Először lett vadkovászos az év kenyere
A Magyar Pékszövetség minden évben kiválasztja Szent István kenyerét. A címet idén először kapta vadkovásszal készülő kenyér, amelyet a Heim Sütöde készített. Az év kenyeréről a győztes pék mesélt...
Focaccia: a kenyér, amit még egy kezdő is simán elkészít
Nem gondolná senki, hogy kenyérben is létezik olyan, ami elronthatatlan, pedig van ilyen, és elmondjuk, hogyan csinálhatja meg egy konyhai újonc is.
Penészes kenyeret és romlott felvágottat kaphatott egy beteg a Szent János Centrumkórházban
Az ügyben vizsgálatot indított a kórház.
Egyetlen házi tortillarecept, amely megold legalább három étkezést
A bolti tortilla drága és rossz ízű, a házi finom, füstös, puha, és lehet belőle tízórait csomagolni, reggelit és vacsorát készíteni. Ja, meg ebédet is. Szóval miért is venné meg bárki a boltban, ha...
Bűn-e, ha maceszből csinálok lasagnét?
Liszt, víz és kevesebb mint 18 perc. A macesz nemcsak ennyi, hanem a zsidóság legfontosabb ünnepének étele. Hogyan lesz a ropogós kenyérből sokféle izgalmas étel a modern konyhában? Egy ősi étel...
Elronthatatlan receptek: a roppanós, mégis lágy bundás kenyér
Milyen kenyérből a legjobb? Mi az ideális arány, hőfok, eszköz? Főzőiskolánk mai leckéje a méltatlanul mellőzött és lenézett bundás kenyérről szól, ami ebédnek is ideális.
Csökken a liszt ára, az Európa Tanácshoz fordul a kormány a túl olcsó ukrán búza miatt
Az illetékesek szerint Magyarországon nem lehet annyiért búzát termelni, mint amennyiért az ukránok adják.
Kenyérfantom Budaligeten – megnéztük, miért dobál valaki mindenhova pékárut
Nem apróbb darabokat, hanem nagy vekniket, hármasával-négyesével, hónapok óta. Van, hogy kifliket és bagetteket hajigál. Kerítéseken, garázsbejáróknál, villanypóznákon és teraszokon is landolnak...
Az angol igáslovak évszázadokon át habzsolták a lókenyeret
Abrak helyett ették a többkilós kenyereket, ami hosszú ideig a legegyszerűbb módja volt a hatalmas étvágyuk kielégítésének. Aztán jött az ipari forradalom.
Házilag utánoztuk le az erdélyi konyha legmenőbb furcsaságait
A házi kenyér füstös, a töltött káposzta könnyű, a levesek savanyúak, a gomba pedig ott van mindenütt – egyszerű ételekről van szó, de mindegyikben van valami ellenállhatatlanul szokatlan. Egy...
Kövess minket Facebookon is!