Ezerféle sárgarépa létezik, de csak egyet ismerünk, és annak is elfelejtettük az ízét

2024. november 9. – 10:02

Másolás

Vágólapra másolva

Miért van annyi rossz krumpli a boltban? És miért nem keressük a finom ízeket? Az Ízfokozó legújabb adásában a hazai zöldséghelyzettel foglalkoztunk, a vendégünk pedig Horváth Boldizsár agrármérnök volt, a Farm2Fork alapítója, aki zöldségtermelőket köt össze főleg éttermekkel, de civil vásárlókkal is.

Sok más mellett arról is beszélgettünk,

  • miért jönnek mindennapi alapanyagaink külföldről és miért megy ki sok jó minőségű zöldség külföldre?
  • mi lehet erre a problémára a megoldás?
  • miért olyan fontos a szezonalitás, miért nem jó télen paradicsomon és cukkinin élni?
  • hová tűnt a piacozás kultúrája és egyáltalán, eszik-e zöldséget a magyar?
  • hová tűnt egymillió kistermelő?

Tavasszal jelent meg a Telex első szakácskönyve, az Elfelejtett magyar konyha, ami Jókai Mór egyik 1862-es ötlete alapján vesz végig több, mint 40 részben ismeretlen régi magyar receptet. A könyv megvásárolható a Telex shopban.

Az Ízfokozó új adásai a Telex saját lejátszóján kívül a Telex Podcast YouTube-, Spotify és Apple Podcast-csatornáin is elérhetők, iratkozzatok fel!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!