Az erdőn-mezőn sok minden ehető, de a gyűjtögetés kemény, nehéz és veszélyes munka
2022. május 17. – 22:30
–
Ács Bori
Egy napig folytattam gyűjtögető életmódot, de nem biztos, hogy életben maradnék, ha így kellene fenntartanom magam.
Mit főznek a legjobbnak ítélt hazai éttermek? Kedvenc ételeink a top helyek kóstolóiból
2022. május 17. – 15:07
–
Ács Bori
Véres krémes, égetett rétes, kivis zöld spárga, mákos nudli, zöld currys tarja és sok minden más, amit megkóstoltunk az ország legjobbnak ítélt éttermeinek kínálatából.
Az olaszok saját furcsa pizzaváltozatai: zsírban sült, tekert, vastag és krumplis
2022. május 15. – 12:02
–
Ács Bori
Az eredeti persze a nápolyi – de mi minden pizza még, amit annak hívnak maguk az olaszok, pedig nem is hasonlít a kemencés, kerek klasszikushoz? És mi az oka annak, hogy ennyiféle változat alakult ki?
Kell-e a világnak kinyomós majonézhab, és hogyan állítható elő otthon, szifonnal?
2022. május 13. – 21:29
–
Ács Bori
A Heinz limitált szériás majonézhabot gyártott egy podcastban elhangzott kósza ötlet nyomán: mi kipróbáltuk, elkészíthető-e, és ha igen, van-e értelme a szpréjonéznek.
A tabletta, ami nem drog, de ha elszopogatod, akkor édesnek érzed a savanyút – kipróbáltuk a...
2022. május 12. – 05:00
–
Ács Bori
Olyan vacsorán jártunk, amelyen végigettük az emberi táplálkozás történetét úgy, hogy a végén már azt se tudtuk, mi édes, és mi savanyú.
A Fidesz szerint a bogárevés maga a sötét liberális jövő – nekünk vásárolni, főzni és enni is...
A csúcsgasztronómiában menő, sok országban ősi hagyomány, itthon egyelőre drága és nehéz feladat ehető bogarakat és kukacokat vásárolni. Kóstoltunk sáskás burritót és lisztkukacos salátát is, hogy...
Habcsókkal vagy spárgával lesz finomabb az eper?
2022. május 8. – 12:08
–
Ács Bori
Két olyan epres konstrukciót mutatunk, amelyekben a májusi gyümölcs nemcsak dísz, hanem igazi főszereplő. Az egyikben édes, a másikban sós.
Finom és szabadon gyűjthető: zamatos turbolyát szórunk mindenbe petrezselyem helyett
2022. május 4. – 05:30
–
Ács Bori
A gyűjtögető életmód nem hülyeség: különösen ilyenkor, amikor a legillatosabb a turbolya, ami zsenge tavaszillatot ad minden levesnek, főzeléknek, szósznak, salátának.
Az eredeti somlói galuska elkészítése hatórányi fárasztó, de tanulságos munka
2022. május 1. – 11:55
–
Ács Bori
Az igazi somlói hét külön elemből áll, és a teljes elkészítési ideje egy nap. Nem csoda, hogy sehol nem készítik az eredeti módszerrel. Mi megcsináltuk, és fényévekkel jobb lett, mint az éttermekben...
Nem fogtépő, nem szivacsos, nem morzsálódik: ilyen a ropogós-foszlós házi kifli
2022. április 29. – 04:56
–
Ács Bori
Nem csak olcsóbb, ezerszer jobb is otthon kiflit sütni, mint a pékségben venni. A ropogós héj és a lágy belső közötti kontraszt, ami a jó kifli esszenciája, nem elérhetetlen, csak pár trükköt kell...