Szilli Tamás

RSS

Betonpad és ferdepályás lift – belestünk a 3-as metró három frissen felújított állomására

Meghökkentő megoldásokkal operáltak a Kálvin tér, a Corvin negyed és a Klinikák állomásainak rekonstrukciójánál. A szombati átadás előtti utolsó simítások idején megnéztük belülről, hogy sikerült az átalakítás.

Kiköptük a tüdőnket a budapesti Giro legdurvább szakaszán

Az utolsó pár száz méteres emelkedőt néztük meg, először egy profival, aztán telexes biciklisekkel, egészen meglepő megoldásokkal.

"Daddy told me that we should go home as soon as the war is over."

Ukrainian refugee teachers are teaching refugee children at a private school in Székesfehérvár, Hungary. Other than Ukrainian, the children are also learning Hungarian. They told us how they fled from the war, and what they miss most from home.

Apa azt mondta, menjünk haza, ha vége a háborúnak

Ukrajnai menekült gyerekeket tanítanak menekült tanárok egy székesfehérvári alapítványi iskolában. Az ukrán mellett magyarul is tanuló diákok és tanáraik elmondták, hogyan jöttek el a háború elől és mi az, ami legjobban hiányzik otthonról.

Amit mondtunk, az volt rossz

Ungár Péter tartalmi hibákat látott a kampányban, szerinte megélhetésről, nem pedig egészségügyi minisztériumról kellett volna beszélnie az ellenzéknek. Harrach Péter pedig örült volna, ha Márki-Zay Péter több lehetőséget kap a közmédiában.

Ez volt az ellenzék vereségének éjszakája

Az ellenzéki szavazók szerint iszonyatosan kiábrándító a helyzet, volt, aki arról beszélt, hogy nemcsak kormányzót kell váltani, hanem népet is. Márki-Zay Péter kimondta: az orbáni szabályok szerinti világban Orbánt nem lehet leváltani. Bemutatjuk, mi történt az ellenzéki eredményvárón, miután kiderült, hogy a Fidesz nagyon elverte a Márki-Zay Péterrel felálló egységes ellenzéket.

Orbánt kérdeztük, maradhat-e a rezsicsökkentés, a válasza: a választás után szembenéznek a kérdéssel

Orbán Viktor szavazott az országgyűlési választáson, utána rövid sajtótájékoztatót tartott, ahol kérdezhettünk tőle. Bár a kérdéseink többségére nem válaszolt, azt elmondta, hogy bármi lesz a választás eredménye, el fogja fogadni.

Fideszes kampányzáró: Zelenszkij egy bohóc, és Márki-Zay a magyar Zelenszkij

A Fidesz székesfehérvári kampányzáróján jártunk, ahol megtudtuk, hogy a V4 olyan, mint egy hosszú házasság, Oroszországgal pedig muszáj fenntartani a kapcsolatot, különben akár meg is fagyhatunk. De találkoztunk olyan fideszessel is, aki csalódott Putyinban.

The various methods used to hide Orbán from the press

Viktor Orbán has been campaigning across Hungary for days – in secret. His campaign events were not announced to the press, and only a chosen few were invited to the meetings. Telex tried to catch up with him and ask him a few questions on current events.

Változatos módszerekkel rejtegetik Orbánt, hogy a sajtó a közelébe se juthasson

Orbán Viktor az elmúlt napokban folyamatosan járja az országot és kampányol, az eseményeket a sajtó elől titkolják, és kizárólag zárt körben hirdetik meg. Olvasóink segítségével tudtuk meg, hol kampányol a miniszterelnök, ezért elmentünk két ilyen rendezvényre, hogy aktuális ügyekről kérdezzük.

„Az volt a furcsa, hogy lehetett ilyen rádió Magyarországon” – A Petőfi Rádió sztorija

Az MR2 Petőfi teljesen megváltoztatta a magyar könnyűzenét a 2007-es átalakítása után. Csakhogy azóta eltelt 15 év, és jött pár fordulat a rádió történetében. Zenészekkel, egykori rádiósokkal és más fontos szereplőkkel mutatjuk be az aranykort, a bedarálást, és megpróbáljuk kideríteni, hogy mi lesz most a Petőfivel.

A kerület, ahol a fideszes jelölt a Kutyapártot ajánlja

A főváros egyik legszorosabb versenye lehet a budapesti 6-os egyéni választókerületben, ahol az egyesült ellenzék egy volt újságírót, Jámbor Andrást indítja a VIII. kerület korábbi fideszes polgármestere, Sára Botond ellen. A végeredménybe itt a kisebb pártok is beleszólhatnak, a Mi Hazánk és az MKKP is az egyik legismertebb politikusát indítja a választókerületben.

MiniFeri? Az a kedvencem!

Gyűlölöd, amikor folyton politikai reklámokat kell nézned a videók előtt? Van egy jó hírünk: a Telexen továbbra sem kell a pártok politikai hirdetéseivel találkoznod, ha meg akarod nézni egy videónkat!

I wanted to be a teacher before, but I don't any more

Hungarian teachers have been on strike in many schools since March 16th, demanding higher pay and a lower workload. Their students organised a solidarity protest to express their support.

Kövér László: Nem gondolom, hogy önök jó szándékkal teszik fel a kérdéseket

A házelnök Mosonmagyaróváron járt, ahol Nagy István agrárminiszter vendége volt. Arra voltunk kíváncsiak, ki vagy mi jelenti most a legnagyobb veszélyt Magyarország számára, és közben újabb leckét kaptunk újságírásból.

Tanár szerettem volna lenni, de most már nem szeretnék

Középiskolás diákok tüntettek a Parlamentnél, hogy kiálljanak a tanáraik mellett. Az egész országban sztrájkoltak ma a pedagógusok az alacsony bérek és a magas munkaterhek miatt. A diákok attól tartanak, hogy a jövőben már nem lesz, aki tanárnak álljon.

Én már csak az ördög ügyvédjében bízok

Az ellenzék nagygyűlésén jártunk a Műegyetem rakparton. Arról kérdeztük a résztvevőket, hogy három héttel a választások előtt mennyire bíznak a kormányváltásban.

Itt megnézheti Donald Tusk beszédét az ellenzéki tüntetésen

Az Európai Néppárt vezetője nem a Békemeneten, hanem az egységes ellenzék tüntetésén mondott Putyin- és Orbánellenes beszédet: videónkban a beszédet a magyar tolmácsolással együtt hallgathatja meg.

Telexes újságírók mesélik el, hogy milyen volt tudósítani a háborúból

Ebben a videóban hatan mesélnek arról, hogyan lehet felkészülni egy ilyen tudósításra, milyen érzés háborús térségből dolgozni riporterként, milyen érzés, ha fegyvert fognak ránk, milyen a gyerekeinknek elmagyarázni, hogy a munkánk miatt veszélyes helyekre is megyünk, hogy miként lehet megoldani a necces helyzeteket, például, amikor hason fekve a barikádok mögül kell a légi szirénák üvöltése közben egyeztetni egy katonával.

A fideszesek szerint szó sem volt itt oroszbarátságról

A többség szerint sosem volt szó többről, mint gyümölcsöző gazdasági kapcsolatokról, de van, aki szerint az emberek szintjén megmaradt a baráti viszony az oroszokkal. Természetesen felmerül a háttérben meghúzódó a Gyurcsány-szál.

Putyin szerint meg kell minket menteni, de nem értjük, hogy kitől

Kijevben szombaton összecsapások voltak az ukránok és az oroszok között. Megnéztük azt a helyszínt ahol elakadtak az orosz erők.

Nem akartam elküldeni a fiamat a háborúba golyófogónak

Rengetegen akarnak átjutni a határon, köztük kárpátaljai magyarok is. A magyarok úgy érzik, hogy ez nem az ő háborújuk: szerintük a kijeviek évek óta húzogatták az oroszok bajszát, és várható volt, hogy Oroszország előbb-utóbb megtámadja az országot.

Megtámadták az országunkat! Te hogy éreznéd magad?

A záhonyi határátkelőnél beszéltünk egy ukrán állampolgárral, aki családjával a támadások hírére indult útnak, hogy mentsék az életüket. Nem tudják, hogy hova mehetnének, az autójuk most az otthonuk.

Varga Judit végre megjelent a nyilvánosság előtt, és már majdnem lehetett is kérdezni tőle!

Meglepetésszerűen bejelentették, hogy a kormányinfón ott lesz Varga Judit igazságügy-miniszter is. De vajon hogyan teljesített a nyolcfős kommunikációs stábbal dolgozó igazságügy-miniszter?

Szobrot emelünk Horthynak, és nem érdekel minket semmilyen sivító magyargyűlölő kis pokolfajzat

Van, aki szerint a Mi Hazánk értékrendjéhez Márki-Zay áll a legközelebb, és ugyan a Fidesz elhappolja most a témákat a Mi Hazánktól, azokat nem őszintén képviseli. Nemzeti seregszemlét tartottak pár száz felvonulóval, hogy megemlékezzenek Horthy Miklós halálának 65. évfordulójáról. Videóriport.

Megmutatjuk, mi az, amit minden más újévi köszöntő beszédből kivágnak

Egy különleges videós beszéd, amiben minden újságírói képességünket bevetjük, hogy végigmenjünk az év fontos állomásain.

Leborulunk az év legjobb clickbait címe előtt

Az év végére bődületes clickbait-dömpinget kaptunk, úgyhogy nézzük, hogyan próbálták becsalogatni az olvasókat az év legkattintásvadászabb címeivel. Karácsonyi különkiadás!

A Fidesz igazi arcai a vidéki lenyúlógépek

Magát polgári konzervatívnak tartja, a Fidesszel viszont semmilyen szinten nem tud azonosulni. Ésik Sándorral, a Diétás Magyar Múzsa nevű Facebook-oldal főszerkesztőjével beszélgettünk a NER-ről, magyar társadalom atomizáltságáról, a velünk élő kádárizmusról, értelmiségről és az ellenzékről is.

Introducing Hungary's top cyclist: 20-year-old Kata Blanka Vas

Kata Blanka Vas caught the attention of most of Hungary's spectators at the Tokyo Olympics. Even since then, she's been rushing from one race to the next, and her path has led her to the ranks of the top cyclists. We accompanied the 20-year-old competitor and her team to a race in the Czech Republic so that you may get to know her a bit better!