Magyar lány az USA legbrutálisabb túráján: Találkoztam grizzly medvével is, nem bántott

Az élet az ösvényen nehéz és kegyetlen: van, hogy egy agresszív tehénnel kell megküzdeni a poshadt vízért a sivatagi itatónál, és nem nyersz, mondta interjúnkban Alberti-Hamlet Nóri, az 5000...

Teljesítette egy magyar lány az USA legbrutálisabb túráját

Alberti-Hamlet Nóri 148 nap alatt járta végig az 5000 kilométeres, Észak-Amerikát a Sziklás-hegység mentén kettészelő Continental Divide Trail-t.

A Himalája legszebb túrája, az Everest Base Camp Trek

Körös-körbe hatalmas hegyek tornyosultak, úgy éreztem magam, mint egy törpe Pataki Attila, aki a Kör közepén állok című slágert dúdolja elcsukló hangon a kosárlabda-válogatott tagjainak gyűrűjében.

Robotok hajnalban a gerincen: a Mont Blanc megmászása

Lihegve felnéztem arról a kis sápadt körről, amit a fejlámpám a hóra vetített. A ritkás levegőben alacsonyan lebegett a Hold, hihetetlen, véres-tojássárgás színben. Mintha egy életunt, gyulladt szem...

Nem egészen olyan a Kilimandzsáró tetején állni, mint amire számítanál

Felérni a csúcsra nagyon jó, de lejönni onnan maga a boldogság.

Azt mondták, a Kilimandzsáró könnyű hegy...

Gyilkos banánsör, esernyővel lófráló szuahéli hegyi vezetők, ijesztő szédelgés a Lávatoronynál. Első rész.

Fjallraven Classic: Amikor a surströmming visszaharap

A világ legészakibb teljesítménytúráján, rénszarvasok, hegyek és patakok ‬között bukdácsoltunk, bónusz surströmming, a világ legrettegettebb étele. Második rész.

Az első Kinizsi Százas: flúgos futam parázsló talpakkal

100 kilométer 24 óra alatt, ez a Kinizsi Százas, az egyik első hazai teljesítménytúra. Megnéztük, tényleg lehetetlen-e teljesíteni.

Vándorlás az Óriások völgyében

Mocsárláp és gleccser, vízesés és kőzuhatag, moszkitók és rénszarvasok. Öt nap a Svéd Lappföldön, a Fjällräven Classic túrán.

Burgenland Extreme: az akarat El Caminója a Fertő tó körül

Kipróbáltuk a Magyarországgal szomszédos osztrák tartomány híres-hírhedt túráját: 120 km 24 óra alatt, javarészt hőségben. A teljesítménytúra misztikus zárójelenete örökre beleég az agyakba.

Kövess minket Facebookon is!