Caponata: édes-savanyú nem Kínából, hanem Szicíliából
2024. október 5. – 11:22
–
Ács Bori
Olasz étel, ami nem tészta, hanem csupa zöldség, és van benne egy csomó minden, amitől háromszorosan lesz édes és savanyú egyszerre, közben mégis vegán marad. Ez a caponata, amelynek ebben a...
Varangyok a lukban, avagy kolbászok a palacsintatésztában
2024. szeptember 28. – 09:52
–
Ács Bori
Miért tenne bárki olyat, hogy sült kolbászokat palacsintatésztával önt le és így, egyben süti meg? Az angolok ezt is meg merik lépni, sőt, még büszkék is rá. A legfurább, hogy a végeredmény pedig jó.
Már a világ legrégebbi szakácskönyvében is vannak pörköltek
2024. szeptember 20. – 05:14
–
Ács Bori
Az első recepteket ha nem is kőbe, de agyagba vésték, ettől még megfőzni őket elég nagy feladat, a végeredmény pedig néha inkább furcsa, mint jó, megismerhetők viszont belőlük a pörköltek több ezer...
Így készült a csülkös pacal és a lecsó a Telex 4. születésnapján – recept!
2024. szeptember 4. – 11:34
–
Ács Bori
Közkívánatra: annyira sokan kérték, hogy közöljük a szeptember 1-jei születésnapi bográcsozás receptjeit, hogy a kattintás után bárki beteheti a saját bográcsába még ezen az örök nyáron.
Fagyiburger, popcornos fagyi és minden, amitől egy doboz bolti fagyi emlékezetes marad
2024. augusztus 23. – 12:50
–
Ács Bori
A bolti fagyi unalmas dolog, egészen addig a pillanatig, míg nem szórunk, adunk, öntünk rá valamit, amitől érdekelni kezdi majd azt, aki elé letesszük. Tahini? Popcorn? Sült szilva? Mi mehet még a...
A füge a legszexibb gyümölcs, de hogyan lesz finom is?
2024. július 30. – 16:51
–
Ács Bori
Annyira meleg van, hogy termőre fordultak a fügefák is. Mi kell ahhoz, hogy ez a gyönyörű, ám túlságosan édes gyümölcs finom is legyen? Sok ötlet és recept is van a cikkben, szóval nem fügét mutatunk!
Ön készíti a nyár legvadabb lecsóját? Küldje el, és mi megfőzzük!
2024. július 12. – 08:55
–
Ács Bori
Merne kurkumát és olajos halat tenni a lecsóba? Biztos benne, hogy senki más nem készíti úgy a lecsóját, ahogy ön? Küldje el nekünk a receptet, és mi megfőzzük a legvagányabb verziót!
A fagyasztott gyümölcs találkozása a reszelővel
2024. július 11. – 12:09
–
Ács Bori
Az egyetlen desszert, aminek értelme van 35 fok felett a szilánkos, jeges gyümölcs. Hogyan lesz kanalas jégkásás desszert belőle és hogyan a gyümölcslevekből? Mivel kell kombinálni, hogy izgalmas...
A salátatekercs a földkerekség legjobb kánikulafogása
2024. július 10. – 18:14
–
Ács Bori
Nyári tekercs, vietnámi tekercs: az étel, ami a legtökéletesebben képes minden friss ízt és állagot egy falatba tömöríteni. Tekergetni kicsit pepecs, de megéri.
Feljön, összeesik, miért szívat minket a piskóta?
2024. június 23. – 14:39
–
Ács Bori
Varázsigékre van szükség, vagy aranytojást tojó tyúkra, cukrászdiplomára, esetleg szódásszifonra? Egyik sem, ennél sokkal egyszerűbb a helyzet, és az is kiderül, mi a nyári gyümölcsös piskóták titka.