Az angol igáslovak évszázadokon át habzsolták a lókenyeret
2022. november 17. – 09:02
–
Flachner Balázs
Abrak helyett ették a többkilós kenyereket, ami hosszú ideig a legegyszerűbb módja volt a hatalmas étvágyuk kielégítésének. Aztán jött az ipari forradalom.
Házilag utánoztuk le az erdélyi konyha legmenőbb furcsaságait
2022. október 16. – 11:31
–
Ács Bori
A házi kenyér füstös, a töltött káposzta könnyű, a levesek savanyúak, a gomba pedig ott van mindenütt – egyszerű ételekről van szó, de mindegyikben van valami ellenállhatatlanul szokatlan. Egy...
Az albán kommunisták ledarálás helyett tésztává gyúrták a kényes dokumentumaikat
2022. szeptember 30. – 04:57
–
Flachner Balázs
Kinek kell iratmegsemmisítő, amikor vannak konyhai gépek is, és csak víz kell hozzájuk, hogy pépet csináljanak több száz kiló papírból?
Így lesz szexi a száraz kenyér
2022. szeptember 25. – 14:35
–
Ács Bori
Levesek, saláták, édességek: egy jó kenyérféle sosem kerülhet a kukába, mert bármi és minden lehet belőle, márpedig pazarolni 2022-ben luxus. De mi az a lönye?
A magyar kenyér drágult a legjobban az EU-ban egy év alatt, 66 százalékkal
2022. szeptember 19. – 17:42
–
Ághassi Attila
Litvánia a második 33 százalékkal.
Még drágább lehet a liszt és a kenyér
2022. szeptember 7. – 10:45
–
Iván-Nagy Szilvia
Októberben várható újabb emelés a malmoknál.
A kenyérünnep igazi sztárja lehetne az elfelejtett ősmagyar lepénykenyér
2022. augusztus 20. – 17:41
–
Ács Bori
Vagy akár a népmesék hamuban sült pogácsája is. Ősi magyar receptekkel mutatjuk meg, mi az, amit a legtöbb kultúra valamilyen formában megőrzött a legrégebbi ételei közül, nálunk viszont teljesen...
Heteken belül itt lehet az 1000 forintos kenyér
2022. augusztus 3. – 10:07
–
Móra Ferenc Sándor
Emelkedik a pékek rezsije és üzemanyagköltsége is, ráadásul a liszt ára is felfelé kúszik. A legtöbben már emeltek, de érdemes további drágulással tervezni. Nem látni, hol fog megállni a kenyér ára.
Mind másképp esszük a húsvéti kalácsot, de melyik formában, ízben, recepttel lesz a legjobb?
2022. április 15. – 23:45
–
Ács Bori
Sósan, édesen, mazsolásan, fonottan, téglában, kereken, buciban: hogyan a legfinomabb a húsvéti kalács, és miért érdemes kitekinteni más népek receptjeire?
A kézművesség iparosítása: működik az első kovászos kenyérüzem
2022. március 9. – 15:48
–
Ács Bori
Megépült az első olyan kenyérüzem, ami élesztőmentes, hosszú érlelésű kovászos kenyereket képes óriási mennyiségben előállítani. Mester Miklós és Juhász Mihály, az üzem alapítói megmutatták nekünk,...