Karácsonyi menü csúcstechnológiával, 5000 forintból
2021. december 19. – 15:04
–
Ács Bori
Ki lehet-e hozni a jelenlegi drágulások közepette ennyi pénzből egy négy fős családi menüt, amiben van négy fogás, és bár a hagyományoktól kicsit eltér, maximálisan ünnepi? Kipróbáltuk!
Izzadtságszag, gargalizálószer és pézsmaszag: mi a legjobb szó egy mézaromára?
2021. december 14. – 18:22
–
Ács Bori
Eltökélt sommelier-k, méhészek és séfek döntöttek úgy, megtalálják a megfelelő szavakat a méz ezerféle aromájának és illatának leírására, hogy megmutassák: a méz legalább olyan izgalmas dolog, akár...
Házi szaloncukor-hekkelés: a vajkaramella, a fondant és a csokiba mártás trükkjei
2021. december 11. – 13:50
–
Ács Bori
Milyen volt a szaloncukrok őse, megéri-e helyette inkább vajkaramellát gyártani, illetve szaloncukor-e minden, amit csoki borít? Ha drága a boltban, csináljuk otthon!
Annyira megijedtünk a Mozart-golyó eltűnésétől, hogy legyártottuk otthon
2021. december 5. – 11:59
–
Ács Bori
Kell-e Mozart-golyó nélkül élnünk mostantól, muszáj-e házi golyógyárat nyitnunk, és mennyire bonyolult kézzel marcipánt készíteni? Precíz alkatoknak valódi örömmunka, de lehet, hogy valaki a közepén...
Tócsni és fánk: miért annyira ismerősek a hanukai ételek?
2021. december 1. – 19:25
–
Ács Bori
A hanukai fogásoknak mind szimbolikus jelentésük van, semmi sem véletlen, az viszont meglepő, hogy a legfontosabb ételek a régi magyar konyhának is alapelemei.
A curry egyáltalán nem indiai, hanem angol intézmény, mégis zseniális
2021. november 28. – 12:37
–
Ács Bori
A világ indiai ételeket nevez meg vele, holott Indiában nem létezik, a britek viszont nemzeti eledelükként hivatkoznak rá, de igazán senki nem tudja, mi az? Visszafejtjük a curry utazását a...
Mit főzzünk a kínai negyed mágikus szószaival? Mi Mao Ce-tung kedvencével indítottunk
2021. november 24. – 20:15
–
Ács Bori
Mit kezdjünk a szójaszószokkal, főzőborral, ecetekkel, pasztákkal és olajokkal, amiket beszereztünk a kínai negyedben? Milyen kínai klasszikus ételek sülnek ki belőlük, és milyen hétköznapi...
Édes szappan, csípős kartonpapír: hogyan lehet átvészelni az ízlelés elvesztését, ha az ember...
2021. november 15. – 11:45
–
Ács Bori
Csirkeszárnyra kentem fermentált habaneroszószt, kanálszámra ettem vajas pirítóson és tojáson a csiliropogóst, és egyik sem csalt könnyeket a szemembe, miután koronavírusos lettem. Hogyan érdemes...
A rossz kenyér is egyre drágább, süssünk inkább otthon olcsóbbat, jobbat, egyszerűen!
2021. november 14. – 13:14
–
Ács Bori
Szakemberek segítségével fejtjük meg, miért olyan rossz a bolti kenyerek nagy része, és miért kerülnek egyre többe. Aztán megmutatjuk, hogyan lehet a legegyszerűbben a legjobb házi kenyeret...
A karfiolt odaégetni, gőzölni, és vad dolgokkal enni nem kell félnetek
2021. október 30. – 20:54
–
Ács Bori
Az ősz legvagányabb zöldségéről még mindig sokan nem tudják, milyen hihetetlen ízeket és állagokat képes produkálni. Ehhez csak picit kell másképp hozzányúlni, mint amit a gyerekkorunk klasszikus...