Elronthatatlan receptek: az igazi Cézár saláta ropogós házi krutonnal
2023. március 2. – 17:00
–
Ács Bori
Kell bele szalonna? Milyen alapanyaggal az igazi? Mi az elképesztően ropogós házi kenyérkruton titka? Főzőiskolánk e heti epizódja a kenyérropogósról és az egyik legnépszerűbb salátáról szól.
A több ezer éves étel, ami fenntartható, tápláló és pihenni hagy
2023. március 1. – 12:47
–
Ács Bori
A sólet magát készíti el, így egy ősi megoldást ad a hétvégi pihenésre, ráadásul a jövő alapanyagából készül, szóval egy sok ezer éves módszer, ami 2023-ban is releváns.
Együnk lejárt élelmiszereket! Együnk lejárt élelmiszereket?!
2023. február 26. – 10:30
–
Ács Bori
Rizsek, tészták, konzervek, csokik, amelyeken a dátum lejárt: kidobjam vagy legyintsek rá, és megegyem? Milyen esetben kell megszabadulni tőle, és mikor jó még az akár többéves étel is? Egyáltalán,...
Elronthatatlan receptek: a roppanós, mégis lágy bundás kenyér
2023. február 23. – 19:53
–
Ács Bori
Milyen kenyérből a legjobb? Mi az ideális arány, hőfok, eszköz? Főzőiskolánk mai leckéje a méltatlanul mellőzött és lenézett bundás kenyérről szól, ami ebédnek is ideális.
Így lesz a maciból kávé
2023. február 19. – 13:30
–
Ács Bori
A százéves jánossomorjai cikóriafeldolgozó üzem nagy része üresen áll, de a legendás Maci kávé még mindig itt készül. Lesz-e menő márka az újra magyar tulajdonú cikóriakávéból? Az íze egészen...
Nyársra húzott csirkeszívet sütöttünk a szerelmesek napjára
2023. február 14. – 19:11
–
Ács Bori
Mert 2023 szuperétele az, ami fenntarthatóbb, egészségesebb, és még olcsó is. Hogy a szívnek van-e köze a szerelemhez, az már más kérdés.
A magyar churros rejtélye és a szalagos fánk fortélyai
2023. február 12. – 15:27
–
Ács Bori
A legrégebbi magyar fánk pont olyan, mint a menő spanyol churros – de tudjuk, hogy mindenki a tökéletes szalagos fánk fortélyaira kíváncsi, és mivel már sokszor rontottuk el, elmondjuk, mik azok a...
Elronthatatlan receptek, kezdőknek: székelykáposzta, egyszerűen
2023. február 10. – 14:24
–
Ács Bori
Egy sertéspörkölt, párolt káposztával. De miért készítsünk két külön ételt, ha még jobb lesz egyben? És egyáltalán, hogyan kell felvágni egy hagymát?
Túlélni a vegán januárt
2023. február 5. – 12:00
–
Ács Bori
A húsról meglepően könnyű volt lejönni az év első 31 napjára, a sajt pótlása viszont valóságos pokol, és a tej helyettesítésével is meggyűlt a bajunk. Házi mandulatej, sörélesztőpehely, vegán alaplé...
Nagy István: Nem szorulunk rá a kukacevésre
2023. február 2. – 09:47
–
Iván-Nagy Szilvia
Brüsszel már megint jön a maga rovaraival, miközben itt van nekünk a rendes magyar sertéshús.