A karfiolt odaégetni, gőzölni, és vad dolgokkal enni nem kell félnetek
Az ősz legvagányabb zöldségéről még mindig sokan nem tudják, milyen hihetetlen ízeket és állagokat képes produkálni. Ehhez csak picit kell másképp hozzányúlni, mint amit a gyerekkorunk klasszikus...
Szószok, paszták, ízesítők a kínai negyedből, amiktől megváltozik az életed
Mit és hogyan érdemes vásárolni az ázsiai boltokban, hogyan válasszunk ecetet, szójaszószt, mire valók a mágikus porok, paszták? És hogyan főzzünk velük, ha megvettük, pedig csak sejtjük, mi van...
Világhírű lett egy magyar túrógombócrecept, éppen csak megfőzni nem lehet
Magyar túrógombóc receptje jelent meg a gasztrovilág legmagasabb csúcsán, a Michelin oldalán, de teljesen használhatatlan formában. Utánajártunk, és ki is próbáltuk, hogyan működik a saját...
A legmenőbb séfek szerint jó mikróban főzni, úgyhogy mi is kipróbáltuk
Jó egyáltalán valamire a mikró, lehet benne ebédet főzni, vagy csak kakaómelegítésre való? Leteszteltük, hogy lehet-e vele krumplit, rizst, tojást és sok mást készíteni értelmesen. Íme a korábbi...
Egy évtized kísérletei a tökéletes humusz nyomában
Egyszerű, pár alapanyagos fogás, aminek sikere mégis nüansznyi különbségeken áll vagy bukik. Biztos recept nincs, empirikus módszerekkel kell eljutni a nyerő trükkökig és a selymes, krémes állagig.
Citrushínár, wontoncsipsz, fésűkagyló-wakame – dekódoltuk a Mészáros–Várkonyi-lagzi menüjét
A világ legdrágább alapanyagai gyűltek össze a Mészáros–Várkonyi-lagzi menüjén, ahol egyetlen falat egy tízezres. Szakértővel elemeztük az ételsort, majd meg is főztük a legemblematikusabb fogást.
Hogyan lehet megfőzni egy kétezer éves receptet, víz, cukor és só nélkül?
Hogyan lehet só nélkül ízeket fokozni? Mit tudott Apicius az ókorban, amit aztán kétezer évre elfelejtettünk? Finom-e a szardellaízű dinnye és a borban főtt uborka? Ókori ételeket főzni egy mai...
A Michelin egy évtized késéssel ismerte el a világ legjobb éttermét
Mitől számít a legnagyobb befolyású étteremnek a Noma, milyen hatással van a világ gasztronómiájára? Magyar pincér és szakács mesélt a dán fine dining étterem egyedülálló különlegességéről.
A habos, könnyű szilvás gombóc létezik, csak épp receptje nincs
Egy tészta, három alapanyag, legalább négyféle étel: hetekig kísérleteztem a legkönnyebb gombóc és gnocchi tésztájának receptjén. A titok a megfelelő krumpli és a türelem.
Egy Michelin-csillagos fogás receptje tulajdonképpen egészen egyszerű
A titok: ízemlék, érzelmek, plusz világszínvonalú technológia. A friss Michelin-csillagos Salt Budapest csapatával arról beszélgettünk, hogyan jöhet létre olyan éttermi élmény, ami otthonos, de...
Kövess minket Facebookon is!