Először lett vadkovászos az év kenyere
2023. augusztus 1. – 18:28
–
Ács Bori
A Magyar Pékszövetség minden évben kiválasztja Szent István kenyerét. A címet idén először kapta vadkovásszal készülő kenyér, amelyet a Heim Sütöde készített. Az év kenyeréről a győztes pék mesélt...
Focaccia: a kenyér, amit még egy kezdő is simán elkészít
2023. június 14. – 04:59
–
Ács Bori
Nem gondolná senki, hogy kenyérben is létezik olyan, ami elronthatatlan, pedig van ilyen, és elmondjuk, hogyan csinálhatja meg egy konyhai újonc is.
Penészes kenyeret és romlott felvágottat kaphatott egy beteg a Szent János Centrumkórházban
2023. június 12. – 07:31
–
Pál Tamás
Az ügyben vizsgálatot indított a kórház.
Egyetlen házi tortillarecept, amely megold legalább három étkezést
2023. június 11. – 13:43
–
Ács Bori
A bolti tortilla drága és rossz ízű, a házi finom, füstös, puha, és lehet belőle tízórait csomagolni, reggelit és vacsorát készíteni. Ja, meg ebédet is. Szóval miért is venné meg bárki a boltban, ha...
Bűn-e, ha maceszből csinálok lasagnét?
2023. április 4. – 17:32
–
Ács Bori
Liszt, víz és kevesebb mint 18 perc. A macesz nemcsak ennyi, hanem a zsidóság legfontosabb ünnepének étele. Hogyan lesz a ropogós kenyérből sokféle izgalmas étel a modern konyhában? Egy ősi étel...
Elronthatatlan receptek: a roppanós, mégis lágy bundás kenyér
2023. február 23. – 19:53
–
Ács Bori
Milyen kenyérből a legjobb? Mi az ideális arány, hőfok, eszköz? Főzőiskolánk mai leckéje a méltatlanul mellőzött és lenézett bundás kenyérről szól, ami ebédnek is ideális.
Csökken a liszt ára, az Európa Tanácshoz fordul a kormány a túl olcsó ukrán búza miatt
2023. január 23. – 21:15
–
Bakró-Nagy Ferenc
Az illetékesek szerint Magyarországon nem lehet annyiért búzát termelni, mint amennyiért az ukránok adják.
Kenyérfantom Budaligeten – megnéztük, miért dobál valaki mindenhova pékárut
2023. január 18. – 20:15
–
Bozzay Balázs
Nem apróbb darabokat, hanem nagy vekniket, hármasával-négyesével, hónapok óta. Van, hogy kifliket és bagetteket hajigál. Kerítéseken, garázsbejáróknál, villanypóznákon és teraszokon is landolnak...
Az angol igáslovak évszázadokon át habzsolták a lókenyeret
2022. november 17. – 09:02
–
Flachner Balázs
Abrak helyett ették a többkilós kenyereket, ami hosszú ideig a legegyszerűbb módja volt a hatalmas étvágyuk kielégítésének. Aztán jött az ipari forradalom.
Házilag utánoztuk le az erdélyi konyha legmenőbb furcsaságait
2022. október 16. – 11:31
–
Ács Bori
A házi kenyér füstös, a töltött káposzta könnyű, a levesek savanyúak, a gomba pedig ott van mindenütt – egyszerű ételekről van szó, de mindegyikben van valami ellenállhatatlanul szokatlan. Egy...