Caponata: édes-savanyú nem Kínából, hanem Szicíliából
Olasz étel, ami nem tészta, hanem csupa zöldség, és van benne egy csomó minden, amitől háromszorosan lesz édes és savanyú egyszerre, közben mégis vegán marad. Ez a caponata, amelynek ebben a...
Varangyok a lukban, avagy kolbászok a palacsintatésztában
Miért tenne bárki olyat, hogy sült kolbászokat palacsintatésztával önt le és így, egyben süti meg? Az angolok ezt is meg merik lépni, sőt, még büszkék is rá. A legfurább, hogy a végeredmény pedig jó.
Már a világ legrégebbi szakácskönyvében is vannak pörköltek
Az első recepteket ha nem is kőbe, de agyagba vésték, ettől még megfőzni őket elég nagy feladat, a végeredmény pedig néha inkább furcsa, mint jó, megismerhetők viszont belőlük a pörköltek több ezer...
Így készült a csülkös pacal és a lecsó a Telex 4. születésnapján – recept!
Közkívánatra: annyira sokan kérték, hogy közöljük a szeptember 1-jei születésnapi bográcsozás receptjeit, hogy a kattintás után bárki beteheti a saját bográcsába még ezen az örök nyáron.
Fagyiburger, popcornos fagyi és minden, amitől egy doboz bolti fagyi emlékezetes marad
A bolti fagyi unalmas dolog, egészen addig a pillanatig, míg nem szórunk, adunk, öntünk rá valamit, amitől érdekelni kezdi majd azt, aki elé letesszük. Tahini? Popcorn? Sült szilva? Mi mehet még a...
A füge a legszexibb gyümölcs, de hogyan lesz finom is?
Annyira meleg van, hogy termőre fordultak a fügefák is. Mi kell ahhoz, hogy ez a gyönyörű, ám túlságosan édes gyümölcs finom is legyen? Sok ötlet és recept is van a cikkben, szóval nem fügét mutatunk!
Ön készíti a nyár legvadabb lecsóját? Küldje el, és mi megfőzzük!
Merne kurkumát és olajos halat tenni a lecsóba? Biztos benne, hogy senki más nem készíti úgy a lecsóját, ahogy ön? Küldje el nekünk a receptet, és mi megfőzzük a legvagányabb verziót!
A fagyasztott gyümölcs találkozása a reszelővel
Az egyetlen desszert, aminek értelme van 35 fok felett a szilánkos, jeges gyümölcs. Hogyan lesz kanalas jégkásás desszert belőle és hogyan a gyümölcslevekből? Mivel kell kombinálni, hogy izgalmas...
A salátatekercs a földkerekség legjobb kánikulafogása
Nyári tekercs, vietnámi tekercs: az étel, ami a legtökéletesebben képes minden friss ízt és állagot egy falatba tömöríteni. Tekergetni kicsit pepecs, de megéri.
Feljön, összeesik, miért szívat minket a piskóta?
Varázsigékre van szükség, vagy aranytojást tojó tyúkra, cukrászdiplomára, esetleg szódásszifonra? Egyik sem, ennél sokkal egyszerűbb a helyzet, és az is kiderül, mi a nyári gyümölcsös piskóták titka.
Kövess minket Facebookon is!