A legkrémesebb tejberizs titka
2023. január 13. – 15:57
–
Ács Bori
Égett már le, maradt kemény belül vagy híg kívül, pedig lágy, pudingos, illatos tejberizsekről álmodik? Itt a bolondbiztos módszer.
Miért akkora dolog, hogy tőlünk 1000 km-re bezár a világ legjobb étterme?
2023. január 10. – 23:01
–
Ács Bori
A koppenhágai Noma akkora hatással volt a világ gasztronómiájára, hogy még az olvasóink táplálkozását is befolyásolta (észrevétlenül). Úgy is, ha valaki sosem járt még csak Michelin-csillagos...
Negroni: a gróf, akinek semmi nem volt elég erős, így feltalálta Olaszország legjobb koktélját
2023. január 10. – 04:55
–
Weiler Vilmos
Szóda helyett gint kért az americano koktélba 1919-ben Camillo Negroni gróf, ezzel feltalálva a száz évvel később világhírű italt. Vagy mégsem?
Jelenlegi formájában megszűnik a világ egyik legjobbjának tartott étterme, a dán Noma
2023. január 9. – 11:47
–
Barnóczki Brigitta
2024 végéig befejezik a kiszolgálást, René Redzepi séf szerint a legmagasabb szintű fine dining már fenntarthatatlan.
Nemcsak egészségesebb, de spórolhatunk is, ha csak azt és csak annyit eszünk, amennyire szükségünk...
2023. január 4. – 14:14
–
Ács Bori
A világ táplálkozási irányelvei szerint ettünk pár napig, mindent kimértünk, kiszámoltunk. Jól lehet-e lakni az eszményi egészséges étrendet követve? És mennyit spórolhatunk, ha elhagyjuk a tiltott...
Elronthatatlan receptek, kezdőknek: a legfinomabb paradicsomos spagetti
2023. január 4. – 04:58
–
Ács Bori
Harapni való tésztán fényes, édes-savanykás paradicsomszósz, tíz perc összidő alatt. Nem létezik ennél gyorsabb, jobb fogás, de hogyan lesz a legegyszerűbb módon a legjobb?
Így vegye, egye a szilveszteri virslit!
2022. december 31. – 13:10
–
Ács Bori
A legtöbb virsliben alig van hús, ettől még nem kell bántani azokat, amik finomak és jó minőségűek, ha viszont már rászántuk a pénzt, szétfőzni sem érdemes. Miért főzzük kelkáposztás levesbe, és...
Elronthatatlan receptek, kezdőknek: újévi lencsefőzelék, háromféleképpen
2022. december 30. – 14:28
–
Ács Bori
Áztassam vagy ne? Sütőben vagy tűzhelyen főzzem? Mindenre van válasz: egy technológiával három különböző lencsefőzelék, olyanoknak, akik még sosem készítettek ilyesmit.
Minden bejgli flódni akar lenni
2022. december 25. – 11:03
–
Ács Bori
Mintha minden karácsonyi sütemény lenne egyben: mák, dió, alma, lekvár, négy rétegben – pedig se nem karácsonyi, se nem keresztény. Jó pár órányi kellemes bíbelődés, de mindenki boldog lesz tőle. A...
Elronthatatlan receptek: karácsonyi gyümölcskenyér kezdőknek
2022. december 22. – 05:07
–
Ács Bori
Aki nem főz, sütni még annyira sem mer, pedig süteményből is van olyan, amit csak keverni kell. Most egy bolondbiztos karácsonyi receptet mutatunk, ami tele van aszalt gyümölccsel.