Krumplis pestó? Az olaszok azt tesznek a pestós tésztájukba, amit csak akarnak
Valóban olyan szigorúak a pestókészítés szabályai? Igen, nagyon, és nem, egyáltalán nem azok. Házi pestókészítés és krumplis-babos alvariációk.
Egzotikus alapanyagokból, mindenmentes ételek – kipróbáltuk Hosszú Katinka éttermét
A világ minden tájáról származó, egzotikus alapanyagokból készült, mindenmentes, egészséges ételeket kínál az úszónő étterme a belvárosban, a superfood jegyében. Dietetikai és fenntarthatósági...
A tökfőzelékrecept, ami kigyógyítja a trutymós traumákat
Mennyire nehéz szembenéznünk a félelmeinkkel, hogy megismerhessük ennek a meghurcolt ételnek az izgalmas, csodálatos változatát?
Ne dobd ki a megfáradt zöldséget! Még ezerféle étel lehet belőle
Fonnyadt répákra és szomorú káposztákra is várhat fényesebb jövő a kukánál: levesek, tócsnik, rizsek, curryk és még sok mentő ötlet. Mindet kipróbáltuk, mindet megkóstoltuk, néha jól meglepődtünk.
Nyáron tonikkal a legjobb a kávé, de hogyan lesz kétrétegű és a legfinomabb?
Kedvenc jegeskávénk buborékos és bonyolultan keserű. Szakértő segítségével fejtettük meg, hogyan készül a szép és harmonikus espresso tonic.
Miközben eszünk, elmagyarázzák, milyen a valódi, egyszerű kínai konyha
Nincs sok köze a megszokott büfék kínálatához annak, amit Ji és Mása sok történettel, magyarázattal körítve mutat meg a Zhu & Co vacsoráján. Így a hal, a rák és a csiga sem furcsa.
Sütve, saját levelével, vagy ropogósan is bele lehet szeretni a karalábéba
Méltatlanul levegőnek nézett zöldség, aminek sokkal nagyobb megbecsülés járna. Nem beszélve a leveleiről, amik szépek és finomak is, csak ügyesen kell enni.
Főzelék rizsből, amit imád a világ: mi a jó a rizottóban, és mi lesz belőle másnap?
Miért fogadjuk el olyan nehezen, ha a rizs szaftos? Kellemes tevékenység-e a félórás kevergetés? Megmutatjuk azt is, hogyan lesz csodás partikaja a maradékból.
Krémes olasz tésztaszószok pár alapanyagból: a trükk a főzővízben rejlik
Eddig sem főztük rosszul a spagettinket, csak lehet még ennél is jobban csinálni. Ráadásul elég, ha van hozzá jó tészta, olaj, sajt vagy fokhagyma és chili. No meg víz.
A legillatosabb bodzaszörphöz sokkal több cukor és virág kell
Múlt héten még csak félig voltak nyitva a virágok a bodzabokrokon, ezért most hétvégére már mind szépen kinyílik, és lehet őket gyűjtögetni.
Kövess minket Facebookon is!