Mi van a kötözött sonkában, és hogyan vegyünk valódi húsvéti sonkát?

Mi a sonka, és mi nem az? Mi a baj a kötözött sonkákkal, miért számít olyan sokat az idő, és mégis hogyan válasszunk húsvétra finom darabot? Egy szakács segít eligazodni.

Bűn-e, ha maceszből csinálok lasagnét?

Liszt, víz és kevesebb mint 18 perc. A macesz nemcsak ennyi, hanem a zsidóság legfontosabb ünnepének étele. Hogyan lesz a ropogós kenyérből sokféle izgalmas étel a modern konyhában? Egy ősi étel...

Így tartsd a zöldséget, hogy hetekig friss maradjon!

A saláta már addigra elhervad, mire hazaér a boltból? Elhajlik a répa, ráncosodik az alma? Nem kell, hogy így legyen, ha helyesen tároljuk őket. Szakértőt kérdeztünk, hogyan.

Elronthatatlan receptek: a legjobb tél végi saláta és a gyufaszálvagdosás titkai

Ez a saláta a válasz a márciusi alapanyag- és vitaminhiányon túl arra is, miért lesz más egy zöldség elfogyasztásának élménye reszelve vagy gyufaszálakra vagdosva.

Elég a rántás-shamingből, igenis van helye a konyhában!

A rántás nem a gulyáskommunizmus szülötte, hanem nemes, 17. századi francia eljárás. A mára sokat csúfolt módszert megvédve érveket vonultatunk fel a liszttel való sűrítés mellett: mikor van helye a...

Insta-kompatibilis, egészséges és finom fogás adagonként 400 forintból

Kihozható-e egy szezonális, vega, divatos, szép és izgalmas étel adagonként ennyiből? Simán, ráadásul a csípős sült répa sűrű joghurttal olyan lesz a zöldség, amilyennek még nem ettük.

A kalóriatáblázatok pontatlanok, akkor miért számolgassunk?

A kalóriaszámlálás során egy megfoghatatlan jelenséget szeretnénk számszerűsíteni. Dietetikus segítségével próbáljuk megérteni, hogyan működnek az adatok, és valóban fogyhatunk-e kalóriadeficittel?

Akkor is a trappista az igazi magyar sajt, ha drága?

Miért hír az, hogy leárazzák a trappistát, ha már sem árban, sem minőségben nem veszi fel a versenyt a sajtpiacon? Miért kötődik hozzá úgy a magyar lélek, és valóban csak vele lehet igazán kerek a...

Elronthatatlan receptek, kezdőknek: lágy, de formázható túrógombóc

Sok túrógombócrecept létezik, de melyiket tudja elkészíteni az, aki még sosem csinálta? Az egyik legcsodálatosabb magyar desszert, lépésről lépésre.

A Gault & Millau elismerte egy belga kórház konyháját

A beneluxi kalauz főnöke szerint néhány fogást otthon is szervírozna a választékból, olyan magas minőséget képviselnek.

Kövess minket Facebookon is!