Amit tudni akartál a pizzasütésről, de sosem merted megkérdezni
2021. március 20. – 10:59
–
Ács Bori
Nápolyi vagy római? Olasz vagy amerikai? Vékony vagy vastag? Nem mind pizza, amit annak hívnak, de sütni mindet jó. Előre figyelmeztetünk mindenkit: elő fog kerülni az ananász kérdése is.
Ha már a bab a jövő étele, akkor játsszunk vele
2021. március 18. – 20:26
–
Ács Bori
A jövő főétele nem a hús, hanem a hüvelyesek lesznek, és ez egyáltalán nem rossz hír, ha megnézzük, hogyan készíti ezeket az alapanyagokat a világ, és ezek alapján kezdünk kísérletezni vele.
Mi köze a goulashnak a magyar gulyáshoz?
2021. március 14. – 14:58
–
Ács Bori
Ha valaki nem ért magyarul, valószínűleg soha nem tudja meg, hogyan készül az igazi pörkölt, gulyás vagy paprikás, a tányérján pedig egy lisztes, répás, krumplis ragut talál majd. Hogyan látják a...
Mind másképp főzzük a húslevest, és ez összeköt minket
2021. március 10. – 21:31
–
Ács Bori
Európában mi, magyarok szeretjük legjobban a húslevest, egészen Kelet-Ázsiáig kell menni hasonló szenvedélyért. Meghatározható-e a magyar húsleves, vagy tényleg minden fazékban más fő?
Ha beég az agyadba a fetás tészta képe, muszáj megsütnöd
2021. március 7. – 21:11
–
Ács Bori
Hogyan történhet meg az, hogy egy szimpla tészta elkészítését bemutató videót több százmilliószor néznek meg? Mitől lesz a közösségi médiában kirobbanóan népszerű egy étel, és érdemes-e ezekre a...
Rántott disznófüllel és hatalmas húsokkal éled újra a Fény utcai piac gasztronómiája
2021. március 3. – 21:26
–
Molnár Réka
A Hold utcai piac gasztronómiai fellegvárából az éttermekben szegényesebb Fény utcaira költözött Bíró Lajos étterme, mi pedig megnéztük, hogy működik.
Miért akarunk az égvilágon mindent kirántani?
2021. március 1. – 21:24
–
Ács Bori
Kis túlzással bármit találunk, azt örömmel panírozzuk be és sütjük ki olajban. Ám ezt egyáltalán nem olyan régóta tesszük, nem mi találtuk ki, ráadásul rajtunk kívül rengeteg más nemzetnek éppúgy a...
Csináld magad csülökkel és Zsidaival startolt el a Kifli szállítós bisztrója
2021. február 27. – 17:33
–
Molnár Réka
Az ételeken otthonunkban kell elvégezni a végleges simításokat az elkészítéshez. Megrendeltük, megettük, nem csinálnánk újra.
Bűn az, ha azt teszünk a carbonarába, amit akarunk?
2021. február 25. – 22:03
–
Ács Bori
Szabad-e paradicsomot tenni a carbonarába? Az olasz netezők szerint tilos, jóllehet ez a fogás talán nem is az ő találmányuk, ráadásul a világon mindenki leküzdhetetlen ingert érez rá, hogy...
Hogyan lesz egy megunt téli zöldség újra nagyon menő?
2021. február 21. – 13:48
–
Ács Bori