Csak egy ugrás a Gellért-hegyről a Grossglockner, de jó nagy

Egy igazi magashegyi túrázó már az első sziklafalban megtanulja a kezdő mászók egyes számú törvényét: indulás előtt mindig jól szard ki magad!

Ég és víz között egyensúlyozva: a Garda-tó legszebb ferrátái

Három olasz via ferrata: egy könnyed kalandszurdok, egy nehéz, meredek sziklafal, és egy ösvény a kék víztükör felett.

Légtérben lépkedők a Ferenc József via ferratán

A vietnami híd mintha a Leopoldsteiner tó felett lebegne 1500 méter magasan. Három szép stájerföldi klettersteig haladóknak.

Ausztria egyik legkalandosabb via ferrátája, a Königsjodler

A via ferráták királya egy magas, szaggatott sziklagerincen halad, ami tele van kisebb-nagyobb kőtüskékkel, sziklatornyokkal, fel-le jódlizik rajta a mászó.

Kötélhíd visz át a bükki Barát-szurdok mélysége fölött

Lentről nézve ijesztőnek tűnhet a via ferratázás, de aki már próbálta, tudja, hogy közelről nem is olyan rémisztő dolog, Felsőtárkánynál pedig egyenesen élvezetes.

A Facebookon osztotta ki a nemzeti park a börzsönyi quadkölcsönző céget

Közösségi oldalán állította pellengérre a DINPI a Börzsöny dombjain, erdeiben quadozást kínáló céget, a törvény ugyanis tiltja az erdőterületen motorozást.

270 milliárd forintot öntenének a hazai aktív turizmusba a következő években

Új kilátók, látogatóközpontok, turistaházak, kerékpáros és túraútvonalak: a kormány erről szóló stratégiáját társadalmi vitán lehet véleményezni.

Magyarország legördögibb szurdokában minden lépted sziklára esik

Ördögűzőbe vesszük a hegység infernális természeti helyeit az Ördög-árokból az Ördög-gáton át az Ördög-likig, de a cseszneki vár és a Kőmosó-szurdok se marad ki. Hétvégi túraajánló a Telexen.

Fel a Karancsra: bazaltvízesés a palóc Olimposz mellett

Ez a fajta sajátosan hajlott forma európai ritkaságnak számít – mire ezt elolvastam a tábláról, a két kisebb kölök már ott zuhanyzott a somoskői bazaltsugarakban.

A magyar farkasember földjén jártunk

Az első magyar vándortúra pont a putnoki fenevad sírja mellett halad el a Szörnyű-völgyben. Öt nap gyaloglás Borsod ismeretlenebb oldalán.

Kövess minket Facebookon is!