Caponata: édes-savanyú nem Kínából, hanem Szicíliából
Olasz étel, ami nem tészta, hanem csupa zöldség, és van benne egy csomó minden, amitől háromszorosan lesz édes és savanyú egyszerre, közben mégis vegán marad. Ez a caponata, amelynek ebben a...
Főzés főzés nélkül: a nyers vegán egész nap a konyhában nassol
Hogyan lehet pusztán kezeletlen zöldségekkel és gyümölcsökkel bűvészmutatványokat végezni a konyhában? Az emberkísérlethez készített konyhai útmutató (részleges) nyers vegánizmushoz.
Varangyok a lukban, avagy kolbászok a palacsintatésztában
Miért tenne bárki olyat, hogy sült kolbászokat palacsintatésztával önt le és így, egyben süti meg? Az angolok ezt is meg merik lépni, sőt, még büszkék is rá. A legfurább, hogy a végeredmény pedig jó.
Már a világ legrégebbi szakácskönyvében is vannak pörköltek
Az első recepteket ha nem is kőbe, de agyagba vésték, ettől még megfőzni őket elég nagy feladat, a végeredmény pedig néha inkább furcsa, mint jó, megismerhetők viszont belőlük a pörköltek több ezer...
Ilyen volt 2024 nyara a balatoni vendéglátásban
Valóban kevesebben engedhetik már meg maguknak, hogy strandolás után étteremben vacsorázzanak a Balatonnál? Hogyan alakult a szezon a parti helyeken? Vendéglátós helyzetelemzés 2024 nyaráról.
Minden, ami egy jó házi ramenhez kell, egyszerűbben
Főztünk egy rament, amiben a gyakorlatba ültettünk mindent, amiről az Ízfokozóban szó volt: egy sok helyen csaló, rövidített tésztaleves recept, ami mégis elég jó.
A ramen és a szürcsölés filozófiája
Gasztropodcastunk második évadának első adásában a földkerekség legizgalmasabb leveséről, a ramenről lesz szó, leturmixolt egész malaccal, instant leveses élményekkel és finom hazai ramenekkel.
Jön az Ízfokozó második évada: ramen, kenyér, zöldség, süti
Folytatódik a Telex gasztropodcastja, az Ízfokozó, ami most már nem csak hallható, de látható is lesz, sőt, szakértő vendégekkel fogunk beszélgetni fontos gasztronómiai kérdésekről.
Egyméteres, zötykölődő konyharészen főz, miközben a luxusvonattal elszáguld az Alpok mellett
Egy luxusvonat szűk konyháján heteken át fine dining menüket főzni komoly erőpróba. Cserébe egyik nap olasz kagyló, másik nap svájci sajt lehet a menün, és megszűnik a valóság. A Golden Eagle...
Így készült a csülkös pacal és a lecsó a Telex 4. születésnapján – recept!
Közkívánatra: annyira sokan kérték, hogy közöljük a szeptember 1-jei születésnapi bográcsozás receptjeit, hogy a kattintás után bárki beteheti a saját bográcsába még ezen az örök nyáron.
Kövess minket Facebookon is!