Archivum

RSS

Gyakran beszél jelen időben a Covidban meghalt apjáról, mintha még mindig ott várná a nappaliban

Az Egyesült Államokban a koronavírus halálos áldozatainak száma nemrég átlépte az egymilliót. Pontos adat nincs ugyan, de több mint 213 ezer gyerek veszíthette el legalább az egyik szülőjét vagy gondviselőjét a járvány következtében. Róluk és az ő fájdalmukról készített képsorozatot a Reuters.

Dolce vita és ártalmatlan őrjöngés a bringások szent hegyén

A Giro 16. szakaszán az Alpok híres-hírhedt hágóján szurkoltunk, ahová a profik előtt amatőr bringások tömegei özönlöttek. Ez a hegyi etap a bringasport minden szépségét megmutatta a piknikhangulattól a szenvedélyes szurkoláson át Valter Attila mosolyáig.

Csodás táj és végeláthatatlan szenvedés: ez a Giro legdurvább hegye

A Giro olaszországi szakaszán van egy brutális hegy, a Mortirolo. Két telexes nekivágott a világ egyik legnehezebbnek tartott biciklis emelkedőjének, amelyen 1300 méternyi magasságot küzdöttek le.

Anyák napján egy zarándokvonaton tudtuk meg Böjte Csabától: a nőnek a legjobb ajándék egy férfi

Hét kilométeres zarándoklat után jutottunk el a gyóntatófülkés imavonattal Mátraverebély-Szentkútra, ahol mindent megtudtunk a férfiakról, Trianonról és a háborúról.

Legjobban mai napig az hiányzik, hogy bemenjek egy osztályba, ahol csillogó gyerekszemeket látok

Hat pályaelhagyó pedagógussal beszélgettünk, akik hivatásuknak választották egykor a tanári szakmát. Azóta van, aki kávézót nyitott, más multinacionális cégnél helyezkedett el vagy útépítő cégnél dolgozik laboránsként. A tanári szakma a legtöbbjüknek máig hiányzik: van, aki álmában tanít, más most is elérzékenyül, ha felidézi az emlékeit.

Gyerekek a határon, plüssmackók a dóm előtt, katonák a sírban – az ukrajnai háború 31. napja képekben

Koncertet rendeztek a hadirokkantaknak, és megemlékezést a háború kiskorú áldozatainak. Az amerikai elnök Lengyelországba látogat, a szomszédba pedig rakétát lőnek az oroszok. Képekben foglaljuk össze a szombati eseményeket.