Emberemlékezet óta tévedésben él az egész ország: semmi értelme a szódának a palacsintatésztában
2023. október 1. – 14:13
–
Ács Bori
Önök kérték: kinyomoztuk az évszázad konyhakémiai rejtélyét, hogy miért kell szóda a palacsintatésztába, változtat-e bármit a végeredményen az a pár buborék. Tudta, hogy csak a magyarok használnak...
Még nem vagyunk készen a kínai kelt simogató buddhista szerzetesnő-szakácsra
2023. szeptember 29. – 16:47
–
Ács Bori
Csong Gvan, a Chef's Table című sorozatból ismert szerzetesnő budapesti látogatásán arról tanított, hogyan találhatjuk meg magunkat a főzésben, és miként kapcsolódhatunk az alapanyagokhoz.
A tegnapi rizsmaradék nyers tojástól lesz mai szuperebéd
2023. szeptember 27. – 13:28
–
Ács Bori
Persze nem nyersen esszük meg a tojást, hiszen a rizs hője megfőzi nekünk. Ötperces, szép, olcsó és egyszerű ebéd maradékmentéssel, ami tényleg mindent megad, amire szükségünk van.
A cukormentes, mégis édes, sütős szilvalekvár legendája igaz, de azért el lehet rontani
2023. szeptember 24. – 13:37
–
Ács Bori
Ha egyetlen alapanyagra bízza magát az ember, az nagyon nem mindegy, hogy milyen. Még sok más apróság van, amire érdemes figyelni a receptben, és ami az egyik legegyszerűbb a világon.
Húszperces, egyszerűsített ratatouille, amihez rajzfilmpatkány sem kell
2023. szeptember 20. – 18:13
–
Ács Bori
A nyár végi zöldségdömping legjobb formája a franciák zöldségraguja, amihez most egy mosogatás- és emberbarát, időtakarékos módszert mutatunk.
Hogyan kell egy ételt megsózni?
2023. szeptember 20. – 13:18
–
Ács Bori
Van különbség a drága, szép rózsaszín kristályos és a finom szemcséjű, porszerű, olcsó só között? Szabad sózni húsokat sütés előtt? Mennyire legyen sós a tészta főzővize? Sómagyarázó a sóbizniszről,...
Amiért egy kis thai curryzőhöz hűségesek lettünk
Fűszeres, szószos ételek, levesek, rizs – néha ennyi elég is ahhoz, hogy magához szoktasson egy hely. De mitől van annyiféle ízük és illatuk a thai curryknek?
Több száz éves egészséges recept, amitől a levesek üdébbek lesznek: a cibere
2023. szeptember 17. – 10:34
–
Ács Bori
Ősi magyar módszer, amely a most legdivatosabb konyhai divatokba illik, mégsem erjeszt ma senki búzakorpát, hogy ételeit ízesítse vele. Megéri-e 2023-ban több száz éves magyar recepttel kísérletezni?
A hazai fine dining üstökösként hasít el a gumis trappista fölött
2023. szeptember 16. – 07:37
–
Ács Bori
A rengeteg közpénzzel támogatott hazai gasztronómiában óriási szakadék vájódott a fine dining és a méregdrága strandlángos közé, amit abszurd szintre mélyít a napokban másodszor megjelenő magyar...
Idén nem hozott új csillagokat a hazai Michelin-kalauz
2023. szeptember 14. – 16:10
–
Flachner Balázs
Viszont az eddigiek megmaradtak, a pécsi Morzsával pedig lett egy új Bib Gourmand jelölésű étterem.