Elronthatatlan receptek, kezdőknek: így lesz szaftos a sült csirke
Kudarcbiztos módszer másfél óra türelemmel és egy jó vaslábossal vagy nehéz tepsivel.
Felkerült a bagett az UNESCO szellemi világörökségi listájára
A kenyérféle kézműves készítésének módját és fogyasztásának kultúráját vették fel a világörökségi listára, nem magát a bagettet.
A világ leveseinek legjobbjai közé tartozik, mi mégis alig esszük: a borscs
Körülöttünk mindenki főzi valamilyen formában, itt is megterem hozzá minden, egész télen szezonja van, olcsó, egészséges, laktató, finom. Hányféleképpen főzhetünk borscsot?
Tej, kávé és tea egyben a foci-vb egyszerre kihagyható és kihagyhatatlan itala
Katarban a mindennapok része a karak nevű ital, amelynek ízvilága nem biztos, hogy mindenkinek bejön, és biztosan nem sörpótlék. Hamburger és hot dog mellett az arabok burekját is megkóstoltuk...
Elronthatatlan receptek: így főzz krémlevest bármiből!
Főzőiskolát indítottunk azoknak, akik a nulláról kezdenek el főzni. A második epizódban megtanulunk krémlevest főzni.
Megéri joghurtot készíteni otthon, csak két alapanyag kell hozzá
Tej, joghurt, meg egy éjszakányi pihenés meleg helyen. Alapélelmiszereket készítünk otthon, mert így olcsóbb és jobb!
A legújabb Váncsa-szakácskönyvvel tuti, hogy jobban fogunk főzni
Hogyan készítsek el egy birkát? Mit csináljak tökből, spenótból, miért egyek hajdinát, és főleg: miért hívják úgy az édesköményt, hogy biszbasz? Az új Váncsa-könyvből főztünk.
Elronthatatlan receptek a Telexen, kezdőknek: így süss rántottát!
Indul a Telex főzőiskolája: világosan, egyszerűen leírt receptek, trükkök, technikák, amelyekkel tényleg bárki boldogul: a rántottától a paprikás csirkéig. Hogy kell feltörni egy tojást? Mit jelent...
25-nél is többféleképpen szeretjük az ársapkás krumplit
Kevés változatosabb alapanyag van a burgonyánál, összeszedtük kedvenc receptjeinket a gombóctól a sült krumplin át a tortilláig.
Sok közpénz és más furcsaságok a hazai Michelin-kalauz körül
Hitelesnek tartja-e még a világ az éttermi csillagokat osztogató Michelint? Miért ment rengeteg közpénz a hazai étteremkalauz kiadvány előkészítésére a vendéglátás válságának kellős közepén, és...
Kövess minket Facebookon is!