A ramen és a szürcsölés filozófiája
szeptember 14. – 10:04
–
Ács Bori
Gasztropodcastunk második évadának első adásában a földkerekség legizgalmasabb leveséről, a ramenről lesz szó, leturmixolt egész malaccal, instant leveses élményekkel és finom hazai ramenekkel.
Jön az Ízfokozó második évada: ramen, kenyér, zöldség, süti
szeptember 13. – 10:46
–
Ács Bori
Folytatódik a Telex gasztropodcastja, az Ízfokozó, ami most már nem csak hallható, de látható is lesz, sőt, szakértő vendégekkel fogunk beszélgetni fontos gasztronómiai kérdésekről.
Egyméteres, zötykölődő konyharészen főz, miközben a luxusvonattal elszáguld az Alpok mellett
szeptember 8. – 13:30
–
Ács Bori
Egy luxusvonat szűk konyháján heteken át fine dining menüket főzni komoly erőpróba. Cserébe egyik nap olasz kagyló, másik nap svájci sajt lehet a menün, és megszűnik a valóság. A Golden Eagle...
Így készült a csülkös pacal és a lecsó a Telex 4. születésnapján – recept!
szeptember 4. – 11:34
–
Ács Bori
Közkívánatra: annyira sokan kérték, hogy közöljük a szeptember 1-jei születésnapi bográcsozás receptjeit, hogy a kattintás után bárki beteheti a saját bográcsába még ezen az örök nyáron.
Egy csomag zabpehely, ötféle szuper tízórai
szeptember 2. – 17:00
–
Ács Bori
Az iskolakezdéssel ismét itt vannak a félálomban kenyérkenegetős reggelek. Amikor épp nem szendvics, akkor mi? Erre a kérdésre mutatunk megoldásokat, méghozzá egy kulcsalapanyagból.
Mogyoróvajastól a dinnyésig: megfőztük a Telex-olvasók legvadabb lecsóit
augusztus 31. – 14:02
–
Ács Bori
Arra kértük az olvasóinkat, hogy küldjék el nekünk legmerészebb lecsóikat. A beérkezett receptekből sokat kipróbáltunk a nagy magyar lecsóbéke jegyében. Egészen meglepő ötletek is remekül sültek el.
Fagyiburger, popcornos fagyi és minden, amitől egy doboz bolti fagyi emlékezetes marad
augusztus 23. – 12:50
–
Ács Bori
A bolti fagyi unalmas dolog, egészen addig a pillanatig, míg nem szórunk, adunk, öntünk rá valamit, amitől érdekelni kezdi majd azt, aki elé letesszük. Tahini? Popcorn? Sült szilva? Mi mehet még a...
A legendás módszer, amivel magától készül el a kenyér
augusztus 20. – 10:05
–
Ács Bori
A csodarecept semmi újat nem talált fel, mégis elindított egy olyan folyamatot, ami miatt mára sokkal többen ismernek, keresnek, vagy készítenek jobb kenyereket. Hasznos módszer-e a dagasztás...
Szőlőlevélbe ágyazott töltött káposzta az év strandétele
július 31. – 12:16
–
Ács Bori
Idén nyáron is körbejárta egy gasztrozsűri a Balatont, hogy kiválassza az ételt, amit hekk helyett kéne ennünk.
A füge a legszexibb gyümölcs, de hogyan lesz finom is?
július 30. – 16:51
–
Ács Bori
Annyira meleg van, hogy termőre fordultak a fügefák is. Mi kell ahhoz, hogy ez a gyönyörű, ám túlságosan édes gyümölcs finom is legyen? Sok ötlet és recept is van a cikkben, szóval nem fügét mutatunk!