Őszi túra a két legszebb kelet-ausztriai szurdokban

Doronglétrák, doronghidak, mély zúgók és magas vízesések: ez a két legszebb hozzánk közeli osztrák szurdok, a Bärenschützklamm és az Ötschergraben.

Honfoglalás 2022: egymillió lépés az Alföldi Kéken

Az Alföldön kanyargó kéktúra útvonalat sokan unalmas porfészektúrának gondolják, de cikkünkből kiderül, hogy ez egyáltalán nem így van.

Túra Budapest egy szem tengerszeméhez

A főváros legnagyobb hegyi tavához Budaörsről indultunk a Budai Piros túraúton, ami a Béka-tavat elhagyva a Vörös-pocsolyás-háton kígyózik ki a városból.

Egyeskő, ahonnan az állatkerti Nagysziklát „lopták”

A „természet napórájának roppant árnyvetője”, az égig magasuló félelmes, kopár-meztelen sziklatömeg ijesztőnek tűnik, de könnyen mászható, és a kilátás róla megfizethetetlen.

Gigantikus fa szószék a Duna-kanyar fölött

Jó masszív, van benne anyag! – ez volt az első, kissé ironikus mondat, amit a Prédikálószéken hat éve átadott kilátón hallottam.

Megnéztük, mennyire átkozott a koszovói Elátkozott-hegység

Koszovó az az ország, amelyik két legmagasabb csúccsal is büszkélkedhet. Megmásztuk mindkettőt, hogy eldöntsük, melyik a szebb.

A világ végének csücskén lovagolva: Moher sziklái

Tengerparton sétálni jó. Egy 200 méter magas szakadék szélén lépkedni szuper. Egy 5 kilométer hosszú óceánparti szirtfalon végigtúrázni: elképesztően szuperjó.

Nincs is messze: szurdoktúra a Weichtalklamm sziklatemplomában

Add össze a Rám-szakadékot és a Holdvilág-árkot, és szorozd meg tízzel, avagy becsületszámla a magyar hüttében.

Lenéztünk a Nagy-Gerecse beton árbóckosarából

A 634 m magas Nagy-Gerecse valamiért egy elég elhanyagolt területe a hazai természetjárásnak, de aki megmássza, nem fog csalódni.

A Tátrában van Európa legszebb panorámájú budija

A Magas-Tátra legmagasabban levő menedékházának vécéje messze van az épülettől. Valahogy mégis oda kell vonzani az embereket, ezért felejthetetlen kilátást varázsoltak neki.

Kövess minket Facebookon is!