Kenyér
A kézművesség iparosítása: működik az első kovászos kenyérüzem
Megépült az első olyan kenyérüzem, ami élesztőmentes, hosszú érlelésű kovászos kenyereket képes óriási mennyiségben előállítani. Mester Miklós és Juhász Mihály, az üzem alapítói megmutatták nekünk,...
Januártól két számjegyű kenyérdrágulás jöhet
Hiánycikk lett a búza, a malmok nagyot készülnek emelni a liszt árán.
A rossz kenyér is egyre drágább, süssünk inkább otthon olcsóbbat, jobbat, egyszerűen!
Szakemberek segítségével fejtjük meg, miért olyan rossz a bolti kenyerek nagy része, és miért kerülnek egyre többe. Aztán megmutatjuk, hogyan lehet a legegyszerűbben a legjobb házi kenyeret...
Hamarosan 400 forint fölé mehet a kenyér ára
Szeptemberben 399 forint volt egy kiló fehér kenyér, ez azonban valószínűleg még nem a csúcs.
Kipróbáltuk a világ legfurcsább szendvicseit
A nagy tízórai-csomagolási dilemmák szezonjának kezdetén végigpróbáltam a világ legfurcsább szendvicseit, és megpróbáltam eldönteni, salátát, szórócukrot, csipszet vagy mogyoróvajat érdemes-e inkább...
Ősrégi olasz tradíciónak tűnhet, de valójában csak a nyolcvanas években találták ki
A kenyér azért létezik, mert az olaszok berágtak a franciákra a bagett miatt. Pár évvel a feltalálása után már elkezdték tömegtermelni. Hogyan született a ciabatta? És hogyan készítsük el otthon?
Jobban megbecsültük a kenyeret a járvány alatt, ez maradjon is így, mert drágulás jöhet
A malmok kevesebbet őröltek.
Úgy sütöttünk kenyeret, mint az ókori egyiptomiak
Lehetséges-e pusztán ábrázolásokból alkotott következtetések alapján, receptek nélkül megsütni az emberiség legrégebbi kenyereit. És ha igen, mi értelme van?
Drágulni fog a kenyér, a tej, a hús és az üdítő is – mondják élelmiszeripari vezetők
Megnőtt ugyanis a csomagolóanyagok, a takarmány és a gabona ára is.