Hűsítő ételek hőhullámra
2023. július 18. – 14:13
–
Ács Bori
36 fokban semmi nem ösztönöz rá, hogy égő tűzhely mellett álljunk és forró ételeket szürcsöljünk. Hideg, rövid hőkezelést igénylő fogásokat mutatunk a nagy hőség idejére: hideg ázsiai tészta, orosz...
Kaporimádatunk bőven túlmutat a kovászos uborkán
2023. július 16. – 12:44
–
Ács Bori
Nyílt térítési kísérlet következik: ez az itthon ősidők óta kedvelt zöldfűszer az egyik legjellegzetesebb mind közül. Káposztához, túrógombócba, grillzöldségre, mártogatóshoz is kapor. Mindörökké...
Krémes, gyümölcsös, lehűt és szomjat is olt: házi jégkrémek, egyszerűen
2023. július 9. – 11:42
–
Ács Bori
Még a legegyszerűbb gyümölcsös turmixok és levek formákba fagyasztott változatai is drámai mértékben múlják felül a bolti jégkrémek árait. Olcsóbb, egészségesebb házi jégkrémek tejes és mindenmentes...
A leghabosabb meggyes sütemény annak, aki nem tud, de szeretne sütni
2023. július 6. – 12:10
–
Ács Bori
Olyan, mint egy piskóta, de túró van benne, ezért hivatalosan felfújt – de mindenekfelett a legjobb nyári válasz arra, ha a kertiparti-meghívóhoz ránk osztják az édesség feladatát.
Négy bomba recept, hogy megérje pucolni a friss zöldborsót
2023. június 18. – 13:23
–
Ács Bori
Nincs jobb egy klasszikus nokedlis borsólevesnél, most mégis inkább fűszeres-csípős currybe tettük, összetörtük, majdnem nyersen ettük túróval és egy csodás olasz tésztaételben.
Varázslatos rózsaszín zöldség, amelyet édesen eszünk: mire jó a rebarbara?
2023. június 4. – 10:44
–
Ács Bori
Ugyanaz a pár alapanyag, két egészen különböző desszert – mindez egy zöldségből, amely fanyar, savanykás, mégis édesen esszük.
Az eper a tejszínhabnál is többet érdemel
2023. május 28. – 12:20
–
Ács Bori
A nyár első gyümölcse egészen új tulajdonságait mutatja meg, ha a megszokottól eltérően párosítjuk, vagy éppen új formában, esetleg más szerkezetbe helyezve esszük.
Hűtőmaradékok csinos rendben: így készül a bibimbap
2023. május 12. – 13:03
–
Ács Bori
Zöldségek, maradék rizs, különböző állagok és egy nagyon csípős szósz adja a kereteit ennek a koreai ételnek, amelyet most a praktikum és a spórolás jegyében vettünk elő.
Mitől lesz egy receptből megfőzhető étel?
2023. április 18. – 17:05
–
Ács Bori
Rengeteg recept vesz minket körül, de hogyan keletkeznek most és milyenek voltak az internet előtt, hogyan bízzunk meg bennük? Miként fejleszt és ír receptet egy szakács és egy gasztroblogger?
Olcsó és szuper alapanyagok: így lesz sült céklából sokféle finom étel
2023. április 14. – 12:21
–
Ács Bori
A cékla még mindig egy olcsó, szezonális, helyi és millióféleképpen variálható zöldség, most túróval és dióval, sütve esszük.