Visszatért az óriás kristályagyar a Sátorkőpusztai-barlangba

Az ötven centiméteres, elefántagyarra emlékeztető, hajlott képződményt ötven éve vitték el természetes helyéről.

Mit jelképez a börzsönyi halálfejes kereszt?

Kisirtáspusztán a Szépasszony-kútnál egy díszes kereszt meredezik az erdőben, amit mintha egyenesen Mexikóból, a Día de los Muertosról importáltak volna.

A Pilis legfurább sziklája olyan, mint egy csapat részeg kőgomba

Megnéztük közelebbről a pilisvörösvári Zajnát-hegyek rejtett zugában álló Sólyom-sziklát, a hegység legbizarrabb sziklaalakzatát. A Vércse-sziklában aztán két érdekes, fülke-szerű mélyedést is...

Biharország 1849 méter magas tetején békében megfér a román lobogó és a magyar kokárda

A magyar határhoz közeli Nagy-Bihar egy napos-havas március közepi napon a legszebb, a környékén pedig ott a Pádis-fennsík, a természet gigantikus játszótere.

Bemásztunk Észak-Afrika legvadabb kanyonjaiba

A szurdok falai irdatlan mángorlót idéznek. Láttunk egy furán gőzölgő, lerobbant operaháznak tűnő épületet, amihez a magyaroknak is közük van, és itt forgatták a Csillagok háborúja vagy az Indiana...

Felújította az önkormányzat a Szent György-hegyi turistaházat, de a berendezésre már nem maradt...

A ház kész, viszont a pénzügyi keret kimerült, úgyhogy asztalokat, székeket, kisebb szekrényt, függönyt keresnek, és remélik, hogy a túrázók összeadják.

Bringával az északi fény nyomában: irány az Aranykör!

Egy magyar fotós küzdelmei a széllel, esővel, hideggel és az agresszív egerekkel Izlandon, de a fantasztikus képek mindent megértek.

A nagy Balaton-felvidéki hullámvasutazás, amin feltárul a tó ezer arca

Nyáron strandolni kell a Balatonon, ősszel és tavasszal pedig túrázni fölötte, és a látványában fürödni. Ehhez legjobb a Balaton-felvidéki Kéktúra.

Nagy északifény-kergető kerékpártúra Izlandon

Az aurórák csúcspontja az volt, amikor egy a világítótorony felett a zöld és vörös között egy ritkás fehér sáv is áthaladt, pár percre nemzeti színűre festve az eget.

Megnéztük, hogy birkózik meg egy februári hőhullámmal egy magyarok által kedvelt osztrák síterep

A határtól kétórányira fekszik Präbichl, ami tökéletes terep kezdő-haladó síelőknek, de van szánkópálya és hótalpas túraútvonal is.

Kövess minket Facebookon is!