Sok közpénz és más furcsaságok a hazai Michelin-kalauz körül
Hitelesnek tartja-e még a világ az éttermi csillagokat osztogató Michelint? Miért ment rengeteg közpénz a hazai étteremkalauz kiadvány előkészítésére a vendéglátás válságának kellős közepén, és...
Madeleine: így készül a sütemény, amitől utazhatunk az időben
Felidézhet egy falat piskóta már elfelejtett emlékeket? Igen, ráadásul világhírű filozófiai regényfolyamot is elindíthat, amelyről aztán pszichológiai jelenséget neveznek el, hogy végül mi megsüssük...
Egy nagy sült tök, tíz különböző étel
Addig mind eljutunk, hogy megsütünk egy nagy adag tököt, de nem mindig van a levesen túl ötletünk a felhasználására. Most tíz ételt is mutatunk a palacsintától a dödöllén át egészen a főzelékig,...
Borsó halbelsőséggel, szex örömmel, félelem józan ésszel párosuljon
Megjelent magyarul a világ legrégebbi nyomtatott szakácskönyve: a reneszánsz recept- és életmódtanács-gyűjteményből nemcsak főzni, de örömmel és okosan élni is megtanulhatunk.
Így lesz a csalamádé sokkal finomabb és egészségesebb
Melyek a tökéletes ecet-cukor-víz arányok, hogyan lehet a minimumra csökkenteni a cukor mennyiségét, miért éri meg erjeszteni, és hogyan lehet a karfiol még a káposztánál is menőbb?
Megint újratöltötték a szakácskönyvet, aminek minden magyar konyhában ott lenne a helye
Kövi Pál Erdélyi lakomája megérteti velünk a valódi erdélyi konyhát, és aki elolvassa, mindent meg akar főzni belőle. Három éven belül másodszor adják ki: összehasonlítottuk a köteteket, és...
Elkészítettük a sorozatsztár szaftos-marhás szendvicset
A The Bear végignézése után nemcsak az adrenalin-hullámvasúttól szenvedtünk, hanem a vágytól is, hogy kipróbálhassuk a sorozat középpontjában álló chicagói szendvicset, de mivel Amerika messze van,...
Hiába spórolunk, nincs olyan, hogy tudatos vásárlás
Minél jobban törekszünk arra, hogy észszerű döntéseket hozzunk vásárlás közben, annál irracionálisabbak lesznek a választásaink, a válságok pedig mindezt a végletekig nehezítik. Szakértőt kérdeztünk...
Házilag utánoztuk le az erdélyi konyha legmenőbb furcsaságait
A házi kenyér füstös, a töltött káposzta könnyű, a levesek savanyúak, a gomba pedig ott van mindenütt – egyszerű ételekről van szó, de mindegyikben van valami ellenállhatatlanul szokatlan. Egy...
Hogy lehet a göndör hajjal igazán jól bánni? – egy évtizede hódít a Curly Girl Method
Egyre több nő ismeri fel, hogy a haja valójában nem is egyenes. Hogy lehet ez? A legtöbben úgy nőttek fel, hogy csak egyenes hajú sztárokat láttak maguk körül, a kereskedelmi forgalomban kapható...
Kövess minket Facebookon is!