Ajpek Orsi

RSS

„Úgy jöttünk elő, mintha csak újjászülettünk volna” – több mint 300 embert tartottak fogva egy ukrán falu iskolájának pincéjében orosz katonák

A megpróbáltatások során meghalt helyiek nevét a pince ajtajának jobb oldalára, az orosz katonák által meggyilkoltakét pedig az ajtó bal oldalára vésték fel. A Kijevtől 120 km-re északra fekvő Jahidne lakosai a Reuters képriportjához beszéltek arról, hogyan kényszerültek 25 napig a pincébe az orosz megszállás alatt.

Egy magyar fotós karanténbarátságot kötött egy rókával, a képei most rangos nemzetközi díjat nyertek

Radisics Milán magyar sajtófotódíjas sorozatát a 2022-es Sony World Photography Awardson is elismerték. A szerző kommentárjaival mutatjuk be a nyertes képeket.

Így lett meg a negyedik Orbán-kétharmad – a választás képei

Miközben a 2022-es országgyűlési választásra a választók 69,47 százaléka ment el szavazni, ami majdnem a 2018-as részvételi szintet jelenti, az ellenzéki együttműködés minden korábbi várakozással és méréssel szemben jelentős különbséggel kapott ki a Fidesz–KDNP-től. Mégis volt a napnak olyan pontja, amikor még úgy tűnt: Orbán Viktor is izgult picit.

This war is giving us all an opportunity to realize what truly matters

Almost half of Berehove's population had left for Hungary or Western Europe. In turn, those fleeing from the internal parts of Ukraine have been coming to the now half-empty Berehove. One such group explained to Telex why they had left immediately and what they have learnt in the past 7 days since the war started.

Evakuált ukránok, összedőlt lakóházak és belső szabotőrök: Az orosz invázió második napja képekben

Fotós összeállításunkban az ukrán-orosz háború pénteki eseményeiből válogattunk.

Metróban szorongó kijevi családok, Magyarországra menekülő ukránok: Az orosz invázió első napja képekben

Támadásra induló orosz katonák, metróban szorongó kijeviek és a magyar–ukrán határra érkező menekültek.

A lányoknak ezzel nem illik foglalkozniuk

Szombat Éva azért kezdett el az Orgazmust kérek, nem rózsát című, nemrég Capa-nagydíjjal elismert fotósorozatán dolgozni, mert bár a nők néha beszélgetnek egymás közt olyan dolgokról, mint a maszturbáció vagy a pornó, de ezek a témák valójában a mai napig tabunak számítanak. Nőket és szexjátékaikat ábrázoló fotóin azt vizsgálja, hogyan lehet eljutni odáig, hogy valaki levetkőzze a szexualitással kapcsolatos szégyent.

Orbán Viktor alavju, glória Márki-Zay Péter körül: az '56-os megemlékezések képekben

Fél év van a választásokig, de a mostani ünnep olyan volt, mintha már most a kampány közepén járnánk.

Drámai hetekkel zárult a leghosszabb amerikai háború

Húsz év után az utolsó amerikai katona is elhagyta Afganisztánt, ahol újra a tálibok vannak hatalmon, ugyanúgy, mint az USA 2001-es bevonulásakor. A radikális iszlamisták elől sok tízezer, a nyugatiakat segítő afgán igyekezett elmenekülni az országból, a kaotikus jeleneteket hozó evakuálással sem sikerült azonban mindenkit kimenteni. Képekben mutatjuk meg az elmúlt hetek eseményeit.

Vadevezősökkel, csónakházakkal, Nagy-Magyarország-reklámokkal telt a Római-part aranykora

Két nagy aranykort élt meg a dunai Római-part élete, mielőtt teljesen leszállóágba került: Széchenyitől és csónakházmaffiától egészen a privatizáción át jutottunk el a Római mai formájáig.

Ritka génbetegséggel küzdő kislány történetét mutatja be a tavalyi év legjobb fotósorozata

Rendhagyó módon a Műcsarnok melletti területen, szabadtéren nyílt meg a 39. Magyar Sajtófotó Kiállítás.

67 ártatlan gyerek halála kellett a tűzszünethez

Az elmúlt 15 év legsúlyosabb izraeli–palesztin konfliktusában 11 nap alatt csaknem 250-en vesztették életüket, és 52 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát. A csütörtök este megkötött tűzszünet sajnos nem fog pontot tenni a konfliktus végére.

Ha lenne segítőm, több időm maradna arra, hogy éljek

Május 5. az Önálló Életvitel Európai Napja. Egy mozgáskorlátozott emberekből, az ő segítőikből és szakértőkből álló csoport most fotósorozatban mutatja meg, mit jelent(hetne), ha széles körben elérhető lenne a személyi asszisztencia Magyarországon is.

Fotóval az autizmusért, ami nem kevesebb, csak más

Tizenkét kortárs fotográfus képeiből válogat a „Kerülj kékbe, kerülj képbe” kiállítás, a képekből készült kirakósok eladásából autista gyerekek fejlesztését támogatnák.

A koronavírus árnyékában készült a húsvétra a Szentföld

A kereszténység egyik legfontosabb ünnepére készülődő Szentföld a Reuters képein.

Videón, ahogy megérkezik a második halotthűtő konténer a székesfehérvári kórház udvarára

Egyre több kórház udvarán állnak már halotthűtő konténerek, a szakember szerint ebben azonban semmi megbotránkoztató nincs. A konténerek pont azért kellenek, hogy a holttesteket méltó módon tudják tárolni.

Mintha egy atomvillanás utáni pillanatban

A koronavírus miatt karanténba kényszerült Budapest kihalt éjszakáiról készített fotóalbumot Kalmár János Munkácsy-díjas szobrász- és éremművész. A fotókhoz a kortárs próza olyan jeles szerzői írtak szövegeket, mint Dragomán György, Háy János, Tóth Krisztina vagy Kepes András.

Az év sajtófotóiból is látszik, milyen rendkívüli volt 2020

Bemutatjuk a World Press Photo Contest idei döntős képeit.

Belső felvételek egy budapesti kaszinóból, ahol mintha nem is létezne a koronavírus-járvány

A kaszinók nem minősülnek vendéglátó egységnek, ezért lehetnek nyitva, de csak úgy, ha betartják a szigorú járványügyi védelmi intézkedéseket. A rendőrség arról egyáltalán nem vezet statisztikát, szeptember óta hányszor ellenőrizték a budapesti kaszinókat. Mi elmentünk és meg is mutatjuk, mennyire tartják be ezeken a helyeken a járványügyi szabályokat.

Az elnöki kutyák mellett aligátor és kecske is élt már a Fehér Házban

Trump régi elnöki hagyományt szakított meg azzal, hogy 2017 és 2021 között se kutyája, se macskája nemvolt. Most Bidenékkel együtt kutyák is újra beköltöztek a Fehér Házba. Képekben mutatjuk meg, milyen volt az elmúlt száz évben az elnöki háziállatok élete.

Polgárjogi harcosokra cserélte Biden a kólarendelő gombot a Fehér Házban

A legszembetűnőbb változás a kék szőnyeg visszatérése, de rengeteg részletében megújult az Ovális Iroda.

A Capitolium lépcsőitől a mémesedő Sandersen át a Fehér Házig – Biden beiktatása képekben

Az Egyesült Államok új elnökének beiktatási ceremóniája több szempontból eltért a megszokottól.

Képeken az amerikai törvényhozás épületének ostroma

Szimbolikus fotók az Egyesült Államok társadalmának megosztottságáról és az amerikai demokrácia állapotáról.

Nemakarokbeleszólni: három anya, akik felrobbantották az Instagramot

Három anya, három hónap, egy sikertörténet. Pedig a Nemakarokbeleszólni Insta-oldal készítői csupán annyit tesznek, hogy kifigurázzák az instás mindennapokat, a kisgyerekes anyukák életébe kéretlenül belebeszélőket, az influenszer mamikat vagy épp a családok életét megkeserítő döntéshozókat.

Öregedő urak és fáklyával vonuló fiatalok – ez volt október 23. képekben

Képes összefoglalónk a zászlófelvonástól az esti SZFE-tüntetésig.