Budapestről már nincs háromórányira sem egy Fertő-parti biciklitúra
Augusztus 25-ig sokkal könnyebb lesz eljutni a GYSEV új járatával a nyugati határszélre és a Fertő osztrák partjára vonattal, mint eddig bármikor. A fővárosi bringások reggel vonatra ülnek, este már...
Két magyar hegymászó kalandjai Kis-Tibet nagy csúcsain
Csigalassúsággal, folyamatosan zihálva tettük egyik lábunkat a másik után, így kerültünk méterről méterre közelebb a tető sziklás kiszögelléséhez – számolnak be a 6280 méteres Dzo Jongo megmászásáról.
Láthatatlan elektronikus pajzsot kaphat a jövő városi bringása
Sok biciklis baleset abból származik, hogy az autós nem veszi észre a közeledő kerékpárost. Erre a problémára kínál megoldást egy magyar cég.
Völgyzugoly kontra csernobili dzsungelhangulat a Visegrádi-hegységben
Vadregényes, viszonylag elzárt vadonon vezet át az Országos Kéktúra harminc kilométer hosszú szakasza, amit külön hétvégi túraként is megéri bejárni.
Lófingató kirándulás a Gerecse legszebb részein át
Mézillatú erdei virágok kontra meredek sziklabércek, bajorgaluska versus majsai lófingató pálinka, tavak és betonalagutak: elindultunk az ország egyik legérdekesebb túraútján.
A klímaváltozás hatásai miatt lezárták a Rám-szakadékot
A lezárás ideiglenes, a háttérben az aszályos időszakok és a nagy mennyiségű csapadékkal járó esőzések váltakozása áll.
Májustól fél évre bezár a Nagy-Hideg-hegyi turistaház
A közel 90 éves ház felújítása és karbantartása nem halasztható tovább.
A Holdról is látszik, miért hívták ezt a hegyet Orrkőnek
A Kis-Fátra déli részének legszebb sziklacsúcsát Magyarországon alig ismerik, pedig olyan közel van Budapesthez, mint Nyíregyháza.
Ködösre sikeredett a vért izzasztó erdélyi Csalhó-túra
A combom és a vádlim leszakad, errefel itt van ez az égig érő lépcsősor az 1904 méter magas, hóval borított Tóka-csúcsig.
Lezárták a füsseni lila tavat az odagyűlt bámészkodók miatt
A tó felszínét lila baktériumok változtatják bíborrá, de csak ritkán és rövid ideig. Legutóbb négy éve volt ilyen jelenség, a mostani intenzív szín is halványodik.
Kövess minket Facebookon is!