Ezzel a Pilóta keksz recepttel simán kihúzzuk, amíg nem kapható a boltban
2022. október 6. – 17:53
–
Ács Bori
Alapanyaghiány miatt egy darabig gyári Pilóta keksz nélkül maradunk, ezért megcsináltuk itthon: vajjal, kakaóval és némi boldog maszatolással végül sokkal jobb lett, mint az igazi.
Elviselhetetlenül feszült, mégis abbahagyhatatlan sorozat a szakácséletről
2022. október 6. – 16:17
–
Ács Bori
Sosem készült még ilyen fájdalmasan valóságos, mégis imádni való sorozat az éttermi konyhák világáról, mint a Bear. Egy szakács történetén keresztül feltárulnak 2022 válságokkal teli hétköznapjai.
Így lehet megúszni napi 800 forint alatt az ebédelést
2022. október 2. – 13:47
–
Ács Bori
Még az energiaválságban is megéri magunknak főzni: a legolcsóbb gyorsebédek is féláron kihozhatók a büfékhez és éttermekhez képest. Kiszámoltuk egy egész heti ebédmenü előállítási költségeit,...
Így lesz szexi a száraz kenyér
2022. szeptember 25. – 14:35
–
Ács Bori
Levesek, saláták, édességek: egy jó kenyérféle sosem kerülhet a kukába, mert bármi és minden lehet belőle, márpedig pazarolni 2022-ben luxus. De mi az a lönye?
Kamasznak lenni durvább, mint a kilencvenes években – megnéztük az új Szívtipró gimit
2022. szeptember 22. – 23:29
–
Ács Bori
Nosztalgiára éhes tévézők hiába keresik mindazt, amit tiniként szerettek kedvenc sorozatukban, de kapnak helyette tanmesét a nemiség és egyenjogúság változásairól.
Padlizsánkrém: füst nélkül mit sem ér, de mi kell bele még?
2022. szeptember 18. – 13:39
–
Ács Bori
Készítik Erdélytől Grúziáig mindenütt, és bár a receptek és az elnevezések különbözők, egyben mind egyetértenek. Füstíz nélkül nincs padlizsánkrém, ehhez pedig nem kell félni teljesen szétégetni a...
Kell-e csokoládé a Túró Rudira?
2022. szeptember 14. – 21:19
–
Ács Bori
A Túró Rudikban se túró, se csokoládé nincs: vakteszten próbáltuk meg kitalálni, melyik nem bevonómasszával készült. Úgy tűnik, nem a csoki teszi a Rudit.
A titkos VIII. kerületi étkezde, ami még a New York Timesba is bekerült
A negyven éve változatlan Öcsi étkezde egyszerű házias ételeket kínál, mégis merőben más, mint bármi Budapesten: alacsony árak, állandó vendégkör, idegenekkel együtt ebédelés adja meg az Öcsi-varázst.
A kukta nem robban, sőt: rengeteget spórol nekünk
2022. szeptember 9. – 21:00
–
Ács Bori
A kukta a modern konyhatudomány sztárja, amivel egy óra alatt húslevest, szűk óra alatt pörköltöket és villámgyors vacsorákat lehet készíteni: a rövidebb idő pedig most rengeteg megtakarított...
Kipróbáltuk: van-e értelme a hot dog hamburgernek?
2022. szeptember 7. – 05:02
–
Ács Bori
Miért nem elégszünk meg azzal, ha bizonyos formák illenek egymáshoz, miért kell fából készítenünk vaskarikát, kerekbe kényszeríteni a hosszúkást, zsemlébe tenni a virslit?