Szószok, paszták, ízesítők a kínai negyedből, amiktől megváltozik az életed
2021. október 20. – 15:07
–
Ács Bori
Mit és hogyan érdemes vásárolni az ázsiai boltokban, hogyan válasszunk ecetet, szójaszószt, mire valók a mágikus porok, paszták? És hogyan főzzünk velük, ha megvettük, pedig csak sejtjük, mi van...
Világhírű lett egy magyar túrógombócrecept, éppen csak megfőzni nem lehet
2021. október 18. – 19:22
–
Ács Bori
Magyar túrógombóc receptje jelent meg a gasztrovilág legmagasabb csúcsán, a Michelin oldalán, de teljesen használhatatlan formában. Utánajártunk, és ki is próbáltuk, hogyan működik a saját...
A legmenőbb séfek szerint jó mikróban főzni, úgyhogy mi is kipróbáltuk
2021. október 10. – 12:26
–
Ács Bori
Jó egyáltalán valamire a mikró, lehet benne ebédet főzni, vagy csak kakaómelegítésre való? Leteszteltük, hogy lehet-e vele krumplit, rizst, tojást és sok mást készíteni értelmesen. Íme a korábbi...
Egy évtized kísérletei a tökéletes humusz nyomában
2021. október 2. – 12:00
–
Ács Bori
Egyszerű, pár alapanyagos fogás, aminek sikere mégis nüansznyi különbségeken áll vagy bukik. Biztos recept nincs, empirikus módszerekkel kell eljutni a nyerő trükkökig és a selymes, krémes állagig.
Citrushínár, wontoncsipsz, fésűkagyló-wakame – dekódoltuk a Mészáros–Várkonyi-lagzi menüjét
2021. szeptember 28. – 15:34
–
Ács Bori
A világ legdrágább alapanyagai gyűltek össze a Mészáros–Várkonyi-lagzi menüjén, ahol egyetlen falat egy tízezres. Szakértővel elemeztük az ételsort, majd meg is főztük a legemblematikusabb fogást.
Hogyan lehet megfőzni egy kétezer éves receptet, víz, cukor és só nélkül?
2021. szeptember 27. – 22:07
–
Ács Bori
Hogyan lehet só nélkül ízeket fokozni? Mit tudott Apicius az ókorban, amit aztán kétezer évre elfelejtettünk? Finom-e a szardellaízű dinnye és a borban főtt uborka? Ókori ételeket főzni egy mai...
A Michelin egy évtized késéssel ismerte el a világ legjobb éttermét
2021. szeptember 20. – 23:45
–
Ács Bori
Mitől számít a legnagyobb befolyású étteremnek a Noma, milyen hatással van a világ gasztronómiájára? Magyar pincér és szakács mesélt a dán fine dining étterem egyedülálló különlegességéről.
A habos, könnyű szilvás gombóc létezik, csak épp receptje nincs
2021. szeptember 12. – 17:40
–
Ács Bori
Egy tészta, három alapanyag, legalább négyféle étel: hetekig kísérleteztem a legkönnyebb gombóc és gnocchi tésztájának receptjén. A titok a megfelelő krumpli és a türelem.
Egy Michelin-csillagos fogás receptje tulajdonképpen egészen egyszerű
2021. szeptember 8. – 17:43
–
Ács Bori
A titok: ízemlék, érzelmek, plusz világszínvonalú technológia. A friss Michelin-csillagos Salt Budapest csapatával arról beszélgettünk, hogyan jöhet létre olyan éttermi élmény, ami otthonos, de...
Kipróbáltuk a világ legfurcsább szendvicseit
2021. szeptember 4. – 11:45
–
Ács Bori
A nagy tízórai-csomagolási dilemmák szezonjának kezdetén végigpróbáltam a világ legfurcsább szendvicseit, és megpróbáltam eldönteni, salátát, szórócukrot, csipszet vagy mogyoróvajat érdemes-e inkább...