Kenyér

Kenyérfantom Budaligeten – megnéztük, miért dobál valaki mindenhova pékárut
Nem apróbb darabokat, hanem nagy vekniket, hármasával-négyesével, hónapok óta. Van, hogy kifliket és bagetteket hajigál. Kerítéseken, garázsbejáróknál, villanypóznákon és teraszokon is landolnak...
Az angol igáslovak évszázadokon át habzsolták a lókenyeret
Abrak helyett ették a többkilós kenyereket, ami hosszú ideig a legegyszerűbb módja volt a hatalmas étvágyuk kielégítésének. Aztán jött az ipari forradalom.
Házilag utánoztuk le az erdélyi konyha legmenőbb furcsaságait
A házi kenyér füstös, a töltött káposzta könnyű, a levesek savanyúak, a gomba pedig ott van mindenütt – egyszerű ételekről van szó, de mindegyikben van valami ellenállhatatlanul szokatlan. Egy...
Az albán kommunisták ledarálás helyett tésztává gyúrták a kényes dokumentumaikat
Kinek kell iratmegsemmisítő, amikor vannak konyhai gépek is, és csak víz kell hozzájuk, hogy pépet csináljanak több száz kiló papírból?
Így lesz szexi a száraz kenyér
Levesek, saláták, édességek: egy jó kenyérféle sosem kerülhet a kukába, mert bármi és minden lehet belőle, márpedig pazarolni 2022-ben luxus. De mi az a lönye?
Még drágább lehet a liszt és a kenyér
Októberben várható újabb emelés a malmoknál.
A kenyérünnep igazi sztárja lehetne az elfelejtett ősmagyar lepénykenyér
Vagy akár a népmesék hamuban sült pogácsája is. Ősi magyar receptekkel mutatjuk meg, mi az, amit a legtöbb kultúra valamilyen formában megőrzött a legrégebbi ételei közül, nálunk viszont teljesen...
Heteken belül itt lehet az 1000 forintos kenyér
Emelkedik a pékek rezsije és üzemanyagköltsége is, ráadásul a liszt ára is felfelé kúszik. A legtöbben már emeltek, de érdemes további drágulással tervezni. Nem látni, hol fog megállni a kenyér ára.
Mind másképp esszük a húsvéti kalácsot, de melyik formában, ízben, recepttel lesz a legjobb?
Sósan, édesen, mazsolásan, fonottan, téglában, kereken, buciban: hogyan a legfinomabb a húsvéti kalács, és miért érdemes kitekinteni más népek receptjeire?
Kövess minket Facebookon is!