Miért akarunk az égvilágon mindent kirántani?
Kis túlzással bármit találunk, azt örömmel panírozzuk be és sütjük ki olajban. Ám ezt egyáltalán nem olyan régóta tesszük, nem mi találtuk ki, ráadásul rajtunk kívül rengeteg más nemzetnek éppúgy a...
Csináld magad csülökkel és Zsidaival startolt el a Kifli szállítós bisztrója
Az ételeken otthonunkban kell elvégezni a végleges simításokat az elkészítéshez. Megrendeltük, megettük, nem csinálnánk újra.
Bűn az, ha azt teszünk a carbonarába, amit akarunk?
Szabad-e paradicsomot tenni a carbonarába? Az olasz netezők szerint tilos, jóllehet ez a fogás talán nem is az ő találmányuk, ráadásul a világon mindenki leküzdhetetlen ingert érez rá, hogy...
Kipróbáltuk a bolygómentő étrendet, hogy milyen sok zöldségen és kevés húson élni
Milyen lesz az életünk, ha mikroszkopikus napi mennyiségben eszünk húst, halat, tojást és tejterméket? Kipróbáltuk, milyen a jövő étrendje szerint élni. Úgy tűnik, éhen nem halunk majd, de nagyon...
Szicíliában sütivel emlékeznek egy szent levágott melleire
Szent Ágota brutális kínhalálának mementója és egy pogány szokás keveredett Cataniában.
A mi franciasalátánk is a Szovjetunió első, és sokáig egyetlen szakácskönyvéből ered
Az Olivier-salátát Csajkovszkijnak és Turgenyevnek szolgálták fel, aztán bekerült a sztálini rezsim propagandareceptjei közé, a finom dolgok meg kikerültek belőle.
A séfet is házhoz szállítja pár magyar topétterem, hogy átvészeljék a járványt
A fine dining-vonalat nehezebb házhozszállításra állítani mint egy pizzériát, így több étterem inkább séfestül kimegy a vendégekhez, ha már a vendég nem tud az étteremhez. Nem a konyha teszi a a...
Öt évig készült a világ legkeményebb borszakértői vizsgájára a világelitbe került magyar sommelier
Czinki Tamás a világon az első magyar, aki elérte a borkóstolók legmagasabb szintjét, és letette a Court of Master Sommeliers vizsgáját. De hogyan kell készülni egy ilyen vizsgára, és miért döntött...
Kövess minket Facebookon is!