Amerikai nagykövet: A szó, amit még soha nem mondtak nekem Magyarországon

2023. augusztus 20. – 12:55

Másolás

Vágólapra másolva

– Erősebben!
- Szavak, amiket még soha nem mondtak nekem Magyarországon.

Így kezdődik a videó, amin David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete és Rubin Eszter íróval és pékmesterrel kenyeret süt az augusztus 20-i nemzeti ünnepre.

Pressman már azon meglepődött, hogy az asztalra kell csapni a kenyértésztát, nem is csapta elég erősen, ezért kapta a fenti utasítást.

A magyar kormány egészen biztosan nem szeretné, ha Pressman bármit is erősebben csinálna, a nagykövet és a fideszes politikusok viszonya ugyanis nem felhőtlen. Orbán Viktor korábban „présembernek” nevezte Pressmant, utalva arra, hogy a fideszesek szerint az USA Pressmanen keresztül akar nyomást gyakorolni a magyar kormányra. De Pressman a megbízatásától függetlenül is máshogy gondolkodik a világról, mint a Fidesz, kiállt az LMBTQ közösségek mellett, és alufóliasisakkal reagált Orbán egyik kijelentésére. Közben Szijjártó Péter külügyminiszter rendszeresen háborúpártizza.

A Facebookon Pressman azt írta most a kenyérsütős videóhoz:

„Nagy élmény volt megismerkedni a kenyérsütés hagyományaival a több mint ezeréves Magyarország alapításának ünnepére készülve. A kenyérsütéshez a diplomáciához hasonlóan türelemre, elkötelezettségre és a megfelelő összetevők pontos egyensúlyára van szükség. Boldog Szent István-napot kívánok minden magyar embernek!”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!