A felhők fölött jártunk a Bucsecs-hegységben, ahol derékig ér a hó

Könnyű és látványos túrát ígér a Bucsecs-hegység Mălăiești menedékházig vezető túraútvonala. Aki azonban ennél tovább menne, az jó ha tudja, hogy a Padina keresztig vezető meredek emelkedő már nem...

El Camino del Norte: a dühösen fújtató sziklák útján

Képzeljünk el egy idegesen felhorkanó, hegynyi méretű lovat. Ha megvan, akkor már közelítünk ahhoz, milyen hangot hallat tengeri kürtőiből dagálykor az útvonal egyik legérdekesebb természeti...

Sivatagi túra a berber magtárerődökből a Star Wars-univerzumba

Novemberben indul a túraszezon tunéziai Dahar-hegység félsivatagos, holdbéli tájain, ahol fura elegyet alkot az ősi hagyomány és a hollywoodi sci-fi.

Biciklivel a Via Transilvanicán: az izmaid fájnak, szakad rólad a verejték, pásztorkutyák üldöznek

Bringatúra az új erdélyi hosszútávú túraútvonalon: 150 kilométer két nap alatt Segesvár és Székelyudvarhely környékén biciklivel.

130 nap után teljesített egy 4270 kilométeres amerikai szupertúrát két magyar

Kércz Viktor és Makra Ákos az első magyarok, akik északról délre járták végig a Pacific Crest Trailt.

Fishermen’s trail: ha a portugál óceánparton túrázna, novemberben tegye!

Turisták sehol, az óceán látványa döbbenetes és megunhatatlan. 220 kilométer nagyrészt a part menti sziklákon, szeszélyes, de gyakran egészen jó idő, és szezonvégi nyugalomba merült, álmos...

Eukaliptuszerdőből az óceánpartra: ahol az El Camino Kantábriába ér

Plázs szörfösökkel kontra bukolikus idill, évszázados templomok versus mozgólépcsős városok: ez mind az El Camino del Norte, a nevezetes spanyol túraút.

A sárkányvéres forrástól az Iszapoló Medve-tóig: Kéktúrázás napja a Mecsekben

Közel négyezer túrázó járta a Kéktúra útvonalait múlt szombaton, a Kéktúrázás napján. Az egyik 30 fős csapat élén mi is ott csapattuk a Mecsek erdeiben.

Az Adria tetőterasza olyan, mint egy bizarr bolygófelszín

A makarskai riviéra felett 1500 méterrel különleges formavilágú, kopár, sziklás fennsík terül el: a Biokovo. Két napig vándoroltunk rajta.

Történelmi gleccsercsúcs, amit ma már egy átlagember is megmászhat

A Karintia határán magasodó 3252 méteres Ankogelt a hegymászás bölcsőjének is tartják. Megnéztük, mennyire nehéz megmászni.

Kövess minket Facebookon is!