A konyha életveszélyes hely, a szakácsok élete olyan, mint a tűzoltóké

Az Ízfokozó friss részéből kiderül, valóban olyan brutális, véres hely-e a konyha, amilyennek Anthony Bourdain szakácsok számára meghatározó könyvéből tűnik, vagy inkább olyan, amilyennek a...

Meg kell tanulni, hogy az étel nem szeretet vagy boldogság

Dietetikus és pszichológus magyarázza el, miért fontos és hogyan lehet kialakítani a gyerekekben az evéshez való egészséges viszonyt és megelőzni az evésproblémák kialakulását. Ha a gyerekünk...

Nemzetközi hungarikumaink: magyar-e a pozsonyi kifli és a lángos?

Miért számít a magyarságra jellemzőbb ételnek a kürtőskalács, mint a túrógombóc? Ki találta fel a Rákóczi-túróst? Megpróbáljuk megfejteni a „hungarikumok” logikáját.

Negyven év után eladják a New York Times által is dicsért Öcsi Étkezdét

Betegség miatt kényszerültek lehúzni a rolót.

Menő japán gyorsétel pár elérhető alapanyagból, olcsón

Lehet-e fejenként 600 forintból érdekes, izgalmas és mégis laktató ételeket készíteni? Ezt a kihívást ugorja meg remekül ez a magyar valóságra optimalizált okonomijaki.

Szabad-e összekeverni a pizzát a kebabbal?

Miért jelenik meg mostanában annyi fúziós étterem, miért keverednek különböző nemzetiségek ételei egymással, és ez mikor vezet furcsa eredményekre vagy éppen eredményez jó új fogásokat?

A vajalternatíva csak egy drága margarin

Minek kell a polcokra egy újabb margarin, aminek szebb, hangzatosabb nevet adnak, és valóban közelebb áll-e a vajhoz, mint korrekt nevű társai?

Kilencedik lett a pizzasütő-világbajnokságon Szabi, a pék

Gluténmentes kategóriában került be a legjobb tíz közé a magyar versenyző.

A kínai büfék sztárja, a szójás-mogyorós kung pao csirke

Ne rettentsen el senkit a sok alapanyag, valójában csak arról van szó, hogy kevergetünk és pirítgatunk, aztán egy kínai büféket megszégyenítően remek étel lesz a dologból.

Mitől lesz egy receptből megfőzhető étel?

Rengeteg recept vesz minket körül, de hogyan keletkeznek most és milyenek voltak az internet előtt, hogyan bízzunk meg bennük? Miként fejleszt és ír receptet egy szakács és egy gasztroblogger?

Kövess minket Facebookon is!