Chorizós bagel váltotta a szalámis zsömlét az újranyitott MÁV Utasellátóban

Azért felbukkan az újradizájnolt falatozóban olyan finomság is, ami semmit nem változott az elmúlt ötven évben. Büféteszt.

Elronthatatlan receptek: trükkök a könnyű, csúszós nokedlihez

Hogyan kell nokedlit szaggatni, mik a recept arányai, melyik a legmegfelelőbb eszköz? Főzőiskolánk e heti epizódjában a legkedvesebb magyar köret trükkjeit mutatjuk meg.

Nyársra húzott csirkeszívet sütöttünk a szerelmesek napjára

Mert 2023 szuperétele az, ami fenntarthatóbb, egészségesebb, és még olcsó is. Hogy a szívnek van-e köze a szerelemhez, az már más kérdés.

A magyar churros rejtélye és a szalagos fánk fortélyai

A legrégebbi magyar fánk pont olyan, mint a menő spanyol churros – de tudjuk, hogy mindenki a tökéletes szalagos fánk fortélyaira kíváncsi, és mivel már sokszor rontottuk el, elmondjuk, mik azok a...

Elronthatatlan receptek, kezdőknek: székelykáposzta, egyszerűen

Egy sertéspörkölt, párolt káposztával. De miért készítsünk két külön ételt, ha még jobb lesz egyben? És egyáltalán, hogyan kell felvágni egy hagymát?

Túlélni a vegán januárt

A húsról meglepően könnyű volt lejönni az év első 31 napjára, a sajt pótlása viszont valóságos pokol, és a tej helyettesítésével is meggyűlt a bajunk. Házi mandulatej, sörélesztőpehely, vegán alaplé...

Elronthatatlan receptek, kezdőknek: az életmentő, aranyló húsleves

Van egyáltalán receptje a húslevesnek? Tényleg elég húst zöldséggel és vízzel összefőzni, vagy vannak praktikák? Hogyan lesz aranyló és tiszta?

A házi tészta spórol, nyugtat és boldogít

Csuszatésztát, házi metéltet és ázsiai búzatésztákat, valamint a legszimplább olasz pastát készítettünk a lehető legegyszerűbben, házilag. Sokkal finomabb, sokkal olcsóbb, és az elkészítése még...

Együtt főztünk a mesterséges intelligenciával, de nem volt benne sok köszönet

Minden főzési problémámat megosztottam a ChatGPT nevű népszerű csetbottal, tanácsot kértem tőle maradékmentésre, hozzá fordultam, ha elfogyott a tojás, vagy nem tudtam, mit kezdjek a sok répával....

Elronthatatlan receptek, kezdőknek: a tökéletesen lágy zabkása

Egy alaprecept, amely nem része mai kultúránknak, pedig egészséges, olcsó, egyszerű reggeli vagy uzsonna, csak nem mindegy, hogyan készül. Most megmutatjuk, hogyan lesz krémes és lágy, nem ragacsos...

Kövess minket Facebookon is!