Sok pénzből rendeztünk szakácsversenyt: a siker szép, de van-e gyakorlati haszna a Bocuse D'Ornak?
Megpróbáltuk megérteni, miről szól a fényűző Bocuse D'Or, és mi a jelentősége.
Hogyan lehet egy iskolai menza igazán jó? Lehet egyáltalán?
A válasz mindenképpen igen. Csak pénz kell hozzá, jó nyersanyagok, meg az, hogy bevonják a gyerekeket az ételek alakításába. Egy ingyenes és egy fizetős iskola jó hírű menzáit néztük meg közelről az...
Második lett Magyarország a Bocuse D’Or szakácsverseny európai döntőjén
A magyar csapat a Budapesten megrendezett döntőn Dánia mögött és Norvégia előtt végzett „Magyar Tavasz” és „Őz Budapest” tányérjaikkal.
Bebizonyítjuk, hogy az alma egész évben megunhatatlan
A leghétköznapibb magyar gyümölcs, mégis annyira sokoldalú, hogy minden létező vádat, ami unalmasnak csúfolja, simán megcáfol. Például ha ketchup, almatorta vagy éppen saláta lesz belőle.
Kipróbáltuk, meg lehet-e főzni háromnapnyi menüt három óra alatt
Pénzt, időt és energiát spórolnak annak a mozgalomnak a hívei, akik előkészítenek vagy megfőznek több fogást pár óra alatt – kipróbáltuk, működik-e.
A kézművesség iparosítása: működik az első kovászos kenyérüzem
Megépült az első olyan kenyérüzem, ami élesztőmentes, hosszú érlelésű kovászos kenyereket képes óriási mennyiségben előállítani. Mester Miklós és Juhász Mihály, az üzem alapítói megmutatták nekünk,...
Lehet-e 30 perc alatt hamburgert, pizzát, pad thait készíteni olcsón és gyorsan, ha már rendelni...
Lerövidítettük négy olyan étel elkészítési idejét, amit a leggyakrabban szoktunk rendelni, és ebédenként megspóroltuk egy mozijegy árát.
Nulla forintból, munkaerő nélkül főzni egészségeset – miért nehéz a közétkeztetők helyzete?
Menzasorozatunk új részében megnéztük, hogyan készül több ezer adag rizs és ragu egyszerre, majd több szempontból vizsgáltuk meg, miért olyan nehéz ma itthon közétkeztetőnek lenni, menzakaját főzni....
A bevándorlás csodákra képes – bemutatjuk a Super Bowl-csapatok ikonikus ételeit
Amerika legfurább chilije kulturális határokat mos el, vagy épp olvaszt egybe már száz éve Cincinnatiben, és ha a mi székelykáposztánk működik, akkor ez is. A street food- és food truck-forradalom...
Egy hónapig (szinte) csak növényeken éltem, de nem lettem vegán a végére
A kihívás: milyen állati eredetű alapanyagok nélkül főzni, húsevők között, januárban, amikor alig van szezonális zöldség? Létezik-e a vegán kajakóma? Érdemes-e mindenáron helyettesítő trükköket...
Kövess minket Facebookon is!