Az élet folyása belassul a Zemplén Amazonasán

Békés ártéri őserdő, a kenu oldalán lassan csobogó víz, ezer hangon éneklő madarak minden mennyiségben – a városi zűrzavarban élő embernek szinte elképzelhetetlen háborítatlanság.

Budapestről már nincs háromórányira sem egy Fertő-parti biciklitúra

Augusztus 25-ig sokkal könnyebb lesz eljutni a GYSEV új járatával a nyugati határszélre és a Fertő osztrák partjára vonattal, mint eddig bármikor. A fővárosi bringások reggel vonatra ülnek, este már...

Két magyar hegymászó kalandjai Kis-Tibet nagy csúcsain

Csigalassúsággal, folyamatosan zihálva tettük egyik lábunkat a másik után, így kerültünk méterről méterre közelebb a tető sziklás kiszögelléséhez – számolnak be a 6280 méteres Dzo Jongo megmászásáról.

Láthatatlan elektronikus pajzsot kaphat a jövő városi bringása

Sok biciklis baleset abból származik, hogy az autós nem veszi észre a közeledő kerékpárost. Erre a problémára kínál megoldást egy magyar cég.

Völgyzugoly kontra csernobili dzsungelhangulat a Visegrádi-hegységben

Vadregényes, viszonylag elzárt vadonon vezet át az Országos Kéktúra harminc kilométer hosszú szakasza, amit külön hétvégi túraként is megéri bejárni.

Lófingató kirándulás a Gerecse legszebb részein át

Mézillatú erdei virágok kontra meredek sziklabércek, bajorgaluska versus majsai lófingató pálinka, tavak és betonalagutak: elindultunk az ország egyik legérdekesebb túraútján.

A klímaváltozás hatásai miatt lezárták a Rám-szakadékot

A lezárás ideiglenes, a háttérben az aszályos időszakok és a nagy mennyiségű csapadékkal járó esőzések váltakozása áll.

Májustól fél évre bezár a Nagy-Hideg-hegyi turistaház

A közel 90 éves ház felújítása és karbantartása nem halasztható tovább.

A Holdról is látszik, miért hívták ezt a hegyet Orrkőnek

A Kis-Fátra déli részének legszebb sziklacsúcsát Magyarországon alig ismerik, pedig olyan közel van Budapesthez, mint Nyíregyháza.

Ködösre sikeredett a vért izzasztó erdélyi Csalhó-túra

A combom és a vádlim leszakad, errefel itt van ez az égig érő lépcsősor az 1904 méter magas, hóval borított Tóka-csúcsig.

Kövess minket Facebookon is!