Takszöv-ügy: „Nem volt kiírva az ajtóra, hogy itt bűnszervezet működik”

17 évvel a történtek után ítélet született a 11 milliárdos csalási ügyben. Az elsőrendű vádlott 2010-ben Argentínába szökött, esetében új eljárást írtak ki, mert szabálytalanul járt el vele szemben...

Ha látták a naplóban, hogy nincs egy tanulónak jegye, akkor szóltak, hogy be kell írni egy egyest

Az ügyészség szerint egy szegedi alapítvány és iskolái több mint százmillió forintot vettek fel olyan tanulók után, akik nem jártak oda, és a dolgozóknak is be kell iratkozniuk a képzésekre.

Megkérdeztük az MSZP-t, támogatják-e Botka Lászlót a választáson

A párt a napokban jelentette be három vidéki polgármesterjelölt támogatását. Botka nem volt köztük. Furcsállottuk, rákérdeztünk.

Leültünk megbeszélni, hogy alakítsunk egy bűnszervezetet és bűnözzünk?

A könyvelést végző iroda szerint csak a fordított áfával voltak bajok a több mint 200 milliós csalási ügyben Joób Márton cégénél. A szegedi politikus koncepciós pert emleget, amiben a másodrendű...

Botka László hivatalosan is bejelentette, hogy újraindul Szeged polgármesterségéért

Botka és képviselőjelöltjei is egy jelölőszervezet, az Összefogás Szegedért Egyesület színeiben indulnak majd a választáson, az ellenzéki pártok támogatószervezetként fogják segíteni a munkájukat.

Elrabolták, másfél napig kínozták ismerősüket, most többéves fegyházbüntetést kapott a két elkövető

A 2021 áprilisában elrabolt férfitől pénzt követeltek. Volt, hogy fejszével a kezükben skalpolással fenyegették. A jogerős ítélet súlyosbított az elsőfokú után.

Két év felfüggesztettet kapott a 200 milliós csalással vádolt volt újszentiváni polgármester...

Újszentiván volt polgármestere és köre a vád szerint még 2017 és 2019 között húzta le az államot 200 millióval egy munkásszállás építése során.

Képregényekkel is lehet kritikus gondolkodásra tanítani a hallgatókat

Egyre inkább a háttérbe szorul a vizuális oktatás, bár a kritikus gondolkodást leginkább ez tudná serkenteni. Ma csak a középiskola utolsó évében oktatnak médiaismeretet heti egy órában, holott a...

Ami fénnyel már nem látható, abba is betekintést enged az Agymenőkből is ismert eszköz

Az elektronmikroszkóp fény helyett elektronsugarat használ, azzal világítja át a sejtszerkezetet, és segít megérteni, hogyan működik a test – vagy éppen az ALS betegség.

Mit keres a Covid az agyban?

Ahogy néhány más vírus, úgy a Covid is többféleképpen juthat be az agyba, de a hosszú ideig fennálló neurológiai tüneteket nem annyira maga a vírus, inkább a bejutása során kialakuló agyi gyulladás...

Kövess minket Facebookon is!