Ezerféle sárgarépa létezik, de csak egyet ismerünk, és annak is elfelejtettük az ízét
2024. november 9. – 10:02
Miért van annyi rossz krumpli a boltban? És miért nem keressük a finom ízeket? Az Ízfokozó legújabb adásában a hazai zöldséghelyzettel foglalkoztunk, a vendégünk pedig Horváth Boldizsár agrármérnök volt, a Farm2Fork alapítója, aki zöldségtermelőket köt össze főleg éttermekkel, de civil vásárlókkal is.
Sok más mellett arról is beszélgettünk,
- miért jönnek mindennapi alapanyagaink külföldről és miért megy ki sok jó minőségű zöldség külföldre?
- mi lehet erre a problémára a megoldás?
- miért olyan fontos a szezonalitás, miért nem jó télen paradicsomon és cukkinin élni?
- hová tűnt a piacozás kultúrája és egyáltalán, eszik-e zöldséget a magyar?
- hová tűnt egymillió kistermelő?
Tavasszal jelent meg a Telex első szakácskönyve, az Elfelejtett magyar konyha, ami Jókai Mór egyik 1862-es ötlete alapján vesz végig több, mint 40 részben ismeretlen régi magyar receptet. A könyv megvásárolható a Telex shopban.
Az Ízfokozó új adásai a Telex saját lejátszóján kívül a Telex Podcast YouTube-, Spotify és Apple Podcast-csatornáin is elérhetők, iratkozzatok fel!