Kipróbáltuk: van-e értelme a hot dog hamburgernek?
2022. szeptember 7. – 05:02
–
Ács Bori
Miért nem elégszünk meg azzal, ha bizonyos formák illenek egymáshoz, miért kell fából készítenünk vaskarikát, kerekbe kényszeríteni a hosszúkást, zsemlébe tenni a virslit?
Ki éli túl a válságot, és ki zár be?
2022. szeptember 5. – 07:00
–
Ács Bori
A megduplázódó alapanyagárakat, rezsit, bérköltséget képtelenség áremeléssel követni, mert annyiért nem lesz vendég. És ez egyre csak rosszabb lesz. Vendéglátósokkal beszélgettünk az éttermek...
A cirok a jövő gabonája – kipróbáltuk, milyen vele főzni
2022. szeptember 4. – 12:17
–
Ács Bori
A cirok akkor is túlél, ha tovább melegszik a bolygó, ezért elkezdtünk vele barátkozni: beszerezni nehéz, egészben mesés, sőt, ügyesen a liszt is jól hasznosítható. Kása, palacsinta, lepénykenyér és...
Poké bowl: miért esznek emberek hideg rizsmaradékokat nyers hallal, aranyáron?
2022. augusztus 28. – 14:11
–
Ács Bori
Óriási divat a hawaii eredetű poké bowl, ami egyrészt a dietetikusok álma, másrészt a sok egzotikus alapanyag miatt nem igazán környezetbarát és fenntartható étel, az áráról nem is beszélve....
Étteremajánló: váratlanul remek kávézó-reggeliző-kocsmát találtunk Szarvason
2022. augusztus 25. – 04:58
–
Ács Bori
Minőségi, helyi alapanyagok, finom kávé, sör, bor, friss péksütemény, reggeli és vacsora: multifunkciós, európai hely az Alföld szélén.
A kenyérünnep igazi sztárja lehetne az elfelejtett ősmagyar lepénykenyér
2022. augusztus 20. – 17:41
–
Ács Bori
Vagy akár a népmesék hamuban sült pogácsája is. Ősi magyar receptekkel mutatjuk meg, mi az, amit a legtöbb kultúra valamilyen formában megőrzött a legrégebbi ételei közül, nálunk viszont teljesen...
A Rohácsi-völgykatlan legszebb tengerszemei
A Nyugati-Tátra hegykaréja által ölelt tóvidék vadregényességben a Magas-Tátráéval vetekszik, a tófelszínen tükröződő szaggatott hegygerinc pedig kiváló túraterep, ahol nincs sok turista. A sült...
Meleg van, szomjasak vagyunk, mit igyunk, ami nem unalmas?
2022. augusztus 18. – 05:03
–
Ács Bori
Nehéz meginni a napi sok litert tisztán vízből, de csak kicsit kell kreatívnak lenni ahhoz, hogy kicselezzük a saját kedvetlenségünket. Milyen a jó limonádé, jegestea, melyik a finom ízesített víz,...
Lombiktörténetek: ilyen az államosított rendszer belülről
2022. augusztus 17. – 06:27
–
Ács Bori
A hazai meddőségi klinikák államosításáról beszélgettünk olyanokkal, akik az utóbbi időszakban mentek végig lombikprogramon. Kellemes és rossz élmények, sikerek és kudarcok egy túlterhelt...
A madártej úgy jó, ahogy van
2022. augusztus 14. – 13:07
–
Ács Bori
A kifejezés ókori, a recept viszont nem régi, de nem is magyar. Angolkrém-e a madártej, vagy puding, kell-e cifrázni feltétekkel vagy sört ízesíteni vele?