Kenyér

RSS

Heteken belül itt lehet az 1000 forintos kenyér

Emelkedik a pékek rezsije és üzemanyagköltsége is, ráadásul a liszt ára is felfelé kúszik. A legtöbben már emeltek, de érdemes további drágulással tervezni. Nem látni, hol fog megállni a kenyér ára.

Mind másképp esszük a húsvéti kalácsot, de melyik formában, ízben, recepttel lesz a legjobb?

Sósan, édesen, mazsolásan, fonottan, téglában, kereken, buciban: hogyan a legfinomabb a húsvéti kalács, és miért érdemes kitekinteni más népek receptjeire?

A kézművesség iparosítása: működik az első kovászos kenyérüzem

Megépült az első olyan kenyérüzem, ami élesztőmentes, hosszú érlelésű kovászos kenyereket képes óriási mennyiségben előállítani. Mester Miklós és Juhász Mihály, az üzem alapítói megmutatták nekünk,...

Januártól két számjegyű kenyérdrágulás jöhet

Hiánycikk lett a búza, a malmok nagyot készülnek emelni a liszt árán.

A rossz kenyér is egyre drágább, süssünk inkább otthon olcsóbbat, jobbat, egyszerűen!

Szakemberek segítségével fejtjük meg, miért olyan rossz a bolti kenyerek nagy része, és miért kerülnek egyre többe. Aztán megmutatjuk, hogyan lehet a legegyszerűbben a legjobb házi kenyeret...

Hamarosan 400 forint fölé mehet a kenyér ára

Szeptemberben 399 forint volt egy kiló fehér kenyér, ez azonban valószínűleg még nem a csúcs.

Kipróbáltuk a világ legfurcsább szendvicseit

A nagy tízórai-csomagolási dilemmák szezonjának kezdetén végigpróbáltam a világ legfurcsább szendvicseit, és megpróbáltam eldönteni, salátát, szórócukrot, csipszet vagy mogyoróvajat érdemes-e inkább...

Ősrégi olasz tradíciónak tűnhet, de valójában csak a nyolcvanas években találták ki

A kenyér azért létezik, mert az olaszok berágtak a franciákra a bagett miatt. Pár évvel a feltalálása után már elkezdték tömegtermelni. Hogyan született a ciabatta? És hogyan készítsük el otthon?

Kövess minket Facebookon is!