Változatos módszerekkel rejtegetik Orbánt, hogy a sajtó a közelébe se juthasson

2022. április 01. – 08:02

frissítve

Orbán Viktor az elmúlt napokban folyamatosan járja az országot és kampányol. Az eseményeket a sajtó elől titkolják, és kizárólag zárt körben hirdetik meg. A beszédeket ezután a miniszterelnöki Facebook-oldalon mutatják meg a nagyközönségnek. A rövid zenés videók nagyon hasonlítanak egymásra: Orbán Viktor lelkes tömeg előtt békepárti Fideszről és a háborúpárti ellenzékről szónokol. Mivel mi hiába próbáltuk a hivatalos úton elérni a miniszterelnököt, elmentünk két ilyen rendezvényre, hogy aktuális ügyekről kérdezzük.

Korábban is kérdeztük már a miniszterelnök sajtóosztályát, hogy hol kampányol Orbán Viktor. Havasi Bertalantól azt a választ kaptuk, hogy „az eddigi gyakorlatnak megfelelően a miniszterelnök minden sajtónyilvános programjáról kellő időben értesítjük a szerkesztőségeket”, valójában nem tudtuk bemutatni Orbán Viktor kampányát, így végül az olvasóink segítségével jutottunk el ezekre a helyszínekre.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass