A házi tészta spórol, nyugtat és boldogít
Csuszatésztát, házi metéltet és ázsiai búzatésztákat, valamint a legszimplább olasz pastát készítettünk a lehető legegyszerűbben, házilag. Sokkal finomabb, sokkal olcsóbb, és az elkészítése még...
Együtt főztünk a mesterséges intelligenciával, de nem volt benne sok köszönet
Minden főzési problémámat megosztottam a ChatGPT nevű népszerű csetbottal, tanácsot kértem tőle maradékmentésre, hozzá fordultam, ha elfogyott a tojás, vagy nem tudtam, mit kezdjek a sok répával....
Elronthatatlan receptek, kezdőknek: a tökéletesen lágy zabkása
Egy alaprecept, amely nem része mai kultúránknak, pedig egészséges, olcsó, egyszerű reggeli vagy uzsonna, csak nem mindegy, hogyan készül. Most megmutatjuk, hogyan lesz krémes és lágy, nem ragacsos...
Magyarország bronzérmes lett a Bocuse D'Or világversenyen
Dalnoki Bence és Nyikos Patrik csapata a világ legrangosabb szakácsversenyén Lyonban a harmadik helyezést érte el. A győztes Dánia, az ezüst a norvégoké. Először sikerült a magyaroknak dobogóra...
Csúcséttermekben főzött, aztán egy bükki falu kocsmájából csinált bisztrót
Top minőségű töltött káposzták, diós gubák és harcsapaprikások fenn a hegyekben. A mályinkai Iszkor és az alapítók, Pohner Ádám és Kun A. Luca története egészen meseszerű, 2023-ban szinte hihetetlen...
Tofu minek van?
Mi ez a furcsa növényi sajt a hűtőpultokban, miért jó venni belőle, és hogyan lesz a legfinomabb? Ropogósan, lágyan, salátának és főételnek, csípősen és hűsen: megmutatjuk, miért jó dolog a tofu.
Elronthatatlan receptek, kezdőknek: a sült krumpli, ami kívül ropog és belül krémes
Hogyan lesz a legjobb a sült krumpli, ha nem akarom bő olajban sütni, de félek, hogy kiszárad, kemény marad, vagy egyszerűen csak unalmas lesz? Sültkrumpli-lecke kezdőknek.
Még nincs túl a sokkon a vendéglátás: további bezárásokat, áremeléseket, átalakuló működést jósolnak
Az utóbbi hónapokban egymás után jöttek a hírek az étterembezárásokról, de a tavaly jósolt csődhullám egyelőre elmaradt. A szakmabeliek szerint a neheze még hátravan, de aki túléli a következő...
A legkrémesebb tejberizs titka
Égett már le, maradt kemény belül vagy híg kívül, pedig lágy, pudingos, illatos tejberizsekről álmodik? Itt a bolondbiztos módszer.
Miért akkora dolog, hogy tőlünk 1000 km-re bezár a világ legjobb étterme?
A koppenhágai Noma akkora hatással volt a világ gasztronómiájára, hogy még az olvasóink táplálkozását is befolyásolta (észrevétlenül). Úgy is, ha valaki sosem járt még csak Michelin-csillagos...
Kövess minket Facebookon is!