Szilágyi Máté

RSS

Tettre kész, képzett emberek látják el a feladatokat a minisztériumok élén

Orbán Viktor már bizonyított, és senki nem kérdőjelezi meg a múlt héten bejelentett kormánystruktúrát. Ez derült ki hétfőn a Parlamentben, ahol a miniszterelnök megválasztásra érkező kormánypárti politikusok és leendő miniszterek mellett az ország leggazdagabb emberét is kérdeztük.

Betonpad és ferdepályás lift – belestünk a 3-as metró három frissen felújított állomására

Meghökkentő megoldásokkal operáltak a Kálvin tér, a Corvin negyed és a Klinikák állomásainak rekonstrukciójánál. A szombati átadás előtti utolsó simítások idején megnéztük belülről, hogy sikerült az átalakítás.

Ciao, majálisozók!

Három év után először volt majális a Városligetben. Romantic, kevert jégkása, ringlispíl és sikolyok egy felszabadult össznépi ünnepségen.

Bucsa, ahol a halál szaga érződik mindenhol, és ahol hiába keresték a nácikat az oroszok

Eljutottunk a tömeges kivégzések helyszínére, ahol durvábban szembesültünk a helyzettel, mint gondoltuk. Rábukkantunk tömegsírra, láttuk az exhumálást, és hogy a városban még mindig találnak újabb áldozatokat. A helyiek döbbenten mesélték, hogy az oroszok tényleg nácikat vártak.

Felismerhetetlenségig rombolták az oroszok a városomat

Az oroszok háborús bűnei miatt emlegetett ukrán városban megtudtuk, mit hazudtak az orosz katonáknak a háborúról, hogy néz ki, ha vadászrepülők bombázzák a főutcát, és láttuk, hol bujkáltak a lakók, amikor csecsenek lőtték a várost. Videónk Borogyankából.

Orbán Balázs: Nem nyert a baloldal, ezért nem lesznek megszorítások

A kormányfő politikai igazgatója szerint nem lesz egyszerű, de fogják biztosítani a költségvetési egyensúly fenntartását.

"Daddy told me that we should go home as soon as the war is over."

Ukrainian refugee teachers are teaching refugee children at a private school in Székesfehérvár, Hungary. Other than Ukrainian, the children are also learning Hungarian. They told us how they fled from the war, and what they miss most from home.

Apa azt mondta, menjünk haza, ha vége a háborúnak

Ukrajnai menekült gyerekeket tanítanak menekült tanárok egy székesfehérvári alapítványi iskolában. Az ukrán mellett magyarul is tanuló diákok és tanáraik elmondták, hogyan jöttek el a háború elől és mi az, ami legjobban hiányzik otthonról.

Választási csalásokra készültek, de végül teljesen mást kaptak az ellenzéki szavazóbiztosok

Idén a 20K mozgalom felhívására az ország minden pontjára találtak ellenzéki szavazatszámlálókat is, a választás napján így több mint húszezer önkéntes, főként városi értelmiségi szavazatszámláló utazott el az ország különböző pontjaira segíteni a választások lebonyolítását. Választási visszaélésekkel nem találkoztak, helyette teljesen más tapasztalatokkal gazdagodtak.

In his own words: Orbán explains why he turned to Putin

At a rare press conference, where he answered questions of both Hungarian and foreign journalists, Orbán talked about the price cuts on utility costs, told the opposition to pull themselves together, and described at length why he changed his policy towards Russia – a Telex video summary.

Orbán Viktor elárulta, miért fordult Putyin felé

Meg akarja védeni a rezsicsökkentést, Lázár János visszajöhet a kormányba, az ellenzék pedig szedje össze magát – a miniszterelnök hosszan válaszolt a győzelmi sajtótájékoztatóján a magyar és nemzetközi újságírók kérdéseire, ahol azt is hosszan kifejtette, hogy hogyan változott meg a viszonya Oroszországgal. A sajtótájékoztatóból részletes videós összefoglalót készítettünk.

Amit mondtunk, az volt rossz

Ungár Péter tartalmi hibákat látott a kampányban, szerinte megélhetésről, nem pedig egészségügyi minisztériumról kellett volna beszélnie az ellenzéknek. Harrach Péter pedig örült volna, ha Márki-Zay Péter több lehetőséget kap a közmédiában.

Fideszes eredményváró: Kikérem magamnak, nem vagyok agymosott!

Orbán Viktor győzelmi beszéde után arra voltunk kíváncsiak a közönségtől, szerintük milyen irányba megy az ország az újabb Fidesz-kétharmad után, de azt is elmondták nekünk, hogy mivel bántotta meg a fideszeseket Márki-Zay Péter.

Pintér Béla: Szóljatok már Szijjártónak, nem muszáj a seggnyalás!

Ukrajna melletti tüntetést tartottak Budapesten, ahova kevesen jöttek el, de Vlagyimir Putyin és a magyar kormány annál keményebb kritikákat kapott – és nem csak a szónokoktól, hanem a tüntetésre érkező ukránoktól is.

Fideszes kampányzáró: Zelenszkij egy bohóc, és Márki-Zay a magyar Zelenszkij

A Fidesz székesfehérvári kampányzáróján jártunk, ahol megtudtuk, hogy a V4 olyan, mint egy hosszú házasság, Oroszországgal pedig muszáj fenntartani a kapcsolatot, különben akár meg is fagyhatunk. De találkoztunk olyan fideszessel is, aki csalódott Putyinban.

The various methods used to hide Orbán from the press

Viktor Orbán has been campaigning across Hungary for days – in secret. His campaign events were not announced to the press, and only a chosen few were invited to the meetings. Telex tried to catch up with him and ask him a few questions on current events.

Változatos módszerekkel rejtegetik Orbánt, hogy a sajtó a közelébe se juthasson

Orbán Viktor az elmúlt napokban folyamatosan járja az országot és kampányol, az eseményeket a sajtó elől titkolják, és kizárólag zárt körben hirdetik meg. Olvasóink segítségével tudtuk meg, hol kampányol a miniszterelnök, ezért elmentünk két ilyen rendezvényre, hogy aktuális ügyekről kérdezzük.

„Az volt a furcsa, hogy lehetett ilyen rádió Magyarországon” – A Petőfi Rádió sztorija

Az MR2 Petőfi teljesen megváltoztatta a magyar könnyűzenét a 2007-es átalakítása után. Csakhogy azóta eltelt 15 év, és jött pár fordulat a rádió történetében. Zenészekkel, egykori rádiósokkal és más fontos szereplőkkel mutatjuk be az aranykort, a bedarálást, és megpróbáljuk kideríteni, hogy mi lesz most a Petőfivel.

A kerület, ahol a fideszes jelölt a Kutyapártot ajánlja

A főváros egyik legszorosabb versenye lehet a budapesti 6-os egyéni választókerületben, ahol az egyesült ellenzék egy volt újságírót, Jámbor Andrást indítja a VIII. kerület korábbi fideszes polgármestere, Sára Botond ellen. A végeredménybe itt a kisebb pártok is beleszólhatnak, a Mi Hazánk és az MKKP is az egyik legismertebb politikusát indítja a választókerületben.

Az ellenzék vezetői elmondták, mi lenne az első dolguk, ha megnyerik a választást

Húsz éve felülmérik a Fideszt a kutatások, szervezett választási csalások lesznek április 3-án, pszichológiai hadviselés megy a közmédiában, Orbán pedig a démonaival küzd. Regionális kampányzárót tartottak Siófokon, ahol azt is megtudtuk, milyen belső számokban bízik az ellenzék.

Az orosz–ukrán viszály ezeréves történelme tíz percben

Miért tartozik Putyin szerint Ukrajna Oroszországhoz? Ukrajna tényleg csak egy mesterséges ország? És tényleg nincs olyan, hogy ukrán nemzet? Videós gyorstalpaló arról, hogy mik voltak a háború történelmi előzményei.

Novák Katalin: Mi, nők Nobel-díjat szerzünk és ablakot pucolunk

Videós összefoglaló a két köztársaságielnök-jelölt beszédéből: Novák Katalin elmondta, hogy az Oroszország által indított háború védhetetlen és megmagyarázhatatlan, Róna Péter pedig kiemelte, hogy rengeteg magyar a szegénységi küszöb alatt él, mások pedig milliárdos jachton napoznak örömlányokkal.

Lévai Anikó: Azt gondoltam, az én életemben ilyen nem fordulhat elő

Száztonnás segélyszállítmányt küldött Ukrajnába a magyar kormány a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet segítségével. A sajtótájékoztatón ott volt Lévai Anikó jószolgálati nagykövet, a miniszterelnök felesége is, akivel készítettünk egy rövid interjút.

A határon várakozó autókat kameráztuk, és egyszer csak pisztolyt fogott ránk egy katona

Amikor haladtunk Kijev felé, egyszer csak egy autó szembejött a forgalommal, és kiszállt belőle egy katona, aki fegyvert fogott ránk. Megmutatjuk, hogy mit tudtunk ebből rögzíteni, és végighallgathatják, hogyan sikerült meggyőzni a feszült katonát arról, hogy nem akarunk semmi rosszat.

Háborús hangulat a kijevi pályaudvaron

Sokan próbálják elhagyni Kijevet, de nem tudják, hogy hova mehetnek, és mennyi időre kell elhagyniuk a fővárost. Voltak, akik a pincében töltötték az éjszakát. Közben a főtéren, a Majdanon már légvédelmi szirénák szólnak.

Az megvolt, amikor Bayer Zsolt segített a Telexnek, mert szerinte a hülye is tudja, hogy Oroszország nem támadja meg Ukrajnát?

Bayer Zsolt pár napja elmondta, hogy az a baj a Telexszel, hogy vagyunk, majd a 444 gyűjtésében kiszúrtuk, hogy néhány hete ki is okított minket.

Orbán szerint Márki-Zay olyan, mint egy begombázott távgyógyító

Orbán Viktor évértékelőjén Márki-Zay Pétert gombaszakértőhöz, magát Hunyadi Jánoshoz hasonlította. A miniszterelnök felsorolta az elmúlt év összes fideszes kommunikációs paneljét: Márki-Zay egy klón, Karácsony lusta, Budapest koszos, Soros György pedig támad. Videós összefoglaló a miniszterelnök évértékelőjének legerősebb mondataiból.

Hollik: Miért ne lennének egyenlők a feltételek a kampányban?

Szombat reggel hivatalosan is elkezdődött a választási kampány. A fideszesek szerint egyenlő esélyekkel indulnak, az ellenzékiek azonban kormánypárti túlerőről beszélnek. Emellett van, aki szerint az ellenzék van túlerőben, és olyan is, aki 12 év után lett Fidesz-szavazó.

A pornómilliárdos esete a NER-rel és a herevasalóval

Kétharmados győzelemről beszél, de az 1 százalék is bombameglepetés lenne. A megjelenése a Fidesznek kedvez, de a végén még Orbánéknak is visszaüthet. Telex Magyarázó a Gattyán-jelenség politikai következményeiről.