Keressük Orbán Viktort!

2024. április 23. – 05:02

Keressük Orbán Viktort!
Orbán Viktor miniszterelnök a kampánykörútja első állomásán, a Veszprém vármegyei Nemesgörzsönyben 2024. április 22-én – Fotó: Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Teljes titokban, egy nemesgörzsönyi magtárban rúgta be a kampányt hétfő délelőtt Orbán Viktor. A Fidesz szerint létfontosságú választás jön június 9-én, ám a miniszterelnök országjárását sehol nem hirdették meg előzetesen, mint ahogy Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölti és a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényéről is kizárták a független médiát.

De nem csak Orbán Viktor kapcsolt rá a kampányra az EP- és önkormányzati választásra készülve, a Fidesz vezető politikusai, miniszterei és EP-képviselői is hetek óta járják az országot. A kampányrendezvényeket sehol sem hirdetik meg előre, a független médiát nem hívják meg, így a nyilvánosság – így mi is – csak utólag, leginkább a közösségi médiában találkozhat a beszámolókkal, fotókkal, videókkal.

Olvasóink segítségét szeretnénk kérni. Ha tudja, hol kampányol Orbán Viktor, és hol lehet találkozni a Fidesz vezető politikusaival, minisztereivel a következő hetekben, kérjük, írja meg nekünk az ugyelet@telex.hu emailcímre!

A 2018-as parlamenti és a 2019-es EP-választás előtt a Fidesz honlapján közzétették a kampányrendezvények helyszíneit és időpontjait. Most ennek nem találtuk nyomát. Egy héttel ezelőtt ezért megkérdeztük a miniszterelnök sajtófőnökétől, a Fidesz sajtóosztályától, Menczer Tamástól, a Fidesz kommunikációs igazgatójától és Gyürk Andrástól, a Fidesz kampányfőnökétől, hogy mikor és hol lesznek Orbán Viktor és a Fidesz kampányrendezvényei. Egyedül Havasi Bertalan válaszolt: „A miniszterelnök minden sajtónyilvános programjáról kellő időben értesíteni fogjuk a szerkesztőségeket” – ígérte, de nem kaptunk értesítést.

Már a 2022-es országgyűlési választás kampányában is teljes titokban járta az országot a miniszterelnök, és változatos módszerekkel rejtegették, hogy a sajtó a közelébe se juthasson.

Akkor olvasóink együttműködésével két helyszínen is el tudtuk csípni, és megpróbáltuk feltenni a legfontosabb kérdéseket:

Olvasóink segítségével jutottunk el 2022 tavaszán Benkő Tibor volt honvédelmi miniszter kampányfórumára Kiskunhalasra, ahol egyebek mellett azt mondta: ő személy szerint támogatná a sorkatonai szolgálat visszaállítását, és már hónapokkal az orosz–ukrán háború kitörése előtt figyelmeztette ukrán kollégáját: rossz úton járnak.

Olvasói tippre tudtunk elmenni az orosz–ukrán háború kitörése után pár nappal Semjén Zsolt kazincbarcikai kampányrendezvényére is, ahol a miniszterelnök-helyettes elmagyarázta a Fidesz szavazóinak: mi a különbség az iszlamista migránsok és az ukrán menekültek között.

A június 9-i EP- és önkormányzati választás kampányában szeretnénk minden fontos eseményről és történésről beszámolni és megmutatni: a jelöltek és a pártok milyen üzenetekkel, ígéretekkel buzdítják szavazásra a táborukat. Ott voltunk Magyar Péter országjárásának első állomásain Békés vármegyében, élőben követtük a DK–MSZP–Párbeszéd és a Momentum kampánynyitó rendezvényét, valamint Vitézy Dávid programbemutatóját. Hétfő este pedig lement az első élő választási műsorunk is.

Szeretnénk tudósítani Orbán Viktor országjárásáról vagy épp Deutsch Tamás EP-listavezető kampányáról is: ebben most ön is segíthet!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!