Miért sokkal jobb és olcsóbb egész csirkét venni filé helyett?
2021. április 25. – 14:57
–
Ács Bori
Egy szimpla csellel próbáljuk meg kikerülni a húsok ijesztő áremelkedését: ha van egy éles kés otthon, ideje házi hentesnek állni, és szembenézni azzal a rengeteg ízzel, amit kihozhatunk belőle.
Mihez kezdjünk, ha kezünkbe akad a csodahibrid, a pak choi?
2021. április 22. – 04:58
–
Ács Bori
A pak choi egy hibrid, ami magyar földben is remekül megterem, de hogyan együk meg, főzzük-e vagy süssük, ha végre megkaparintottuk?
Kipróbáltam a szakaszos böjtöt: még evés közben is éhes voltam
2021. április 20. – 17:14
–
Ács Bori
Egy hétig éltem korunk legnépszerűbb táplálkozási reformja szerint, fogyni nem fogytam, de rájöttem egy csomó mindenre, amit eddig is tudtam. Az utóbbi évek legdivatosabb étrendjének nagy előnye,...
A mágikus alapanyag, amitől minden étel íze megsokszorozódik
2021. április 18. – 12:00
–
Ács Bori
Igaz-e a legenda, hogy az alaplé drámai különbséget ad minden étel ízéhez? És ha igen, hogyan csinálja? Szakértői segítséggel értjük meg egy univerzális ízfokozó kémiai, történelmi hátterét és a...
Hogyan csinálhatunk otthon ropogós bagettet?
2021. április 11. – 12:21
–
Ács Bori
A kenyérhamisítás-para már a franciákat is elérte, a bagett becsületéért is küzdeni kell. De minden hosszú kenyér bagett-e, amit annak hívnak, és lehet-e otthon ilyet készíteni jól?
Mihez kezdjünk a húsvéti maradékokkal?
2021. április 6. – 20:39
–
Ács Bori
Már megint túlvállaltuk magunkat a sonka és a kalács mennyiségével, kicsit rá is untunk, mi legyen velük? Van egy csomó ötletünk, hogyan születhetnek a húsvéti maradékok újjá.
Megtaláltuk a legfoszlósabb pogácsa módszerét
2021. április 5. – 14:28
–
Ács Bori
Millió receptje és módszere van annak az aprósüteménynek, ami magyar, és valóban az egyik legjobb a világon. Úgyhogy addig sütöttük a pogácsákat míg meg nem lett az elképzelhető legfoszlósabb,...
Unja a húsvéti kajákat? Segítünk!
2021. március 31. – 16:50
–
Ács Bori
Oké, a sonka az sonka marad – viszont modern, de egyszerű trükkökkel, ismerős, és mégis más módszerekkel még csodásabb lesz a kalács, és a tojásból is egészen új állagokat hozhatunk ki.
Nem pogácsában a legfinomabb a medvehagyma
2021. március 28. – 11:29
–
Ács Bori
A tavasz fokhagymaillatú, zöld levelek formájában érkezik a konyhába, ahol legnagyobb ellensége a tartós hő és az idő. Ettől függetlenül okosan kombinálva és formálva csodákat lehet kihozni a...
Amit talán a rántott húsnál is jobban szeretünk: a krumplis ételek
2021. március 26. – 21:03
–
Ács Bori
Legalább százféleképpen használjuk a krumplit, de mikor és hogyan ismerte meg, milyen formájában szeretett bele a magyar konyha a hirtelen, ufóként idecsöppent alapanyagba?