A péknének semmi köze a csülökhöz
2024. december 30. – 19:41
–
Ács Bori
A szilveszteri csülök lassan, lassan, aztán nagyon gyorsan készül egyszerre omlósra és pirosra, teljesen mindegy, tett-e vele bármit a pékné.
Négy könnyű zöldségebéd az óriási karácsonyi lakomák előtt
2024. december 23. – 12:32
–
Ács Bori
A karácsony előtti nap egyik kritikus kérdése, hogy mit együnk, ha később megint rengeteget kell majd enni. Tippjeink: nagyon színes és nagyon zöldséges saláta, sült zöldségek és egy végtelenül...
Már nem kap a boltban dubaji csokit? Megmutatjuk, hogyan készítheti el otthon olcsóbban!
2024. december 13. – 10:36
–
Ács Bori
Nehezen érthető, hogy miért őrül meg a fél világ egy tábla csokiért, amiből darabos, zöld massza folyik, de inkább készítsék el otthon, mint hogy rosszat és drágát vegyenek. Adunk hozzá egy egyszerű...
A süteményfalat, amiben minden összeáll: ilyen a legjobb isler
2024. december 11. – 13:07
–
Ács Bori
Az isler a linzerek között a királynő, minden, amit omlós tésztával el lehet érni, de hogyan lesz tökéletes az állaga, mitől marad egyben, és hogyan lesz szép a bevonat?
Brassói: szeretett, de meg nem becsült kedvencünk
2024. november 27. – 15:15
–
Ács Bori
Van bármi köze Brassó városához? Valóban a vendéglátóipar legrosszabb minőségű fogása? Érdemes, lehet egyáltalán jól elkészíteni otthon? Egyszerű és bonyolított recepttel, sztorival, minden a...
Húsgombócos spagetti, az értelmetlen boldogság
2024. november 25. – 11:33
–
Ács Bori
Rengeteg olyan étel létezik, aminek vannak ugyan olasz gyökerei, de valójában Amerikában születtek. Ilyen a húsgombócos spagetti is, ami annak ellenére, hogy a gombócok ide-oda csúszkálnak a...
Hogyan lehet utálni a mazsolát? Hogyan lehet szeretni a mazsolát?
2024. november 10. – 13:36
–
Ács Bori
Mazsolatagadók és mazsolahívők, imádók és gyűlölők. Emberek, akik sosem fogják megérteni egymást. Miért utálják egyesek és imádják mások az aszalt szőlőszemeket?
A kókuszgolyót az is szereti, aki nem vallja be
2024. október 31. – 14:29
–
Ács Bori
A kókuszgolyónak rengeteg külföldi rokona van, sőt, szuperegészséges reformverziója is. Most egy dán luxusváltozatot és egy datolyás-mandulás tápláló verziót is készítettünk, háztartási keksz nincs...
Így készül a házi tortellini és ravioli a Tanta Manufaktúrában
Nem fogja senki azt hazudni, hogy egyszerű kézzel raviolit és tortellinit készíteni, de az is kiderült, hogy nem lehetetlen, csak pár kulcsmozzanatot kell megérteni – ezeket foglaltuk össze.
Pár perces megoldások erdei gombára, a pörköltön túl
2024. október 20. – 12:01
–
Ács Bori
Az erdei gombák annyira erős ízűek és illatúak, hogy éppen azzal lehet elrontani őket, ha túlgondoljuk, túlkészítjük őket. Elég pár alapanyag és pár pillanat a tökéletességhez.