Hogyan csinálhatunk otthon ropogós bagettet?
2021. április 11. – 12:21
–
Ács Bori
A kenyérhamisítás-para már a franciákat is elérte, a bagett becsületéért is küzdeni kell. De minden hosszú kenyér bagett-e, amit annak hívnak, és lehet-e otthon ilyet készíteni jól?
Mihez kezdjünk a húsvéti maradékokkal?
2021. április 6. – 20:39
–
Ács Bori
Már megint túlvállaltuk magunkat a sonka és a kalács mennyiségével, kicsit rá is untunk, mi legyen velük? Van egy csomó ötletünk, hogyan születhetnek a húsvéti maradékok újjá.
Megtaláltuk a legfoszlósabb pogácsa módszerét
2021. április 5. – 14:28
–
Ács Bori
Millió receptje és módszere van annak az aprósüteménynek, ami magyar, és valóban az egyik legjobb a világon. Úgyhogy addig sütöttük a pogácsákat míg meg nem lett az elképzelhető legfoszlósabb,...
Unja a húsvéti kajákat? Segítünk!
2021. március 31. – 16:50
–
Ács Bori
Oké, a sonka az sonka marad – viszont modern, de egyszerű trükkökkel, ismerős, és mégis más módszerekkel még csodásabb lesz a kalács, és a tojásból is egészen új állagokat hozhatunk ki.
Nem pogácsában a legfinomabb a medvehagyma
2021. március 28. – 11:29
–
Ács Bori
A tavasz fokhagymaillatú, zöld levelek formájában érkezik a konyhába, ahol legnagyobb ellensége a tartós hő és az idő. Ettől függetlenül okosan kombinálva és formálva csodákat lehet kihozni a...
Amit talán a rántott húsnál is jobban szeretünk: a krumplis ételek
2021. március 26. – 21:03
–
Ács Bori
Legalább százféleképpen használjuk a krumplit, de mikor és hogyan ismerte meg, milyen formájában szeretett bele a magyar konyha a hirtelen, ufóként idecsöppent alapanyagba?
Amit tudni akartál a pizzasütésről, de sosem merted megkérdezni
2021. március 20. – 10:59
–
Ács Bori
Nápolyi vagy római? Olasz vagy amerikai? Vékony vagy vastag? Nem mind pizza, amit annak hívnak, de sütni mindet jó. Előre figyelmeztetünk mindenkit: elő fog kerülni az ananász kérdése is.
Ha már a bab a jövő étele, akkor játsszunk vele
2021. március 18. – 20:26
–
Ács Bori
A jövő főétele nem a hús, hanem a hüvelyesek lesznek, és ez egyáltalán nem rossz hír, ha megnézzük, hogyan készíti ezeket az alapanyagokat a világ, és ezek alapján kezdünk kísérletezni vele.
Mi köze a goulashnak a magyar gulyáshoz?
2021. március 14. – 14:58
–
Ács Bori
Ha valaki nem ért magyarul, valószínűleg soha nem tudja meg, hogyan készül az igazi pörkölt, gulyás vagy paprikás, a tányérján pedig egy lisztes, répás, krumplis ragut talál majd. Hogyan látják a...
Mind másképp főzzük a húslevest, és ez összeköt minket
2021. március 10. – 21:31
–
Ács Bori
Európában mi, magyarok szeretjük legjobban a húslevest, egészen Kelet-Ázsiáig kell menni hasonló szenvedélyért. Meghatározható-e a magyar húsleves, vagy tényleg minden fazékban más fő?