdemes-e ezekre a...
Miért akarunk az égvilágon mindent kirántani?
2021. március 1. – 21:24
–
Ács Bori
Kis túlzással bármit találunk, azt örömmel panírozzuk be és sütjük ki olajban. Ám ezt egyáltalán nem olyan régóta tesszük, nem mi találtuk ki, ráadásul rajtunk kívül rengeteg más nemzetnek éppúgy a...
Bűn az, ha azt teszünk a carbonarába, amit akarunk?
2021. február 25. – 22:03
–
Ács Bori
Szabad-e paradicsomot tenni a carbonarába? Az olasz netezők szerint tilos, jóllehet ez a fogás talán nem is az ő találmányuk, ráadásul a világon mindenki leküzdhetetlen ingert érez rá, hogy...
Hogyan lesz egy megunt téli zöldség újra nagyon menő?
2021. február 21. – 13:48
–
Ács Bori
Kipróbáltuk a bolygómentő étrendet, hogy milyen sok zöldségen és kevés húson élni
2021. február 13. – 18:00
–
Ács Bori
Milyen lesz az életünk, ha mikroszkopikus napi mennyiségben eszünk húst, halat, tojást és tejterméket? Kipróbáltuk, milyen a jövő étrendje szerint élni. Úgy tűnik, éhen nem halunk majd, de nagyon...