Jobb, mint a bolti: háztartási keksz és zabkeksz házilag
2023. szeptember 14. – 14:43
–
Ács Bori
Milyen érvek szólnak az angol rostos, egészséges kekszek és a magyar háztartási keksz mellett? Mi a magyar változat roppanásának titka, és mitől lesz finom a zabos angol?
Nekünk nincs saját zakuszkánk, se ajvárunk. De csinálunk magunknak!
2023. szeptember 10. – 13:12
–
Ács Bori
Paprika, padlizsán, esetleg paradicsom, hagyma, fűszerek. Hosszadalmas és fárasztó munkával lesz belőlük sűrű krém, amit minden nemzet másképp nevez. Nekünk nincs sajátunk, hát úgy csináljuk, ahogy...
Nem ciki a Vegeta!
2023. szeptember 6. – 12:55
–
Ács Bori
Hogyan kapott stigmát az ízfokozó a világban és aztán hazai változatában is, és hogyan lehet mégis helye a konyhában? Egyáltalán mi az a nátrium-glutamát vagy MSG, és hogy kerül a sajtba és a...
Segítünk a legcsúcsabb iskolai tízórai összerakásában
2023. szeptember 3. – 11:02
–
Ács Bori
Sok szendvics van, ami annyira jó, hogy felér egy tál meleg ebéddel, de az uzsonnásdobozba olyan kell, ami szállítható, nem csöpög, csúszik, és még finom is. Ehhez mutatunk pár biztos receptet és...
Paradicsombefőzés halálos kínok nélkül, egyszerűen
2023. augusztus 31. – 13:52
–
Ács Bori
Egyetlen tepsiben, macerás passzírozás nélkül, egyszerűbb héjazós trükkökkel készül a legemberbarátabb paradicsombefőtt.
Hová lett a bolti paradicsom íze?
2023. augusztus 30. – 16:32
–
Ács Bori
Csúcsszezonja van egy sokak által szeretett magyar zöldségnek, mégis nehéz feladat belőle ízes, finom példányt találni. Miért nincs a szupermarketekben igazán jó paradicsom nyáron sem? És mitől lesz...
Szalonnával még a jégsaláta is értelmet nyer
2023. augusztus 27. – 12:36
–
Ács Bori
A jégsaláta már száz éve a legstrapabíróbb zöld levél, de nem fogyókúrára való. Sokkal inkább arra, hogy szalonnával és súlyos öntetekkel öntsük le, darált húst töltsünk bele vagy szendvicsbe tegyük.
Így kell enni a friss paradicsomot csúcsszezonban
2023. augusztus 24. – 12:49
–
Ács Bori
Minden, ami a friss paradicsommal még jobbat tesz a tojástól a sajton át egészen a majonézig. Levesek, saláták, szendvicsek és tészta, minden paradicsomból és paradicsommal.
Van jó csevap Budapesten!
2023. augusztus 14. – 12:54
–
Ács Bori
Csak húsból gyúrt rudacskák lepénykenyérrel, ennyi a csevap, mégis jóval rafináltabb egy sima fasírtnál. Hogyan lehet, hogy valakinek sikerült végre olyat készítenie belőle itthon, ami szarajevói...
A legkrémesebb házi fagyihoz még csak fagyigép sem kell
2023. augusztus 13. – 14:46
–
Ács Bori
Csak sok jó alapanyag, tejszín és tojás, esetleg joghurt kell az egyszerűbb verzióhoz. Olyan variálható alapfagyikat mutatunk, amiknek bárki bátran nekiállhat, és sikerrel fog járni. Bónusz: az...